• 9.452.780 stemmen

Devil and the Deep (1932)

Geregisseerd door: Marion Gering

Met onder meer: Tallulah Bankhead, Gary Cooper en Charles Laughton

Plot Devil and the Deep

Sinds haar huwelijk met Charles Sturm, kan Diana niet met een man praten, zonder een jaloerze uitbarsting van haar man te verwachten. Door zijn dominante houding vindt ze troost in de armen van een aantrekkelijke jongeman. Wanneer Charles hier achterkomt, zint hij op wraak.

avatar van Flavio

Flavio

Spannende film over een driehoeksverhouding met larger-than-life acteur Laughton in een glansrol, al neigt hij, zeker tegen het einde, wel tegen overacting aan. Anders dan de film in het begin vertelt, had hij zijn Hollywood-debuut een jaar eerder al gehad.

Ook een zeer fijne rol van Bankhead, die me met haar licht-cynische oogopslag en wijze van acteren veel meer aan Bette Davis dan aan Garbo deed denken. Ik vond Cooper trouwens ook prima en leuk om Grant te zien in een van zijn eerste films. Het eerste deel gaat vooral over de jaloezie van Laughton en de korte romance tussen Bankhead en Cooper, en vond het vrij fascinerend. Niet alleen het acteeerwerk, maar ook de setting, met een snelle montage van een feest em de zwalkende Tallulah als hoogtepunt. Het tweede deel is dan wat meer conventioneel spannend maar prima uitgevoerd. Vroeg me wel af hoe dat zit met het risico op decompressieziekte.

Ik dacht tijdens het kijken trouwens dat deze film geregisseerd was door een vrouw, maar Marion is/was kennelijk ook een jongensnaam.