• 9.376.964 stemmen

Devil and the Deep (1932)

Geregisseerd door: Marion Gering

Met onder meer: Tallulah Bankhead, Gary Cooper en Charles Laughton

Plot Devil and the Deep

Sinds haar huwelijk met Charles Sturm, kan Diana niet met een man praten, zonder een jaloerze uitbarsting van haar man te verwachten. Door zijn dominante houding vindt ze troost in de armen van een aantrekkelijke jongeman. Wanneer Charles hier achterkomt, zint hij op wraak.

avatar van beavis

beavis

Deze film wordt heel erg gedomineerd door Charles Laughton, die hier een aparte screen credit krijgt in de vorm van "introducing the eminent English character actor" . Hij is zo'n soort acteur en dit is ook zo'n soort rol. Nu zag ik em van de week al in twee horror films uit 32 en daar was hij toch een stuk beter te pruimen dan hier, waar de performance zo gemanierd en tegen over-the-top is dat het tegen gaat staan. Het verhaal is verder nog wel ok. Grootste set-piece is een zinkende duikboot en dat is altijd wel spannend, maar écht heel boeiend wordt het ook weer niet. Dit komt vooral doordat de rest van de sterrencast volledig op de automatische piloot lijkt te staan om de vloer volledig vrij te laten voor Laughton; en daarna snel door te gaan naar een volgende film.

avatar van Jean Rene

Jean Rene

Fantastische film met de fascinerende Tallulah Bankhead. In deze film lijkt ze opvallend veel op Greta Garbo. Vooral de opzwepende scene waarin Bankhead de Arabische wijk inloopt en Gary Cooper ontmoet is nogal indrukwekkend !

avatar van Dutchfan

Dutchfan

4 grote sterren in en voor deze film!

Diana (Tallulah Bankhead) is getrouwd met de ziekelijke jaloerse Charles (Charles Laughton) , die een hoge post bekleed bij de marine.

Als Charles ontdekt dat Diana de nacht heeft doorgebracht met een jonge officier (Gary Cooper) wordt hij krankzinnig van jaloerzie en lokt hij hen naar een onderzeeboot, die hij laat crashen...Zullen ze dit kunnen overleven?

Dit is de eerste Hollywood-film van Charles Laughton en hij speelt iedereen van het scherm, een fantastische acteur, die na deze film een veelgevraagde ster werd.

Hij geeft een overweldigende performance, geweldig!

Tallulah Bankhead was een van de allergrootste diva's van het Amerikaanse toneel, echter met haar filmcarriere ging het een stuk minder en ze is nu vooral bekend van haar optreden in de Hitchcock-klassieker "Lifeboat" (1944).

Begin jaren dertig vierde de actrice Greta Garbo triomfen bij MGM en ik denk dat ze bij de filmmaatschappij Paramount in Tallulah Bankhead een soort van nieuwe Garbo zagen...Ze lijkt in ieder geval als twee druppels water op Greta Garbo en ze speelde bij Paramount, begin jaren dertig, ook dezelfde soort rollen.

Ze evenaarde echter niet het filmsucces van Garbo en vertrok (met wel heel veel succes) weer terug naar het toneel .

Naast Bankhead, Cooper en Laughton, zien we ook Cary Grant in een (kleine) rol.

Devil and the Deep is een goede film en vooral het tweede deel van de film, wat zich in een onderzeeboot afspeelt, is erg spannend en geweldig geacteerd.

Het zien van de mensen in de onderzeeboot geeft je al een gevoel van claustrofobie...

Aanrader!