• 9.371.211 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Piyapan Choopetch

Met onder meer: Wanida Termthanaporn

Plot My Ex

Ken is een acteur en hartenbreker die de reputatie heeft van een slechte jongen, die mooie meisjes verleidt en hen dumpt als hij een nieuwe 'liefde' vindt. Zijn gecompliceerde relaties leiden altijd tot veel roddels in de media. Maar wanneer Kens huwelijk wordt aangekondigd, focust het nieuwsgierige publiek zich op hem en zo zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Al snel is Ken ervan overtuigd dat hij bedreigd wordt door zijn fanclub en de paparazzi. Maar als de bedreigingen steeds dodelijker worden, begint Ken zich te realiseren dat het de jaloerse geest is van één van zijn ex-vriendinnen, die hem nooit wil laten gaan.

avatar van renemanu

renemanu

heftige film

zekers een aanrader om deze te kijken

5 sterren voor deze

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

viel wel mee deze thaise horror

Op het einde begonnen ze er wat aan te trekken, maar los van dit een degelijke film

goed verhaal en mooi uitgewerkt

the-hague-pride schreef:

goed verhaal en mooi uitgewerkt

enge momenten zat

alleen jammer dat enkele dingen er iets te nep uit zagen

Sluit ik me bij aan. Er was ook 1 heel ernstig niet geslaagd schrikmoment. Op het moment dat die chick in die auto zich dood rijd, praatte die geest echt net als een vieze ouwe vent.....

Meerdere mensen opgevallen?

Verder heerlijke horror film.... 4,5 *

avatar van FillumGek

FillumGek

Bovengemiddelde horrorfilm die hier en daar ook wat romantiek bevat.

Ken is een vrouwenverslinder, maar helaas voor hem is er een jaloerse ex die hem voor goed het zwijgen wil opleggen. Dan kun je maar twee dingen doen. Of je belt Scott Pilgrim, of je laat je je volledig meetrekken in een nachtmerrie vol zwart haar, waanbeelden en bovennatuurlijke verschijningen. Ken heeft het nummer van Scott duidelijk niet, want het laatste gebeurd.

In principe is Fan Kao een Thais horrorfilmpje volgens de regels en zolang dat goed is uitgevoerd kan ik er goed van genieten. Hét genre kenmerk is helaas een beetje een teleurstelling, wat steeds vaker voorkomt. De geest is namelijk wederom niet eng en leek soms meer op een Dawn of the Dead figurant. Daarom werden de scenes waarin de geest voorkwam nooit echt eng, al was er af en toe wel wat spanning te voelen. Het eerste schrikmoment in de film was geniaal en totaal onverwacht, maar dat was ook de enige. De rest van de scares werkte niet bij mij en waren vaak te zwak of verkeerd getimed. Ik vond dat er ook wat teveel werd gestrooid met carcrashes en vliegend glas.

De geest kwam overigens wel vaak in de film voor. Niet altijd overtuigend maar wel vermakelijk. De overige scenes draaiden voornamelijk om de liefde tussen Ken en zijn ex-vriendinnen. Gelukkig zijn dit mooie actrices en acteerde iedereen behoorlijk waardoor deze scenes niet stoorde. Tegen het einde van de film vind nog best een aardige wending plaats die ik niet echt zag aankomen. In eerste instantie ga je er toch vanuit dat het de geest van het meisje uit de telefooncel was. Leuk ook dat er gebruik wordt gemaakt van flashbacks en een mooie soundtrack. Dit geeft de film nog een bepaalde lieve sfeer, dat echter helemaal niet zo lief is. Er waren ook nog een paar toffe momenten zoals de baby en de fotograaf. Vond het ook wel een mooie scene toen de geest tegen Ken begon te praten in de auto en hij sorry zei. Had verwacht dat dit het einde zou zijn, maar daarna volgt nog een mooie scene dat toch een zuur gevoel geeft. Leuk voer voor fans van Thaise horror.

avatar van RickZ

RickZ

Thaise ThrillerHorror over wraak van een ex, soms goede schrikscenes, goede gore maar een wat minder volgbaar verhaal waardoor alleen de horror overblijft.

De badscene sloeg wel aan, het einde trouwens ook.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Verrassende film met vele schrikmomenten. Met ook goeie wendingen in de film.

avatar van 606

Behoorlijke creepy scenes met gebruik van goed muziek dat extra eng sfeertje geeft.

