• 9.370.279 stemmen

Three Miles North of Molkom (2008)

Documentaire | 107 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert Cannan en Corinna McFarlane

Met onder meer: en Regina Lund

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 3 juni 2010

Plot Three Miles North of Molkom

"...lies a playground for adults. Would you go?"

Diep in de bossen van Zweden, drie mijl boven Molkom, ligt Ängsbacka; een speelplaats van de 21ste eeuw speciaal voor volwassen. Eens per jaar gaan de deuren open voor duizend internationale deelnemers, die willekeurig in ‘deelgroepen’ worden geplaatst. Een Zweedse bekendheid, een hippie uit Californië, een Finse oma en een backpackende rugbycoach uit Australië zijn een aantal deelnemers van de onvergetelijke emotionele achtbaan die maar liefst twee weken duurt. Vuurlopen, Sjamanisme, Tantrische seks en vele andere fysieke, psychologische en esoterische ervaringen, begeleiden onze onwaarschijnlijke helden naar verlichting, liefde, verachting en zichzelf. Zullen ze ooit nog dezelfde zijn?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik weet het niet bij deze docu. De karakters, en in het bijzonder de Australier, zijn wel erg goed gecast...

Klinkt grappig. .

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Dat is-ie ook, ja.

avatar van Malick

Malick

Three Miles North of Molkom gaat over een stel treehuggers die bij één of ander spiritueel festival terechtkomen (bewust of onbewust) en daar het licht zien. Gelukkig ook met een scepticus in het midden.

Ik lag af en toe krom van de opmerkingen van de rugbycoach en de Arnold Schwarzenegger lookalike (Ik ben de koning). Ook de bizarre situaties waar deze mensen in terecht kwamen werkte alleen maar op mijn lachspieren.

Maar na een uur speeltijd werd ik geconfronteerd met een zichtbaar probleem. Hoe moet ik deze documentaire interpreteren. Wat proberen de regisseurs te zeggen? Is het allemaal maar bullshit?

avatar van swoppy

swoppy