First Mission (2010)
Releasedatum: 25 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot First Mission
First Mission gaat over de belevenissen van een door idealen gedreven team medische hulpverleners en het gepassioneerde werk dat zij verrichten op een kleine post van International Frontline Doctors in Zuid-Amerika. Daar werken de jonge tropenarts Marina (Anniek Pheifer), de logistiek medewerker Barry (Tygo Gernandt), de projectcoördinator Thijs (Mark Rietman) en de lokale medewerkers Orlando en Diego onder zware en gevaarlijke omstandigheden. Ze leggen hun eigen levens in de waagschaal om anderen te redden. Marina komt er achter dat in het verscheurde Latijns-Amerika een verschil maken helpt, ook al is het klein.
Quido
Zag de trailer net in de bios, wat een rommeltje. Zonde als een film zo gepromoot moet worden.
raymon
site online met nieuwe trailer:
Na het zien van de nieuwste trailer heb ik meer interesse naar deze film: ziet er sterk uit en wil de film graag gaan zien.
Best aardige film met mooie opname's en een uitstekende cast.
Angrod_Pallanén
Aardige film.
Voor Nederlandse maatstaven een redelijke film over het goede werk dat Artsen Zonder Grenzen verricht. Het verhaal is echter doorsnee en bekend. Een speciaal kind, een onverwachte liefde, een duidelijke vijand, het is niets baanbrekends, maar het is aardig neergezet met mooie opnames en een aardige sfeer. Pheifer speelt aardig, maar Marina is een veels te grote zeur en cliché om echt mee uit te voeten te kunnen.
Ik heb me redelijk vermaakt, meer ook niet.
3,5
Mug
De Nederlandse film in het algeheel, in vergelijking met andere Nederlandse films dus, vanzelfsprekend. En dat soort discussies of het waarom etcetera zijn nu toch echt wel vaak genoeg aan de orde geweest, nietwaar?
Gisteren werd ik getrakteerd op een nieuwe (tweede) trailer van de film. Veel uitnodigender dan de allereerste beschamend amateuristische trailer.
Quido
Welke Nederlandse films zijn er dan eerder gemaakt over dit onderwerp?
En dat die discussie nog steeds gevoerd moet worden, is inderdaad triest.
Mug
De Nederlandse film in z'n geheel, het gaat niet over 'een onderwerp' of 'een genre', maar 'film'. Je rakelt zelf de non-discussie weer op, bravo.
Quido
Tsjah, liever er iets van zeggen dan dergelijke non-argumenten / teksten als gangbaar en normaal te moeten aanschouwen.
Mug
Non-argumenten...je schiet als fan van de Nederlandse film behoorlijk in je eigen voet...opnieuw...keer op keer. Het extreem negativisme dat je interpreteert is kul.
Als je dan toch een vergelijking wil, Wit Licht. Hetzelfde soort sub-thematiek, derde wereld problematiek. Ik verwacht van First Mission (ondanks de titel) niet dat Pheifer als een vrouwelijke Rambo zielige mensjes en kindertjes gaat redden op de manier als Borsato deed.
Verder is Nederlandse maatstaven ook een correcte term. In vergelijking met andere grote Nederlandse produkties die in de bioscopen (dus niet filmhuizen/arthouses) draaiden de afgelopen jaren. Uitstraling voornamelijk. Geen al te bij pubers populaire cast (m.u.v. Tygo, maar die is z'n jeugdige wilde haren al enigszins kwijt) en een niet al te gemakkelijk (of populair) onderwerp. En al helemaal niet gebaseerd op een bestseller-boek.
Angrod_Pallanén's recensie lees ik dan ook als een positieve bijdrage voor de Nederlandsche film, i.c. een film die niet de gemakkelijke weg inslaat. Daarom verwacht ik eerlijk gezegd ook redelijk lege zalen.
Quido
Fan is trouwens een verkeerd woord, er wordt ook hier genoeg slechts gemaakt; ik weiger alleen de gebruikelijke vooroordelen te verkondigen en weet (of: probeer te weten) waar ik over praat. Door zoveel mogelijk zelf te zien. Het behandelen van de Nederlandse film als iets aparts is gewoon onzin.
Mug
Kom op zeg, hoe vaak komen termen als 'voor een Nederlandse film', 'voor Nederlandse maatstaven' en noem maar op wel niet voorbij.
Omdat we volop vergelijkingsmateriaal hebben. Degenen die geinteresseerd zijn in de vaderlandse cinema of soortgelijke produkties vergelijken nu eenmaal de ene Nederlandse film met een andere Nederlandse film. Is niks vreemds aan. Belgen doen dat met Belgische films. Russen met Russische films.
Verder is er een groot verschil tussen hen die maar wat raak schreeuwen (Nederland heeft allemaal slechte films en acteurs), en iemand die een fatsoenlijke review schrijft, wat alhier is gebeurd. Interpreteren is ook een vak blijkt maar weer.