Zoals filmgek zegt mooi einde dat geen einde is echt goed gedaan.

Sterk geacteerd en mooie effecten.

3,5 ster

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Zeker een geslaagde en creepy horrorfilm dit. Ben me echt een paar keer de tering geschrokken. Thailand heeft ook wel wat in huis, als het om films maken gaat zeg! Acteren was ook goed vond ik!

avatar van Elineloves

Elineloves

Sfeervol filmpje, vanaf de openingsscène al.

Normaal gesproken struikel ik een beetje over de taalbarrière, maar het viel me op dat ik er al veel minder moeite mee heb. Toch jammer dat ik dan al die jaren dit soort films heb laten liggen, beetje kortzichtig van mezelf. Gelukkig weet ik nu beter.

Acteerwerk is prima in orde, de dames zijn mooi en leuk om naar te kijken en inderdaad, zoals hierboven al meerdere keren werd gezegd, de muziek is een pluspunt. Echt geschrokken ben ik niet, maar de spanning was soms duidelijk voelbaar. Veel flashbacks die het verhaal langzaamaan verduidelijken.

Klein nadeel is dat de geest soms eerder op je lachspieren werkt dan je schrik weet aan te jagen, maar vooruit.

Einde was wel weer erg fijn, pittig!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een filmpje dat hier en daar best wel campy oogt met een behoorlijk zoetsappig verhaal, maar toch werkt het wel. My Ex... de naam zegt het al: het gaat dus over een jaloerse geest van een van Ken's ex vriendinnen. Ken is een rokkenjager en dat heeft ie ook grotendeels aan zijn show's te danken. Dan krijgt hij last van een dode ex, die hem constant stoort en ook zijn andere exen een voor een vermoord

Dat klinkt zoals gezegd belachelijk. Maar toch vond ik kwa engheid en sfeer de film wel erg goed in elkaar zitten. Die geest ziet er ook weer lekker vanouds eng uit. Schrikeffecten zijn er ook genoeg aanwezig en het sfeertje wil nog wel eens lekker donker worden.

Een belachelijk plot gecombineerd met toch nog wel een goede creepy sfeer wat we van de aziaten gewend zijn.

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke horror die het met name van de sfeer moet hebben, want echt eng wordt het niet en de geest had ook wel wat betere make-up kunnen gebruiken.

Maar desondanks kijkt het wel aardig weg, de appetijtelijke dames zijn meegenomen en langzaam maar zeker kom je door de flashbacks meer over het verhaal te weten.

Verder is het ook wel interessant dat er soort van twee eindes zijn, maar desondanks loopt het alsnog slecht met Ken af.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Nou, na die lovende kritieken hier te hebben gelezen ben ik `m ook maar gaan kijken. Maar ik vind `m wel een beetje tegenvallen. Het is een beetje een standaard verhaal, zoiets hebben we al vaker gezien. Echt eng of spannend wordt het ook niet, en de schrikmomenten zijn ook niet echt om van te schrikken. Niet heel slecht allemaal, maar ik had er meer van verwacht. Misschien was de verwachting te hoog. Ik kom op 2,5 ster. Middelmatig dus.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

"My ex" is een film waar je van houdt of niet en dat ligt ook aan de taal. Veel zullen het niet waarderen dat het in het Thai is.

Ik vond de schrikmomenten niet zo erg schrikkerig en de spanning kwam pas later in de film.

Toch in zijn geheel een aardige horror die echt wel het bekijken waard is en daarom zeker 3*.

Het slot van de film is niet erg duidelijk overgekomen bij ons maar heb begrepen dat dit niet het einde is en let op; als de film afgelopen is komt er nog een stukje achteraan. Mis dat niet.

Vanwege het einde, na beraad, nog een 1/2* extra gegeven, dus totaal

3 1/2*

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik kijk vaker thaise films,maar ik vond deze middelmatig....en dat kwam vooral de de effecten die er in zaten...

Die vond ik heel slecht,ook de geluidseffecten vond ik irritant.

De rest van de film vond ik wel oke...met wat meer budged had dit echt een goede film kunnen worden.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Totaal niet verkeerd. Het verhaal is niet erg interessant wat mij betreft, maar de uitwerking ervan is een stuk beter. Het duurt wel even voordat het op gang komt, maar ondanks dat de film niet echt altijd even spannend is, kijkt het wel gemakkelijk weg. De sfeer hierin is een groot pluspunt.