• 9.372.770 stemmen

Geregisseerd door: Levan Koguashvili

Met onder meer: Guga Kotetishvili

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Plot Quchis Dgeebi

Checkie is een werkloze, straatarme junk die erom bekendstaat alles te doen om aan drugs te komen. Zijn bestaan wordt gevuld door de dagelijkse heisa om aan geld te komen voor zijn volgende shot heroïne. Hij is iedereen geld schuldig: vrienden, verwanten, buren. Mensen gaan hem mijden. Toch is zijn verslaving lang niet zijn enige probleem, want zijn gezin zit ook flink in de penarie. Zijn ex-vrouw Nino heeft schoolgeld nodig voor hun zoontje van zeven, en is de wanhoop nabij omdat haar eigen zaak failliet is gegaan.

avatar van gotti

Wie een in- en intriest drama verwacht komt bij Street Days bedrogen uit. De film maakt gebruik van een wonderlijke mix tussen zware elementen en lichtvoetigheid, waardoor het zware thema iets meer behapbaar wordt. Of deze keuze de juiste is geweest ben ik nog niet over uit. Wanneer deze keuze niet gemaakt was zat je waarschijnlijk te kijken naar de zoveelste depressieve verloren generatie-drama film, maar nu lijkt juist dat element -de verloren generatie die zijn dagen slijt met hangen en heroïne gebruiken niet helemaal binnen te komen, terwijl de film zelf genoeg interessante vondsten -de ontvoering in bunny en vossen(?) kostuum!- kent.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Degelijke Georgische film over aan drugs verslaafde volwassenen die de hele dag op straat hangen op zoek aar heroïne. Dat ze daarbij vooral veel voor de basisschool van het zoontje van hun groepsgenoot (en onze hoofdpersoon) hangen lijkt daarbij niet bijster slim, maar dat is dan ook een belangrijk onderdeel van het verhaal. Een verhaal wat overigens nooit aangrijpend wordt door haar eentonige en trage karakter en vooral bijzonder saai gedecoupeerde scènes. Gelukkig gebeuren er zo halverwege nog enkele interessante gebeurtenissen die het geheel dragelijk houden en voorzien van de nodige humor. De eindscène werkt erg goed en laat je toch met een degelijk gevoel achter.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Aan de prima bovenstaande berichten heb ik niets toe te voegen.

avatar van voskat78

voskat78

Lekker filmpje waar alles al over gezegd is. (ze hierboven)