• 9.378.044 stemmen

Releasedatum: 1 december 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Het Geheim

Het achtjarige jongetje Ben Stikker (Thor Braun) leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Wanneer zijn vriendinnetje Sylvie verdwijnt, sleurt hij zichzelf en zijn familie mee in een groot avontuur. Ben moet onderscheid zien te maken tussen illusie en realiteit.

avatar van soom

soom

Over gelezen in de Beau Monde (Chantal Janzen was gast hoofdredactrice). Hopelijk is ze een stuk beter dan in de Dominee.

Teaser

YouTube - HET GEHEIM teaser

Hoewel er weinig zinnigs over te zeggen valt, ziet het er goed uit.

Trailer (HD) nu ook op MovieMeter.

Officiële poster geplaatst.

[nuttige comment modus] Hmm. [/nuttige comment modus]

avatar van IcU

IcU

Indiana Jones font is gebruikt in de trailer.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Prima kinderfilm waar weinig op aan te merken valt. Dat is misschien ook het grootste probleem van de film - het kabbelt allemaal lekker door zonder dat er echt iets bijzonders te zien valt. Java Siegertsz is een ontdekking, net als film-moeder Caroline de Bruijn - leuk om haar een keer buiten GTST te zien. Theo Maassen zie ik liever als schurk.

avatar van soom

soom

Hopelijk is ze een stuk beter dan in de Dominee.

Natuurlijk is Chantal Janzen gewoon leuk, en ja, ik vond haar ook iets beter dan in de Dominee. Ze heeft iets heel charmants. En daarbij kan ze ook gewoon práchtig zingen (Tarzan, Belle, kerstliedjes), Chantal draait haar hand er niet voor om.

Lieve kindjes, leuk tienerzusje, tof jochie, vertederend vriendinnetje, machtig interessant om te zien hoe Ben leert goochelen, ziet er gewoon echt heel fascinerend uit. Daan Schuurmans is ook weer eens goed, en Theo Maassen ook, natuurlijk.

Al met al, is het Geheim zeker een film die vertederd, die ook zeer zeker en waarachtig betoverend werkt. Mooie begincredits en mooie aftiteling. Leuk, leuk, leuk. Zeker ook iets beter dan Alles is Liefde, zelfs.

En oja, ik vergat te melden dat ik Caroline de Bruijn liever zo heb als ze in het begin deed, dan aan het einde, wat een beetje te sentimenteel aandeed. Maar Janine is een vrij een dimensionale rol natuurlijk, waarin ze niet heel erg veel kan doen. Maar misschien is het een idee om haar een transformatie te laten ondergaan.

avatar van Quentin

Quentin

Quentin schreef:

Dramatisch slechte opening, zou het nog goed komen?

Ik ga het heel erg hopen, want wat een leuke , lieve en warme film is dit!

Hoofdrolspelertje was erg goed!

En Daan...tja, ik blijf een grote fan van hem! Soms dacht ik even echt naar Hans Klok himself te kijken.

Gaat dat zien, gaat dat zien!!!

avatar van Wouter

Quentin schreef:

Dramatisch slechte opening, zou het nog goed komen?

Tja, wat is goed? Maar lijkt me wel een film die in vakantie en met kerst aan zou moeten kunnen trekken.

Laten we het hopen.

avatar van Pur

Pur

Hoop wel dat dit een succesje wordt ja want het is een leuke film. Maar de bios was afgelopen zaterdag inderdaad erg leeg.

Wouter schreef:

Denk het ook. Het weer zit ze ook niet mee. Kids willen niet naar de bios. (denk ik) Moest mijn dochter ook meesleuren. Ze wilde liever schaatsen!

avatar van SunChaser

SunChaser

Film is geflopt. Niet eens in de top 10 gestaan geloof ik. Ook teveel kinderfilms, met Rapunzel, Harry P en Narnia en Dik Trom, die wel scoort.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

De kerstvakantie is toch nog volop bezig? Wie weet wordt t nog wat.

Quido

Had afgelopen weekend een omzetstijging van 260% t.o.v. het weekend ervoor, maar deed (doet) het niet zo goed als verwacht / gehoopt. Zal de Gouden Film desalniettemin nog wel halen, verwacht ik.

avatar van Quentin

Quentin

Waar zie jij die cijfers? Geen NVF-publicatie deze week toch?

Nee, via A-Film.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Soms floppen goede films toch helaas.

avatar van jester

jester

Leuke film, al ben ik geen fan van de acteur Theo Maassen. Wel erg genoten van Daan Schuurmans en Hans Klok als oliebollenbakker.

Hier in Deventer was het niet druk vanmiddag, in tegenstelling tot Rapunzel, die bijna vol zat. Een flop is het niet, zeker nief als de Gouden Film nog bereikt wordt, maar ik kan me voorstellen dat ze er meer van verwacht hadden.

avatar van SandraMa

SandraMa

Wat een ontzettend leuke film. Theo Maassen is écht geweldig in zijn rol als gekke vader. De verhaallijn is erg leuk en toch ook wel verrassend. Je vraagt je toch af waar ze gebleven is. Kortom, zeker zien!

Quido schreef:

Erg jammer. Deze had veel meer verdiend!

Quido

Kijk eens twee berichten hierboven

Leuke, grappige en onroerende kinderfilm waarbij feelgood een grote rol speelt.

Hans Klok was nog even als oliebollen verkoper te zien. Hij schreef mee aan het scenario.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Erg zoet filmpje over onnozele vader en zoontje die Hans Klok wil worden.. zelfs voor een kinderfilm vond ik de kerstmoraal hier wel heel erg dik opliggen. Maar niet slecht gedaan verder.

avatar van Nasty

Nasty

Zeer de moeite waar om deze film met je kinderen te gaan kijken !

Leuk verhaal lekker fris / vlot en humoristisch , zelfs als ouder heb je een leuke middag met deze film

Theo Maassen doet het echt geweldig als klungelige vader .

avatar van queenie

queenie