• 9.381.092 stemmen

Met onder meer: Mika Hijii en Ben Hiura

Gesproken taal: Japans

Plot Alien vs. Ninja

"Only one can win."

In Japan is er een groep Ninja-strijders, genaamd Iga Ninja, die onder leiding staan van Yamata. Op een dag valt er vanuit de lucht onverwachts een gigantische vuurbal in het bos. De strijders gaan er op af en doen een poging om de geheimzinnige vuurbol te identificeren. Ze vinden moorddadige buitenaardse wezens.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nieuwe held erbij!

En zijn naam is Chiba. AvN biedt weer alles waar de J-sploitation voor staat, weirde gore en funny gedoe. En wat dat betreft zit je hier wel goed, want ja; het is weird en ja; het is funny!

Chiba begint al gauw met de actie en toont zich een waardig regisseur. Toffe choreografie en erg fijn in beeld gebracht. Later, met de komst van de aliens, wordt dit alleen maar beter en beter. De fun en over-the-topness van deze gevechten zijn absoluut de moeite waard.

Qua alien design is het echt vre-se-lijk vet! In het begin leek het erop alsof Chiba een beetje bang was om het goedkope pak helemaal te tonen, veel halve shots en razendsnelle montage waardoor dat een beetje verdoezeld werd. Echter biedt hij het later vol in beeld aan. Hoe opzichtig wil je laten merken dat het acteurs in een rubber pak zijn?

En zo hoort het, niet anders! Laat dat lage budget zien, ga geen trucjes uithalen.. De gevechten nemen verder ook erg leuke wendingen, zo zal het geen Japans product zijn zonder aliens die handtastelijk worden (can you blame them? Mika Hijii is ) en zonder veel (kleine) grappige remarks tussendoor. Het feit dat de aliens een soort roze vla rond spuiten, maakt het allemaal nóg leuker.

Het zal nergens zo gory worden als een TGP maar toch heeft het diezelfde charme, die aantrekkingskracht en die up-tempo fun die ik zoek in de J-sploitation. En daarvoor zet de echte fan deze film op, en die fan...zal niet teleurgesteld worden .

avatar van s0062423

s0062423

In de categorie; zo slecht, dat het weer goed wordt, is dit een absoluut meesterwerk.

Cult, of exploitatie, het is hoe dan ook opzettelijk zo slecht. De locaties verraden al dat hier helemaal geen budget in zit, maar sommige vechtscènes (de choreografie) en de over the top effectjes, zijn nog heus niet zo gemakkelijk om te maken, dus geen budget, wilt zeker nog niet zeggen, geen talent.

Zeer fijn filmpje; snel, grappig en af en toe los er over!

Muziek had enkel af en toe beter kunnen zijn. In het begin krijgen we nog van die nintendo / game boy / electro soundjes, maar die verdwijnen te snel.

Verstand op nul filmpje, ideaal voor met vrienden en een bakje bier.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

(seksuele) Humor, (over-the-top) actie, gore, ninja's (love 'em!), coole outfits en power ranger-achtige aliens. Vermaak!!!

Mocht misschien wat meer actie en/of gore in ruil voor wat minder humor van de bange ninja (is soms iets too much of gaat iets te lang door), maar verder eigenlijk niet echt iets te 'klagen', 4*

avatar van rep_robert

Ik kan best begrijpen dat je deze film goed kan vinden omdat het zo slecht is. Helaas heb ik dat gevoel niet over gehouden aan de film. Vooral die Japanse humor is van een erbarmelijk niveau. Zij laten zich ook al gauw verleiden tot het trekken van gekke bekken(die dikke blonde Japanner is een dieptepunt). Mensen moeten eens leren dat zoiets NIET grappig is.

Voor de rest verwacht je qua special effects niet veel en dat is het ook niet. Wel blijven die inconsequente handelingen vervelend. In het begin zijn de ninja's erg snel en zie je ook met erg lelijke CGI hoe snel ze over daken en door hoge bomen heen rennen. Om vervolgens sloom, traag en irritant te reageren wanneer er een net zo'n snelle alien rondloopt.

Sowieso doet deze film de reputatie van ninja's niet erg goed, aangezien ze hier voornamelijk als schijtbakken worden neergezet. Dit komt ook voornamelijk door een overvloed aan dialoog, die dit soort films nou niet bepaald aantrekkelijker maken.

Ook erg jammer is de alien, die eerder op een geëvolueerd paard leek, ik had er niets mee.

Enige wat me wel kon bekoren in deze film waren de actiemomenten, die choreografie kan je wel aan Aziaten overlaten.

Desalniettemin erg slaapverwekkend, deze Predator kloon.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Lichte tegenvaller. Ondanks de korte speelduur lijkt er maar geen vaart in te komen.
De humor is herkenbaar voor de J-sploitation kijker, maar moet wat teveel van de het domme watje (die blonde ninja) komen. De overige personages zijn behoorlijk serieus en dat is bij een dergelijke prent nergens voor nodig.
Ondanks een aantal vermakelijke suggestieve scenes valt de sexploitation in deze flick wat tegen. Maar een vrouw erin en dan ook nog eens geen naakt. Dat is jammer.
De alien zelf is dan wel weer leuk en doet met zijn foute rubberen pak denken aan de lowbudget creature features die je vooral in de jaren '50 en '80 van de vorige eeuw zag.
Hier en daar rekt Chiba bepaalde dingen naar mijn idee onnodig wat uit. Vooral die ongein met de keel aliens had wel wat minder lang mogen duren.
Verder had ik ook wel graag wat meer gore willen zien en valt het al met al met de bizarre zaken wel mee voor J-sploitation begrippen. Een gemiste kans als je het mij vraagt.