• 9.373.072 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Rebecca Cammisa

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Which Way Home

"They are the ones you never hear about – the invisible ones."

Niet alleen mannen uit Midden-Amerika en Mexico proberen illegaal naar de Verenigde Staten te komen. Vijf procent van de grote groep economische vluchtelingen bestaat uit kinderen jonger dan zestien jaar. Elke dag klimmen honderden kinderen op de goederentreinen die vanuit het zuiden van Mexico naar de VS rijden. Op hun reis worden ze beroofd, soms verkracht of vallen ze tijdens het slapen van de trein. Wie de barre tocht overleeft, moet het zwaarbewaakte grensgebied tussen Mexico en de VS nog zien over te steken. Maar daar lijken de jongens zich nauwelijks van bewust. Dat zien ze wel als ze aan de grens komen, luidt het commentaar. Als het lukt de grens over te steken, willen ze geld verdienen of geadopteerd worden. Which Way Home volgt verschillende groepjes kinderen op hun lange tocht.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

1 Oscarnominatie

Beste Documentaire

avatar van voskat78

voskat78

Erg mooie en aangrijpende docu... Vanavond op tv!

avatar van scorsese

Schrijnende documentaire over de vluchtelingen-problematiek in Mexico. Een aantal kinderen worden gevolgd in hun poging om Mexico te doorkruisen door illegaal op een trein mee te liften om zo Amerika binnen te komen. Vele kanten worden belicht, maar eventuele oplossingen of pogingen daartoe blijven onbekend. Ook eventuele succesverhalen van kinderen die het wel halen blijven uit.

avatar van DV1984

DV1984

Deze reportage heb ik onlangs gezien op de Belgische tv!

Is ook een film over dit onderwerp gemaakt : Sin Nombre (2009)

avatar van Robi

Robi

Mooie aangrijpende documentaire over een groep kinderen die gevolgd worden op hun reis door Mexico naar de Verenigde Staten in de hoop dat ze het daar beter zullen krijgen. Bijzonder om te realiseren dat zoveel mensen, en ook jonge kinderen, er zoveel voor over hebben om een dergelijke reis met vele gevaren en ontberingen, en zelfs een grote kans om het niet te overleven, overhebben om een beter leven in de VS te kunnen krijgen. En zelfs als ze de VS bereiken is het maar zeer de vraag of ze dat ook echt lukt. Dat kun je je als Nederlander toch maar moeilijk voorstellen. Ik zou theoretisch zo naar de VS toe kunnen reizen. Zonder al die gevaren. Maar ik wil niet eens.