• 9.372.056 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jack Gold

Met onder meer: Elliott Gould, Trevor Howard en Joseph Bova

Plot Who?

Lucas Martino (Joseph Bova) komt na een auto-ongeluk terecht in de handen van Russische geleerden onder leiding van Colonel Azarin (Trevor Howard). Vanwege de ernstige verwondingen aan het menselijke lichaam van Lucas, hebben de geleerden hebben hem een robotlichaam gegeven. Als hij weer terug in Amerika is, moet Sean Rogers (Elliott Gould) hem in de gaten houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Psychologische spionagethriller over een wetenschapper, Lucas Martino, die in volle koude oorlog door de Russen overgeleverd wordt aan de Amerikanen, maar onder de onherkenbare gedaante van een metalen man (na een operatie tengevolge een ernstig ongeluk die de man voordien had). FBI agent Rogers moet vaststellen of het werkelijk om Martino gaat of om een eventuele spion van de Russen die uit is op staatsgeheimen.

Elliott Gould is één van mijn favoriete acteurs uit de jaren '70, dus dat zat voor mij al goed. Hij is de lepe rechercheur die probeert te bewijzen dat de metalen man helemaal niet Martino is. Ik wil niet teveel verklappen maar kan wel zeggen dat ik het einde knap vond. De filmposter belooft vol explosieve actie en zelfs een babe in bikini die ik niet heb gezien. Verwacht je ook niet aan veel actie want het is een film die vooral uit dialoog bestaat; desondanks is deze film door de centrale vraag best spannend om te volgen. Dit is de verfilming van een obscure roman uit 1958 die bij ons uitgebracht werd als "Metalen Man uit Rusland" van Algis Budrys.