• 9.372.770 stemmen

Gekijôban Poketto Monsutâ Daiyamondo ando Pâru: Gen'ei no Hasha: Zoroâku (2010)

Animatie / Avontuur | 100 minuten (Japanse versie) / 96 minuten (Amerikaanse versie)

Genre: Animatie / Avontuur

Speelduur: 100 minuten (Japanse versie) / 96 minuten (Amerikaanse versie)

Alternatieve titels: Pokémon: Zoroark: Master of Illusions / Pokémon 13: Zoroark - Meester der Illusie

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama

Met onder meer: Rica Matsumoto, Megumi Toyoguchi en Yuji Ueda

Gesproken taal: Japans en Noors

Plot Gekijôban Poketto Monsutâ Daiyamondo ando Pâru: Gen'ei no Hasha: Zoroâku

"The fury of Zoroark has been unleashed!"

Er blijken geheimzinnige krachten aan het werk wanneer Ash en zijn vrienden naar Crown City afreizen voor de Wereldbeker Pokémon Baccer! Als de drie legendarische Pokémon Raikou, Entei en Suicune opeens ten tonele verschijnen en de hele stad op stelten zetten, moeten Ash en zijn vrienden, samen met hun nieuwe Pokémon-vriend Zorua, het geheim ontsluieren achter de immense en machtige krachten die hier werden ontketend.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Satoshi (stemrol)

Narrator (stemrol)

Kurt (stemrol)

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Weet iemand wanneer deze film in NL uit komt?

avatar van Minority_Check

Minority_Check

was vandaag op tv

avatar van stinissen

Minority_Check schreef:

was vandaag op tv

welke zender en hoe laat stuur aub en pm naar me toe.

avatar van Minotaures

Minotaures

Pokémon 13? Waar zijn 11 en 12? Ik heb een box van deel 1 - 10, maar dat was het toch?

avatar van nclo

nclo

Jezus wat een zit. Niet omdat de film zo lang duurt, maar je moet wel geconcentreerd blijven om het verhaal te kunnen volgen. Niet omdat het verhaal zo moeilijk is, maar ik heb er 96 minuten lang geen rode draad in kunnen vinden. De introductie van de personages in de proloog van het verhaal, kwamen vervolgens nauwelijks meer terug. Er werden keuzes gemaakt die achteraf helemaal geen doel hadden in het vervolg van de film. Waarom moest Zorua kunnen praten? Het voegde niets toe en op den duur werd hij vrij irritant.

Die hele epische sfeer die je kon ruiken in de voorgaande films was hier compleet verdwenen en het resulteerde in letterlijk een lange aflevering. Alles wat hier gebeurde kon ook in een willekeurige aflevering gebeuren, maar om het speciaal over te kunnen brengen werd het maar een quasi-film. De rol van de bij-personage die hier terecht kwam, was nihiel en had (wederom) geen tot weinig functie. Alles wat hij mocht doen was ff uitleggen wie Raiko, Suicune en Entei waren aan de hand van (weer) een legende of zoals Eduard Douwers Dekker zou zeggen: ''Mijn verhaal wordt eentonig.''

In het slagveld van al mijn negativiteit moet ik natuurlijk wel iets positiefs zeggen, want aan het cijfer op MM vinden veel users het klaarblijkelijk nog best wel een toffe film. Ergens kan ik het wel begrijpen, want de makers houden het wel simpel en dat was toch wel een kritiek op de voorgaande films. Te veel special effects, te veel legendarische Pokémon en een te rommelig verhaal. Nu is het verhaal hier niet veel beter, want voor mij was het een wirwar aan scènes die langskwamen, maar het einde vond ik dan wel weer tof. Wanneer de vijand zijn doel lijkt te hebben bereikt, dat tijd-geval (?) wist te bemachtigen en het daarna allemaal een illusie bleek te zijn van Zoroark. Best een goede zet voor de kijker die dan allang is ingedut. Jammer dat het dan helemaal aan het eind moest gebeuren en de climax weinig meer goed maakte. Wat ook jammer was, was dat er niet meer werd gedaan met de illusies van Zoroark. Het blijft iets mystieks en het zou de film verschrikkelijk veel sfeer geven als het werd toegepast op de hoofdpersonages.

Hij staat best hoog aangeschreven in MovieMeter, zeker vergeleken met de andere Pokemon-films. Maar ik vind deze echt niet beter dan zijn voorgangers. Daarvoor is het verhaal te rommelig en het avontuur te ver weg.

avatar van Rico120

Rico120

een goede film alleen het min punt is het verhaal het is een zooitje