Primal (2010)
Geregisseerd door: Josh Reed
Met onder meer: Zoe Tuckwell-Smith, Lindsay Farris en Krew Boylan
Plot Primal
"Evil Lies Within"
Anja en vier vrienden gaan samen met de antropologie student Dace de bossen van Australië in om rotsschilderingen te onderzoeken. Hun enthousiasme wordt snel minder als Mel na een nachtelijke zwempartij ziek wordt. Ze krijgt koorts, begint te bloeden en wordt verward. Ze verandert langzaam in een roofzuchtig wezen. Mel's vrienden komen er al snel achter dat zij de prooi zijn waar ze op jaagt. Voordat ze kunnen ontsnappen verandert Dace ook. Ze staan voor een moeilijke keus: dood je vrienden of word gedood door hen. De enige weg om te ontsnappen is een grot in te vluchten. Anja komt er te laat achter wat de betekenis is van de schilderingen die ze kwamen onderzoeken.
fritsy
Laatste stuk veknalde de film wel een beetje, jammer dat de details oplaats ook afgeraggeld werd.
FillumGek
Primal probeert zo veel goed te doen, maar scoort op geen enkel gebied echt punten. De film weet simpelweg niet voldoende te entertainen, en daar zijn dit soort nonsense filmpjes juist voor gemaakt.
Het begint aardig met een proloog en de introductie van een aantal vrienden die muurbeschilderingen komen bestuderen. Mel gaat zwemmen, veranderd in een creep en dan is het een uur lang paniek in de vorm van een kat-en-muisspel dat geen moment echt boeiend wordt. De confrontaties tussen Mel en de vrienden duren vaak veel te lang. Ze staan tegen over elkaar, proberen de creep tot kalmte te manen, halen een keer uit en dan is het rennen geblazen. Er zijn helaas ook geen inventieve kills te bespeuren.
Het acteerwerk is degelijk en de gore nog best goed ook. Zo zag de laatste kill er wel stoer uit en de creep overtuigd best wel qua uiterlijk. Het vreselijke gegil verpest de boel echter. De versnelde opnames en jumpcuts tijdens de actiescenes vond ik niet storend, ook al versterkte daardoor het neppe gevoel. Waar ik me wel aan kan ergeren is wanneer het gedaan wordt tijdens rustige scenes waarin niks bijzonders gebeurd. Verder is de soundtrack geslaagd.
Prima make-up, degelijk acteerwerk en half geslaagde CGI en editing redden deze film niet. Primal mist gewoon een eigen smoel en is een vrij saaie zit. Het is wachten op de confrontatie, jagen of opgejaagd worden en weer wachten op de volgende confrontatie. En die vond ik nu eenmaal niet zo interessant. Het einde is helemaal natte vingerwerk natuurlijk en daar valt de CGI toch door de mand. Jammer, want ik was best enthousiast geraakt toen ik de plot las.
essepluisje
Ik vond deze film eigenlijk best aardig. Het acteerwerk vond ik prima en de spanning was goed opgebouwd ook zag alles er naar mijn mening goed uit.
Als dat hele idiote plot idee Lees: het vleesetende worm-achtige beest die meisjes bezwangerd er niet in had gezeten was dit echt geen verkeerde film geweest. Maar dat stukje verpestte wel een beetje de boel.
Als het meer om een zombie virus had gedraaid dan was het beter geweest.
In dit geval hadden ze het beter simpel kunnen houden.
Noodless
Op gebied van gore is de film zeker in orde. De actiebeelden zien er duidelijk uit en ook 's nachts zijn de beelden overzichtelijk voor de kijker. Het verhaaltje valt wel mee, maar gaat wel in het laatste kwartier de mist in. Dan wordt het toch wat flauw en vergezocht. Toch een vermakelijk filmpje die beter had kunnen scoren mits betere uitwerking van de plot naar het einde toe.
6/10
Lui (crew films)
Goede, maar vreemde horrorfilm. De hele film is prima in orde en kijkt ook lekker weg, alleen het mysterieuze en vage plot roept enkele vraagtekens op. De "geinfecteerden" zien er super uit en de locatie (de Australische rimboe) is werkelijk prachtig!
jacolijn123
De scenes in de bossen waren fantastisch en in die grot waren ze maar saai. Ik vond het zielig dat ze koorts kreeg.
Boeikens
Matig tussendoortje.
Dun verhaaltje dat naar het einde toe echt de mist in gaat. Die inktvis heeft toch veel verpest.
Setting was zeer beperkt maar ok, acteurs deden hun best en de gore was bij vlagen best goed.
Het eerste half uurtje was minder en pannend vond ik hem nooit. Ook had ik veelal het gevoel dat het verhaal wat bleef hangen. Maar om het dan zo over een heel andere boeg te gooien aan het eind
Naomi Watts
Ja redelijk.
