Genre: Oorlog / Drama
Speelduur: 219 minuten / 280 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Ron Maxwell
Met onder meer: Jeff Daniels, Stephen Lang en Robert Duvall
Plot Gods and Generals
"The nations heart was touched by..."
De film, een prequel van Gettysburg uit 1993, volgt het leven van de legendarische oorlogsheld Stonewall Jackson tijdens verschillende veldslagen in de Amerikaanse Burgeroorlog.
Lt. Gen. Thomas Stonewall Jackson
Maj. Gen. Winfield Scott Hancock
Maj. Walter Taylor
Lt. Gen. James Longstreet
neo
een prequel van gettysburg. hopelijk heeft deze niet dezelfde speelduur.
EmDee
Vandaag kreeg ik van de Brandos-nieuwsgroep de volgende mail:
Hello,
a couple of days ago we received an e-mail from Dave Kincaid with some news:
Dave is planning to release his second solo-album, called "The Irish- American's song", in May.
Since July 2001 Dave Kincaid was involved in the making of the film "Gods and Generals" by director Ron Maxwell. The film deals about the american civil war. Dave and his musical partner John Whelan
(accordion) are part of some musical scenes.
The film is set to be released in the US on Feb 21st, 2003 with Robert Duvall as General Robert E. Lee. You can read (and see pictures!) more about it on
Nu moet ik deze echt zien!
raijmmar
Een saaie film om naar te kijken, maar de gevechtscenes zijn heel erg mooi. Toch nog 3 sterren.
JoeHallenbeck
Lange film, by the way. Toch leuk om te zien dat die tegenwoordig toch nog gemaakt worden.
EmDee
Hoe hebben jullie deze film al kunnen zien?
En wanneer komt ie hier in de bios?
JoeHallenbeck
Ik heb 'm zelf nog niet gezien, Emdee. Ik maakte alleen een opmerking over de speelduur.
JoeHallenbeck
Tja, dat zal dus dan ook wel met die speelduur van 231 minuten te maken hebben. Niet winstgevend genoeg.
ElMeroMero
Net gezien. Omdat ik een zwak heb voor dit soort heroische spektakelstukken, vond ik hem al gauw de moeite waard.
Goed uitgebeelde veldslagen, goeie hoofdvertolking.
Jammer alleen van de wat aangedikte "liberty is everything" toespraken en de ietwat huiselijke- en daarom onwerkelijke- tussenstukjes. Het ene moment zit je met de soldaten in de blubber, het andere moment tussen allerlei blije mensen die kerst vieren alsof ze net geen vreselijke veldslag achter de rug hebben. Als je het mij vraagt halen deze scenes wel een beetje de vaart uit de film die sowieso al een lange zit is.
Ook frappant dat ze die Ierse brigade die bij Fredericksburg aan barrels werd geschoten met veel sympathie in beeld brengen. Doet me ook een beetje denken aan "Gangs of New York"waar al die Ierse nieuwkomers meteen vanuit het schip zonder pardon naar het front werden gestuurd. Toevallige historische connectie, of heeft Maxwell een beetje gespiekt bij Scorsese ?
Verder opvallend : de nadruk wordt eens een keer gelegd bij de Zuiderlingen, de uiteindelijke verliezende partij in de oorlog. Volgens mij is dit een van de enige films die de zijde van de Confederatie belicht in de oorlog. Of ik moet er een vergeten zijn ?
3 sterren.
streeter
Ik vond de toespraken ook een beetje teveel, en er waren te veel momenten waar je moest lachen (en niet omdat het de bedoeling was). Bijvoorbeeld, toen Lang dat kleine meisje op zijn schouders nam en paard ging spelen. Die hele relatie tussen die twee hadden ze weg kunnen laten.
ElMeroMero
Heeft wel een mooie baard, die Lang. Echt een ijzervreter waardig.
En voor een mens kon hij zo slecht nog niet galopperen.
Banjo
- 2032 berichten
ik heb deze film gister nacht gezien tot half 5.
en ik heb me geen moment verveelt.
mooi dat je steeds van dorp tot dorp de sfeer kon proefen.
3 1/2 ster
jex
4 uur lang terwijl het makelijk in 3 uur kon. Wat een lange film! Er komt nog een vervolg ook nog volgens de eind credits.
