• 9.374.004 stemmen

It's All about Love (2003)

Drama / Romantiek | 104 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Denemarken / Japan / Zweden / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland / Nederland

Geregisseerd door: Thomas Vinterberg

Met onder meer: Claire Danes, Joaquin Phoenix en Sean Penn

Releasedatum: 8 januari 2004

Plot It's All about Love

De film gaat over twee geliefden en hun pogingen hun relatie te redden. Elena (Danes) is een beroemde schaatsster, die op het punt staat om de scheidingspapieren te tekenen. Totdat zij en haar man tot inzicht komen dat ze moeten vechten voor de liefde.

avatar van Wouter

Heeft ie hier eigenlijk wel gedraaid?

Wouter schreef:

Heeft ie hier eigenlijk wel gedraaid?

Goed dat je dit vraagt. De release blijkt verschoven te zijn naar 16 oktober.

avatar van FisherKing

FisherKing

Heeft jammer genoeg wisselende reacties/kritieken opgeleverd. Een meesterwerk als Festen valt dan natuurlijk ook nauwelijks te overtreffen (het script was dan ook uitzonderlijk goed)

avatar van Wouter

Schokkend slecht. Niet af kunnen kijken.

jackie

Leg eens uit waarom, Wouter ?

avatar van Wouter

Slecht gesneden, geacteerd, geregisseerd en gedraaid.

jackie

Wanneer komt deze nu in de bioscoop, weet iemand meer ?

Januari, geloof ik.

Maar niet gaan, hoor.

jackie

Januari pas, wat jammer wil de film graag zien.

Kan me niet voorstellen dat ie zo slecht is Wouter.

avatar van Jordy

Jordy

zegt iemand die AI, Blair Witch, Monsters Inc en Moulin Rouge 1 ster geeft...

jackie schreef:

Januari pas, wat jammer wil de film graag zien.

Kan me niet voorstellen dat ie zo slecht is Wouter.

Hij is nog slechter. Heb me nog nimmer zo verbaasd.

avatar van Patp

Patp

Pff. Het is een abstracte film met veel beeldspraak. En dan vooral letterlijk. Zwaar, maar prik er doorheen en hij is boeiend. Het beeld is niet, wat het verhaal eigenlijk is.

De Russische schaatster (Danes) die in een isolement gaat en naar Siberie ' vlucht' . De mensen op straat in de grote stad, die doodvallen omdat hun hart bevriest door gebrek aan warmte (whoah..).

Zeer indrukwekkend. Zeer fraai de verklarende voice-over van Sean Penn over de mensheid met als antwoord de titel van deze film. En vergeet de rest van de cast niet met Claire Danes en een van Phoenixxen (Gladiator).

Het is ff anders dan NEMO, maar als je bereid bent door te denken een zeer mooie!

avatar van WB

WB

Als ik de trailer zo bekijk, lijkt et mij een mooie film! Zal em binnenkort es bekijken in de bios...

Niet doen!

avatar van WB

WB

Gezien aan je reacties, Wouter, moet dit een film zijn, die nog slechter is dan Halloween 3! En dat is serieus de slechtste film die ik ooit gezien heb... En ik heb er echt veel gezien

H3 niet gezien.

avatar van Esteban

Esteban

In het begin van 2003 heeft die hier één weekje gedraaid... geen spek voor ieders bek.

Buiten het feit dat Joaquin Phoenix, Claire Danes en Seann Penn (met zijn korte verschijningen) het zeer goed doen en regisseur Thomas Vinterberg (Festen) een mooie regie levert is deze film één grote vraag. Het probleem zit em in het verhaal, wat werd er hier gebracht? Een duidelijk antwoord heb ik niet. Ik heb de indruk dat er 3 zijverhalen aanwezig zijn, maar dat geen enkel van die verhalen de hoofdbrok is. That isn't a good thing you know.

Achtergebleven met rare gevoelens denk ik dat "It's about love" draait om het volgende:

Mensen geven om niets in deze wereld, miserie dat andere mensen overkomt doet ons niets, zolang het maar niet met onszelf gebeurd. Het enige waar het in deze wereld om draait is liefde, liefde die je aan die ene dierbare persoon kan geven en terugverwachten. Men moet meer aan de medemens denken.

