• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Robert Benton

Met onder meer: Jeff Bridges, Kim Basinger en Rip Torn

Releasedatum: 7 januari 1988

Plot Nadine

"They're a couple on the run... from each other."

Nadine Hightower werkende in een schoonheidssalon in 1954, heeft wat foto's gestolen en is van plan ze stiekem terug te leggen waar ze ze vandaan had gehaald. Bij haar bezoek aan de fotograaf vindt ze hem dood op de grond. Zowel de politie als de moordzuchtige dader gaan haar achterna. Ze roept de hulp in van haar toekomstige ex-man Vernon, een niet al te succesvolle bareigenaar, om haar onschuld te bewijzen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

tja erg origineel is het allemaal niet, maar het acteerwerk is nog wel goed. 2.5 sterren

avatar van FisherKing

FisherKing

Twee van mijn favorieten in een film; dat kan geen onvoldoende worden. Idd neo, en goed geacteerd.

avatar van neo

neo

dat kan geen onvoldoende worden.

bij mij dus wel

avatar van jedymaster

jedymaster

Redelijk spannende film met een voorspelbaar verhaal.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nou vooruit, 1 ster, omdat Basinger/Bridges zo'n mooi koppel is.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze matige (en korte) misdaadkomedie die zich in de jaren '50 afspeelt was vooral bedoeld om rijzende ster Kim Basinger te promoten. Het lukt haar maar niet om haar titelpersonage enig karakter te geven. Gelukkig brengt Bridges de boel wat in evenwicht maar het mist toch allemaal wat meer humor en wat meer charme. De scène met die ladder tussen de twee huizen was nog best grappig. en is het hoogtepunt van de film. Verder zal dit vlug vergeten zijn.

avatar van scorsese

Matige film waarin een vrouw haar naaktfoto's probeert terug te krijgen bij de fotograaf die ze heeft gemaakt. Ondanks dat er genoeg vaart in het plot zit en de film niet te lang duurt, zakt het hier en daar soms in. Echt grappig wordt het nergens en het verhaal en de personages weten simpelweg niet echt te boeien. Kim Basinger en Jeff Bridges doen het aardig samen, maar weten de film niet te redden van de middelmatigheid.