Ver van vernieuwend maar zo zit er inderdaad genoeg in wat dit een frisse tegenhanger maken. Leuek humor, aardige gore, fijne setting en het kat- en muisspel is boeiend genoeg. Niet echt spannend, daar is de toon iets te humoristisch voor. Wel erg moeten lachen, erg fijne komische elementen. Qua tienervolk een beetje jammer, heb toch meer met dat hersenloze hedonisten volk uit de Amerikaanse horrors. Fijn product uit Ozz, maar niet zo goed als ik verwacht had. Toch erg vermakelijk.
Halcyon
Het zijn films als deze die de reputatie van het horrorgenre om zeep helpen. Iemand moet die eendagsregisseurs van tegenwoordig toch eens bijbrengen dat horror heel wat meer is dan een handvol oliedomme tieners opvoeren in een strijd tegen het kwaad onder welke vorm dan ook. Hebben die lui trouwens ooit al van een scenario gehoord? Oké, plezier maken op de set is één ding, maar daar ben ik als kijker niks mee als het resultaat een belabberd filmpje is vol ongeloofwaardige handelingen, brakke cgi en een hallucinant slechte ontknoping. Toch spijtig dat je als liefhebber elke keer weer door dit soort bagger moet ploegen om de juweeltjes te ontdekken.
Rianneke_Dan
Het begon allemaal zo goed, maar wat kan een einde toch veel verpesten. Zo jammer! Verhaal op zich ging wel en ik was erg benieuwd wat er allemaal ging gebeuren, en toen de eerste persoon in zo'n creature veranderde vond ik dat echt wel tof, vond ze ook behoorlijk creepy overkomen. Daar word dan verder op in gegaan en ja dat was wel vermakelijk, met vlagen best spannend en sfeer was er zeker aanwezig. Totdat het einde in de grot komt. Gelijk vanaf dat moment verliest de film elke vorm van spanning en een waardige horror is het gelijk niet meer. Wat heb ik een hekel aan dat soort creatures/evil dingen die er zo stom uitzien en gewoon te belachelijk voor woorden zijn. Dit verpest dan ook een heleboel voor mij. Jammer want de rest van de film vond ik erg vermakelijk, nu kan ik helaas niet boven 2.5* uitkomen.
Uzza_Sparta
6/10
hier ben ik helemaal mee eens
met een betere uitwerking van de plot naar het einde toe was het misschien wel een goede horror geworden. misschien was hun budget op? jammer
Fast Eddy
Niet slecht voor een horrormovie.
Hier en daar inderdaad wat onlogische handelingen, maar dat had verwacht ik dan ook wel verwacht. (Men verwachtingen waren zowiezo niet al te hoog).
De laatste 10 minuten zijn er echter te veel aan. Wat een warboel was dat zeg!
Precies dat ze nog vlug even een einde in elkaar hadden geflanst zonder echt bij na te denken.
Geld zal misschien op geweest zijn ?!
En dat 'Alien' achtig monster, wat een belachelijke zaak was dat !
Enfin, toch nog een net voldoende 5/10, omdat ik het einde over het hoofd wil zien.
Stijn B.
Intens filmke
en het scenario begint redelijk routineus maar een het beest ontwaakt is het gorefun, lekker spannend, knap in beeld gezet en een knappe finale (op de laatste wending na
) maar dat neemt niet weg dat dit zeker één van de beste horrorfilms van de laatste jaren is
Kampeerzombie.
Een aardige horrorfilm die, ondanks het low budget-karakter en simpele gegeven, de kijker weet te vermaken met een handjevol spanning en bloed. De jonge cast doet het niet gek en weet enigszins geloofwaardig over te komen als groepje vrienden op kampeertocht. Een en ander duurt misschien net iets te lang, maar vermakelijk is deze zombieflick zeker.
Goed.
Scheurleer
Gillende meiden, veel heen-en-weer geren, de altijd aanwezig sul, de altijd aanwezige macho.....alle ingredienten voor leuk vermaak (als je er van houdt).
otherfool
Een fijne verrassing uit de Australische outback danwel bushbush, deze mix van The Descent en The Ruins (niet voor niets mijn 2 favoriete horrors van de laatste paar jaar). De film levert een juiste dosis spanning, gore en toch ook humor die adequaat in 80 voorbij vliegende minuten aan elkaar wordt gemixt. Het over the top slotkwartier had allicht niet gehoeven, maar verdere kritiekpunten kan ik niet bedenken; een heerlijk horror-tussendoortje om lekker weg te snacken.
3,5*.
steefke
Heb me eerder ziekgelachen met bepaalde stukken, als dat het echt horror was p
Tonypulp
Hield mijn hart vast bij de opening. Terecht, zo bleek. Dit typisch Australische, middle of the road horror werkje verprutst het door een veel voorkomende misvatting van het genre. Zoals Halcyon ook al aangaf. Soms kom je weg met zo'n downgraded concept (hou er wel van), maar dan moet je er wel iets leuks mee doen.
