• 9.371.740 stemmen

Geregisseerd door: Dante Lam

Met onder meer: Nick Cheung

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Ching Yan

Sergeant Tong doodt per ongeluk de oudste dochter van Ann Gao, een ambtenaar van het Openbaar Ministerie, tijdens het arresteren van de de gezochte crimineel Cheung Yattung. Tong doet er alles aan om Cheung Yattung op te sporen maar op het moment dat Yattung voor het gerecht wordt gesleept, wordt Ann's jongste dochter Ling gekidnapt door de professionele moordenaar Hung King. Zij zal pas levend worden vrijgelaten wanneer alle aanklachten tegen Yattung vervallen.

avatar van ghostman

ghostman

"He takes the gritty Michael Mann Heat style of cinema verite style and reworks it in his own cannon with strong lead performances from Nicholas Tse and Nick Cheung. Nicholas Tse is perfect as a overworked cop pushed well past his stress level and while yet being drained by all accounts won’t relent on vengeance and pursuing justice."

Category: Genre: Triad - cinemaisdope.com

avatar van ghostman

ghostman

Duidelijk een Michael Mann-kloon . Maar zowel inhoudelijk als audiovisueel zeker niet zo goed als het werk van de grootmeester zelf .

De ' cheesy ' melodramatische scènes die we van de Hongkong cinema gewend zijn , vind ik ook hier zeer irritant !

**0,88* / ***** ( 2,88 / 5 )

Een zoekende Lam.

Dante Lam heeft lang moeten zoeken naar de juiste vorm. Die zou hij eindelijk vinden in Fire of Conscience, maar hier was hij toch al zeer aardig op weg. Het is nog net iets teveel een doorsnee HK cop-flick op sommige momenten, maar over het algemeen toch van een erg hoog niveau.

Tse, maar vooral Cheung laat zien toch over aardig wat acteercapaciteiten te beschikken. Ben niet z'n grootste fan, maar z'n rol hier was absoluut memorabel. Af en toe wat visuele schichten van Lam, maar nog iets te makjes. Als je moet concurreren met mannen als To moet je met meer overtuiging sommige scenes op het doek schilderen. Soundtrack vond ik daarentegen wel erg goed geslaagd.

Het is jammer dat de film net iets teveel te platgetreden paden volgt, want verder is het een rauw, spannend en vermakelijk filmpje geworden. Een 3.75* naar beneden afgerond, want Lam heeft al laten blijken beter te kunnen dat dit. Maar voor liefhebbers van HK cinema niet te missen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Onderhoudende film, met een lekkere binnenkomer van de auto-scène - van het aantikken van de bumper tot en met het opendoen van de kofferbak-klep -. Eigenlijk ook gelijk het (visuele) hoogtepuntje. Daarna vond ik het verhaal eventjes warrig worden totdat ik doorhad dat het om twee meisjes ging maar dat lag aan mij blijkbaar want het staat zelfs in de film-omschrijving zie ik nu.

Dit is zo'n typische verzamelbak van politiethriller, actie en drama met als rode draad een agent die een kidnapper op de hielen zit. Het levert een aantal spannende momentjes en aardige plaatjes op maar soms schiet het door naar melodrama met emo-scenes die te lang duren. Er zijn ook een paar eigenaardige beslissingen van personen waardoor het iets te soepel verloopt maar gelukkig niet storend. De film verveelt verder niet, goed geacteerd en in elkaar gedraaid (kleurrijke beelden en soundtrack).

PS de ontknoping met de crash is exact gelijk als in een andere film, alleen zie ik hier de toegevoegde waarde niet zo dat hij bij hetzelfde ongeluk betrokken is (behalve dat alles op 1 punt samenkomt).