• 9.370.364 stemmen

Les Nuits Rouges du Bourreau de Jade (2009)

Thriller | 98 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: Red Nights

Oorsprong: Hongkong / Frankrijk

Geregisseerd door: Julien Carbon en Laurent Courtiaud

Met onder meer: Frédérique Bel, Carrie Ng en Carole Brana

Gesproken taal: Frans, Mandarijn, Engels en Kantonees

Plot Les Nuits Rouges du Bourreau de Jade

Tijdens het bewind van de eerste keizer van China, bedacht een ingenieus folteraar een elixer dat bij zijn slachtoffer de ledematen verlamt, terwijl de gevoeligheid van de zenuwuiteinden vertienvoudigt. Bewaard in de jade schedel, kent het elixer oneindige variaties - alles van erotische liefkozingen tot verschrikkelijke snijwonden. Achtervolgd door de wens om het elixer te ervaren doodt de beul zichzelf met zijn eigen gif. Zijn achtervolgers hebben de schedel nooit gevonden omdat die was verborgen in een grote keizerlijke zegel. Maar de vloek van de jade schedel, verantwoordelijk voor de dood van de bedenker, zal altijd geheim blijven zolang deze gesloten blijft. Tot vandaag...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Trailer

De guilty pleasure van TIFF

avatar van Gangleri

Gangleri

Hij begint super met een SM scene, maar daarna wordt het een vrij doorsnee thriller met een dun verhaal en die martelscene op het einde had van mij ook niet gehoeven.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

De tweede helft doet de film boven de middelmaat stijgen. Na de sfeervolle opening krijg je een middelmatige thriller met zwak acteerwerk te zien, maar eenmaal Carrie het gif begint te gebruiken stijgt de film naar een donkere gewelddadige thriller.

avatar van Luiesmidse79

Luiesmidse79

Ohhh wat een slechte film zeg. De beginscène ging wel, behalve dan dat nep roze bloed. Ik vond het verhaal oersaai en kan er weinig goeds over zeggen. Het acteerwerk was prima, maar voor de rest.... En het is inderdaad een thriller. Echt geen horrorfilm. Je moet van deze Frans/Chinese film houden.

avatar van gauke

gauke

Een mix van bizarre erotiek, thriller- en gewelddadige elementen (met Franse erotiek en Aziatische exotica. Helaas was het donkere verhaal ondermaats en te onrustig, want de Aziatische Carrie Ng speelde de sterren van de hemel als moordenares zonder scrupules, met een koude blik en onderhuidse erotiek. De droge martini's deden me aan James Bond denken.

avatar van leatherhead

leatherhead

Visueel vooral sterk.

Deed qua stijl wat denken aan Only God Forgives, maar deze film is (helaas) een stuk oppervlakkiger en conventioneler qua verhaalstructuur. Het verhaaltje dan ook is een wat saaie kapstok en zit de beleving uiteindelijk net wat teveel in de weg om écht hoge toppen te scheren. Maar stijlvol is het zonder meer. Vaak prachtig kleurgebruik en elegant camerawerk, dat op momenten mooi contrasteert met enkele flinke geweldsuitspattingen. Die martelscene is fantastisch en bijzonder tactiel vastgelegd.

Ook wel een aparte draai om voornamelijk vrouwelijke gangsters te gebruiken, zie je toch niet zo vaak. Al was het acteerwerk an sich helaas niet altijd even sterk.

Genoeg te beleven dus, maar uiteindelijk wringt het een beetje dat er een wat saai, afgeleefd misdaadverhaaltje doorheen verweven moest worden. Maar wel een ruime 3*.

avatar van Noodless

Noodless

Ondanks dat er genoeg potentieel in de film zit, blijf je wat onbevredigend achter na de film.
Er zat zoveel meer in, maar het verhaal wordt op sommige momenten wat slapjes uitgewerkt.
Visueel ziet de film er prima uit en zitten er een paar toffe gewelddadige scènes in de film. De scène van het inwikkelen van de Aziatische vrouw in begin van de film is stijlvol gedaan en de martelscène van één van de vrouwelijke misdadiger wordt fraai en creepy gebracht. Het acteerwerk valt mee, al maakt Carrie Ng toch een goede indruk en zet ze een overtuigende rol neer. Naar het einde toe krijg je min of meer toch een verrassing omtrent het hoofdpersonage Catherine Trinquier gespeeld door Frédérique Bel waardoor het slot een slappe uitwerking krijgt. 6/10