Gelukkig qua gore lang niet zo safe als verwacht, maar de actie zelf in onuitstaanbaar amateuristisch, evenals de personages die het bloed onder je nagels vandaan halen. Visueel gewoon pover. Leuke landscape shots, maar het versnellen, vertragen en het bombardement aan crappy rock maakt de rest tot een hoopje poep die in de vergetelheid mag geraken.
galaxydriver32
Matig tussendoortje.

ik sluit mij volledig aan bij de bovenstaande reactie
quinten1
Viel wel mee, maar ge moet ook geen echt hoge verwachtingen hebben e bij zo'n films.
yellowflag
mee eens. Had leuke potentie, maar het laatste gedeelte was waardeloos...jammer.
Actarus
Een beetje dezelfde standaard als 'The Ruins'...het einde was echt wel lekker vreemd, en verwachte eens een "nature-rape-scene' te zien, maar het kwam er jammer genoeg niet uit
Hier zat veel meer is....
Ewing1
Matig,die Mel irriteerde me al vanaf minuut 1 en dan moet ik nog 80 minuten.Die versnelde beelden zijn echt slecht,acteerwerk matig,setting wel ok,gore net een voldoende,einde lachwekkend maar de laatste shot maakt weer wat goed als Mel eindelijk voorgoed haar kop houdt! 1 *
daslekker
dit is een topper..
die blonde deed het als monster vreemd genoeg beter dan als eye-candy..
maar horror-survival is echt mijn ding
..watch out for the rabid rabid
bugbig
Zelden zo'n film gezien -zo slecht dan- het acteren was niks, het verhaal 13 in een dozijn, ik heb hem helemaal uitgekeken om nog een beetje objectief te kunnen zijn. Ik snap dan ook niks van de soms, hoge waarderingen hier. 0,5 is dan ook rijk voldoende.
Kondoro
Matige horror die vrijwel tussen neus en lippen door even opgezet werd voor een avondje stappen. We moesten volgens een maat van mij deze perse zien maar achteraf viel het allemaal nog wel mee. Een standaard horrorflick met ontzettend veel clichés, wel leuke personages maar tegen het einde aan viel de interesse en duidelijk ook het serieuze van de film en was het toch duidelijk dat de film een te hoog b niveau bezit. Leuk om eens gezien te hebben, geweldig is het niet. Begon erg leuk, ook op horror gebied was hij prima te doen maar tegen het eind verminderde het wel als een speedboot.
UmbraVitae
Zeer matig monster-horror, echt van het mindere soort. Hier voel ik weinig bij. Nergens vermakelijk of boeiend. Dit zet Netflix er dan weer op, zet er is wat vette horror op e manne. Wijfie met de fakkel mocht er wel zijn.
ikkegoemikke
Man man man. Wat een abominabel slechte horror. Ik weet wel dat er in zulke films waar een groepje jongeren op een locatie geconfronteerd worden met iets dat hun het liefst als barbecuevlees wil gebruiken, dat er meestal ultra domme beslissingen worden genomen. Maar deze sloeg alles. Toekijken hoe je vriendin een andere vriend ligt te verorberen, en toch nog weigeren om ze het hoekje om te helpen, omdat ze hulp (psychologische of d.m.v. yoga oefeningen?) nodig heeft .... Tja, dan wordt het best lachwekkend. En de ontknoping met het blubberig ding, hielp ook niet echt. Het enige positieve was de confrontatie tussen Chad en Dace. Plus de make-up zag er behoorlijk uit. Dan vond ik "Animal" toch stukken beter.
joolstein
Australische genrefilm waarin een aantal studenten/promovendi op zoek gaan naar prehistorische/Aboriginal grotschilderingen. De laatste expeditie liep uit op een ramp uit en natuurlijk weet je dat het hier ook misgaat! In eerste instantie is het de bekende weg van veel andere horrorfilms; jonge volwassenen gaan ergens naar toe waar ze beter niet naar toe hadden kunnen gaan.Het verhaal is misschien niet het diepste, maar de personages zijn geloofwaardig en mooi neergezet. De problemen starten als een meisje gaat skinnydippen (ja de naaktheid is in beeld) en via waar de titel naar verwijst, kom je aan het einde uit bij een Wtf-climax (niet direct eng of bloederig maar zoiets als tentakelporno?) die licht Lovecraftiaans lijkt te zijn. Het enige wat minder goed was; zijn de heavy-metal slow motion vechtscènes en sommige CGI. De laatste is wat beperkt door het budget. Maar dit was een best vermakelijke film!

F1

The Green Inferno
Horror / Thriller, 2013

Black Water
Thriller, 2007
cave painting zwarte magietransformatieaustraliëelimination derby