MFEO
Kan je deze film beter eerst zien en daarna Gettysburg? (Omdat dit een Proloog/prequel is van Gettysburg)
Hawkeye nl
Wat een vreselijk waardeloze film. Een eindeloze zit met een overdreven verheerlijking van de veldslagen terwijl ze claimen dat het nu juist gruwelijke slagen zijn. Taktiek wordt slechts mondjesmaat weergegeven en op een onduidelijke manier. De muziek is saai en monotoon. Er wordt dezelfde muziek gespeeld tijdens de gevechten als tijden het laten zien van de velen doden die (netjes verspreid) over het slagveld liggen. Werkelijk alles is uitgerekt en langzaam. De familiestukjes met de net gesproken woorden. De neger die bij een zuidelijke generaal zijn diensten als kok komt aanbieden. De generaals van beide zijden komen nobel over en praten zonder gevoel met gevoelige woorden over de hoeveelheid slachtoffers die er vallen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar voor mij is dit wel een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Het plaatje van het stadje Fredericksburg is werkelijk alsof het uit My Little Pony komt. Het verbaast me dat Robert Duvall hieraan meegewerkt heeft. Zijn acteerwerk wordt helaas overschaduwd door het schandelijk acteerwerk van de mensen waarmee hij praat. Wat ik ook nog even kwijt wil: Die generaal Jackson rechtvaardigd op een gegeven moment de oorlog met een citaat uit de bijbel, nou ben ik niet zo'n bijbelmens en heb ik het niet goed onthouden, maar het lijkt wel een amerikaanse promofilm voor de oorlog. Vreemd. Maar goed, iedereen zijn mening.
RRT
Niet zo boeiende en veel te lange film. Redelijke acteerprestaties, afgewisseld met hele zwakke. Nodigt niet uit om de rest van de trilogie te gaan zien. 2*
sekiaku
waarom klaagt iedereen over de duur. Veel mensen hebben dat juist graag. Meer detail en uitwerking van het verhaal.
Waku
Het is even een flinke zit maar dan heb je ook wel een film
die een flink de tijd neemt om een verhaal te vertellen over de de burgeroorlog in de verenigde staten.
De film verwijst wel naar de eerder verschenen Gettysburg
( die ik overigens net wat beter vond)en zit boordevol dialogen en massale gevechten.Drama,actie 3 uur lang.
film-gek
aardige film vond hem niet echt super goed maar ook niet slecht
3.0
Iketes
- 1968 berichten
Vreselijk langdradige film. Het is gewoon echt moeilijk om je concentratie erbij te houden want het gaat echt nergens over en het is allemaal gezever. Ook mede doordat het vaak onduidelijk is in welk kamp ze aan het filmen zijn etc.
Jammer, aangezien de acteerprestaties, sets & kostuums en de historie eraan toch wel redelijk tot goed zijn. Ook trok het eind op ballen (weet niet of dat aan de cd lag of niet, laten we hopen van wel), het beeld werd opeens zwart net op het moment dat ze een aanval inzetten.
Anyway, met een beetje verhaal had het vele malen beter geweest. Een zeer krappe 2.5*
Iketes
- 1968 berichten
Het was dus een A-B film, dat wist ik niet. Bovenstaande was dus alleen berust op de A kant, die vele malen minder was. Deel B was veel duidelijker en ik begon alles te begrijpen. Een mooi einde zorgt voor extra waarde. Verhoging van een ster.
3.5
bosco
ey allemaal is er iemand die me kan vertellen wat ik kan verwachten van de film de trailer ziet er goed uit kwa veldslagen maar als de film 231 min gaat duren ben ik beniewd of ik mijn aandacht erbij kan houden komt ie in de buurt van de the patriot van mel of kan deze er niet aan tippen? alvast bedankt voor jullie reactie!

Gettysburg
1993

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Gettysburg

Ricky Stanicky
Komedie / Fantasy, 2024

Red Tails
Actie / Avontuur, 2012
oorlogstrijdunion soldierconfederate soldieramerican civil warsecession