• 9.375.149 stemmen

Geregisseerd door: Paul Weiland

Met onder meer: Jean Reno, Mercedes Ruehl en Polly Walker

Releasedatum: 6 november 1997

Plot Roseanna's Grave

"A romantic comedy about the things we do for love."

Marcello, eigenaar van een restaurant in een klein Italiaans dorpje, is vastbesloten om de wens van zijn zieke vrouw Roseanna te vervullen: ze wil naast haar dochter op het oude, schilderachtige kerkhof begraven worden. Probleem is dat er maar drie percelen meer beschikbaar zijn en er niet gereserveerd kan worden. Voor Marcello zit er dus niets anders op dan iedereen in leven te houden. In het ziekenhuis holt hij van bed naar bed om de zieken op te vrolijken en op straat regelt hij hoogstpersoonlijk het verkeer om ongelukken te voorkomen. Wanneer Roseanna begrijpt waarom Marcello haast nooit meer thuis is, besluit ze het heft in eigen handen te nemen...

avatar van speedy23

speedy23

Op het eerste zicht lijkt deze film luguber, maar er wordt heel wat afgelachen bij Marcello's pogingen, vooral als er een crimineel opdaagt om af te rekenen met een paar inwoners die er met zijn geld vandoor zijn. Dit was de laatste rol van Mark Frankel (als Antonio), die kort na de opnamen omkwam bij een motorongeluk. Het camerawerk, op lokatie in Sermoneta gedraaid, is adembenemend...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Heerlijke film die schommelt tussen drama en (koldereske) humor.

Hij zal misschien nooit een oscar winnen, maar Jean Reno is één van mijn favoriete acteurs!

avatar van Movsin

Movsin

Eén van de plezierigste en charmantste komedies die ik ooit zag. Een aaneenschakeling van komische scènes en vooral uitspraken van Marcello, vertolkt door een schitterende Jean Reno.

Dat het allemaal niet kan, och mens, daar is een komedie voor en wie er iets tragischer in zoekt, die komt ook terecht.