• 9.372.586 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Carol Reed

Met onder meer: Laurence Harvey, Lee Remick en Alan Bates

Plot The Running Man

"Time is Running Out for the Running Man...And His Woman!"

Voor de Brit Rex Black, eigenaar van een kleine luchtvaartmaatschappij, die goederentransporten vervoert, wordt een overlijdensceremonie gehouden. Rex zou zijn verdronken toen hij met een ‘glider’ neerstortte. Het blijkt al snel, dat Rex zijn dood gefingeerd heeft. Hij hoopt op die manier verzekeringsgeld op te strijken, dat aan zijn vrouw Stella zal worden uitgekeerd. Rex wacht ondertussen in Malaga, Spanje, op Stella en hij geeft zich daar uit al de schoenenverkoper Charles Erskine. In een bar ontmoet Rex de dronken Australische miljonair Jim Jerome. Wanneer Jerome zijn paspoort in de bar vergeet, eigent Rex zijn paspoort toe en hij denkt daarmee weer een nieuw plan uit te kunnen voeren om de verzekeringsmaatschappijen te misleiden. Ondertussen betaalt de verzekeringsagent Stephen Maddox aan Stella de claim uit. Stella vertrekt vervolgens naar Spanje om Rex te ontmoeten, maar dan duikt Maddox ineens in Malaga op.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pjmj

pjmj

Vandaag de blu-ray van Arrow Films ontvangen en de film meteen bekeken. Wow! Wat was dit genieten van de sfeer, van het spel de acteurs, van het prachtige poppetje Lee Remick, van de verhaallijn en van de spanning die bleef duren tot het laatst toe. Ik vond het zo jammer dat de film na een uur en drie kwartier was afgelopen, dat ik hem meteen nogmaals afspeelde en ook de tweede keer was weer dik genieten van het haarscherpe beeld en de volle kleuren en de rots van Gibraltar. Prachtig!!!

avatar van scorsese

Aardige film waarin een man zijn dood in scene zet om zo het verzekeringsgeld op te strijken. Een prima en onderhoudend plot. De driehoeksverhouding die ontstaat tijdens het tweede gedeelte is wat geforceerd en het geheel is minder spannend dan het had kunnen zijn. Mooi locatiewerk in het zuiden van Spanje.

Goede film met goede locaties..

Pikant detali: volgens mij draagt Remick de hele film door geen BH..

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Levendige film met in het tweede grootste deel van de film fijne zomerse plaatjes aan de

Spaanse kust met veel jaloersmakend scenes op de terrasjes. Vooral Rex Black blijkt in zijn

nopjes met zijn nieuwe identiteit en de verkregen poen maar die ermee ook karaktertrekken

vertoont die zijn vrouw Stella onaangenaam verrassen. De pret wordt gedrukt wanneer

opeens verzekeringsagent Maddox opduikt met alle paranoia van dien. De focus ligt dan

op deze drie acteurs van vooral een aftasten naar de ware intenties van Maddox. De

drie acteurs doen het prima waarbij vooral het gedreven spel van Laurence Harvey opvalt.

Maar Alan Bates als de vooral sympathieke Maddox doet het ook prima. Lee Remick heb ik

altijd een zwak voor gehad en dan heb ik 't niet zozeer over haar acteervermogen al heeft

zij die ook terdege.

Een echte thrillersfeer heeft de film eigenlijk amper. De film bij de zonnige locatie en de

proevende genoegens daarvoor te overheersend een vriendelijkheid ademt ofschoon

irritatie en ongemak gaandeweg toenemen.

Op het laatst biedt de film ook nog de nodige actie.