Ook denk ik persoonlijk dat het draait om het zoeken naar liefde en wanneer dat niet wordt gevonden, je beter sterft.

In die zin It's all about love indeed, ... alleen weet je dat niet wanneer je de film hebt gezien.

Het is ook zo dat iedereen z'n eigen theorie er rond zal maken omdat er niet echt een is.

Niet zwak, niet echt goed, It's all about love : **1/2 out of 5.

avatar van Patp

Patp

Een film die je doet nadenken dus.

avatar van neo

neo

Vreemd toch hoe dat is gelopen met de release. De film bleek blijkbaar moeilijk te boeken, want nu pas deze week gaat ie in Schiedam draaien.

avatar van neo

neo

Aparte Vinterberg film. Het verhaal begint zeer intrigrerend. Mensen liggen dood op de grond, iets wat ineens normaal gevonden wordt. ''Stap er maar gewoon over heen''.
Het voelde ook aan alsof Vinterberg beinvloed was door Orwell's 1984;de kamer waarin experimenten worden uitgevoerd. Zo krijgt het geheel een science ficton tintje, tevens ook een mysterie-achtig thema wat zich langzaam aan ontrafelt. Het speelt zich dan ook allemaal in 2029 af, veel paranormale gebeurtenissen. Ook is het drama en romantiek. Als geheel nogal moeilijk in 1 hokje te plaatsen.Visueel een feest voor het oog, prachtig geluid. Enkele karakters zoals Phoenix zijn in de film Pools van afkomst. Zo is de muziek van Poolse Zbigniew Presner, heel mooi een sfeer neerzettend, waarbij een ingetogen choir zo nu en dan doorbreekt. Dan de boodschap die geprobeerd wordt om over te brengen. Hoe killer de mens, hoe killer het klimaat? Tussen al die kille mensen zijn er ook mensen die liefde moeten behouden, of er nog wel behoefte aan hebben? De ziel wordt langzaam bij veel mensen eruit getrokken. Mensen in Afrika gaan zweven, terwijl zij geen engelen zijn, zij zijn mensen. Misschien erg doorzichtig, maar toch wel mooi gebracht. 3.5 sterren

Ik ga met Wouter mee. Wat een slechte film.

Een scenario dat verre van af is en stuurloos zwalkt. Logica die ver te zoeken is. Slechte acteerprestaties en ongeinspireerde regie.

Zelfs Sean Penn blundert in deze film en dat wil wat zeggen.

1 ster voor een paar mooie beelden.

avatar van gotti

Is dit al te huur of te koop of draait dit nog steeds in de (betere) bioscopen?

Te huur. Ook bij bijv. MovieMax.

avatar van gotti

Zal eens zoeken als ik weer bij een videotheek kom.

bioscoopzaal

Ik vond het eigenlijk wel een aparte en sfeervolle film. De logica in het verhaal was bijzonder ver te zoeken, maar de film had absoluut iets Kafkaïaans, en dat vond ik wel prettig. Vooral het middenstuk van de film is erg bezwerend, hypnotisch bijna.

Helaas gaat Vinterberg naar het einde toe nogal uit de bocht, en heeft hij duidelijk geen idee hoe hij een einde aan zijn verhaal moet breien. Ook het rolletje van Sean Penn is eigenlijk overbodig, onbenullig zelfs. Natuurlijk is de film over de hele lijn pretentieus, protserig en nietszeggend, maar dankzij de goede sfeerschepping, de mooie muziek en de verzorgde fotografie, vond ik het toch wel bijzonder.

3.5 sterren.

gotti schreef:

Zal eens zoeken als ik weer bij een videotheek kom.

Misschien zou je beter wachten tot ze hem nog eens ergens draaien. De geluidskwaliteit van de dvd is namelijk schandalig slecht. Het klinkt net alsof ze de hele film in een koperen ketel hebben opgenomen...

bioscoopzaal schreef:

En daar geef je de film maar liefst 3,5 sterren voor ?

Als er zoveel niet in orde is met een film kan ik daar onmogelijk op uit komen.

bioscoopzaal schreef:

Ik heb de dvd gehuurd en heb daar niets van gemerkt.

bioscoopzaal

Was dat de release van RCV?