Quido
Interpreteren van mijn 'commentaar' op zijn stuk dan ook, de enige vraag die ik stelde was wat Nederlandse maatstaven dan zijn. De reden hiervoor staat in mijn vorige post. En in de interpretatie van die term, verschilt onze interpretatie
Angrod_Pallanén
Het is toch een Nederlandse film, dan is het toch logisch dat je het vergelijkt met andere films? Het was idd niets negatiefs. Dit had nog een stuk zoetsappiger kunnen zijn. En het plot alleen was dat ook wel, maar het had een realistische sfeer die je idd niet gauw vind bij Nederlandse films. Komt Een Vrouw (om maar even de populairste van de laatste tijd te pakken) bijvoorbeeld kwam wat mij betreft veel minder sterk naar voren, terwijl het toch ook ongebruikelijke thema's aanpakte. Wat dat betreft deed 'First Mission' het goed. Nou zijn er andere factoren die er toe leiden dat beide films een 3,5 krijgen, maar dat doet er even niet toe.
Bovendien schrijf je ook om mensen te informeren naar wat ze kunnen verwachten, en het algemene publiek (dus die lege zalen) kan precies verwachten wat ik hieronder zeg.
Quentin
soom
I'm Remi, the new P.C..
Natuurlijk dacht ik bij het horen van de naam 'Remi', meteen aan lieve en dierbare vriend Remi, dat vond ik wel grappig eigenlijk.
Anniek heeft iets puurs, iets onschuldig kinderlijks over zich, iets wat voor de rol van Marina wonderlijk goed uitpakt. Ik leefde echt helemaal mee met alles waar ze zich voor geplaatst zag, vond Tygo en Anniek een lief, mooi koppel. Erg mooie film, ook mooi dat ze de meeste tijd Argentijns (okay, Spaans), praatten. Spaans heeft iets.
In alles een mooie film.
cubano077
Apart dat het jongetje als Kaka wil worden en niet als Messi, als het zich in Argentinie afspeelt
sebo12
Oprecht een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.
De helft van de scenes zijn overbodig. Uberhaupt de openingsscene al.
En halverwege de film ben ik de weg kwijt geraakt toen er van alles door elkaar gebeurde. (dat dat jongetje zn been kwijtraakt, iedereen hem staat te opereren met veel pijn en moeite, en dat een minuut later Marina ineens jarig blijkt te zijn en iedereen voor dr aan het zingen is!??!?)
Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat de film verkeerd geknipt was. Verder is het karakter van Anniek erg naief, dom en irritant.
Enige pluspunten zijn de locatie en de Spaanse taal.
MrEd
Oprecht een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.
Dan heb je nog niet zo veel films gezien zeker want alhoewel het niet een oscar kandidaat is valt deze toch nog wel mee hoor.
Kreeg een aantal weken geleden vrijkaartjes voor deze film en heb hem gisteren in Zeist gezien. Alhoewel het pas zijn derde week is waren er niet meer dan 10 mensen en dat laat wel zien dat dit een film is die niet veel bezoekers trekt.
Verhaal zelf laat misschien wel een realistisch beeld zien van het werk van Artsen zonder grenzen. Verder ben ik eens met Angrod_Pallanén's recensie. Alle ingredienten zitten er weer in, liefde, vijand, redden van een kind..tja dat hoort er blijkbaar bij. Was verder niet kapot van het acteerwerk, werd iets te steriel neergezet, miste emotie.
Alleygator
Mooie film ! De sfeer is goed getroffen, Goed gecast ook. Vooral Anniek Pheifer speelt uitstekend. Het verhaal is goed verteld. Er zijn helaas een paar dingen waar ik niet zo enthousiast over ben: het geluid, dat klinkt alsof het direct uit een Ipod komt en de onrustige cameravoering om te suggereren dat het toch echt wel een aktiefilm is. Daar moet je van houden.
benthe
Ziet er spannend uit, maar dan dat "Ik ga niet zonder jou" is weer zo Nederlands. Ben benieuwd!
RFTC
Deze film laat maar eens zien dat wij Nederlanders prima in staat zijn een geweldige, aangrijpende en spannende film te maken. Dus dat stigma kan wat mij betreft gelijk overboord!
mcdaktari
best wel een aardige Nederlandse film, ze beginnen het toch stil aan te leren, en die domme opmerkingen als, oprecht de slechste film die ik ooit gezien heb, die moet je maar niet al te serieus nemen. Het is natuurlijk geen film vol met keiharde aktie maar gewoon een goed verhaal met best wel wat spannende stukken erin. Ik vind het zeker 3,5ster waard.
RickZ
Nederlands drama over ontwikkelingsmedewerkers, met zeer slecht verhaal en matig acteerwerk. Nergens aangrijpend of spannend, behoorlijk saai en vol vals sentiment.
jolof12345
Prachtige film,
Geeft een goed beeld van de situatie
af en toe om wanhopig van te worden
De film heeft wel een goed verhaal,
ik vind deze film 10x beter dan Witlicht,
geen heldenrollen geen Rambo's van die Amerikaanse shit hebben we al genoeg
ken1976
Over het algemeen heb ik niet echt een hoge pet op van Nederlandse producties maar voor deze maak ik graag een uitzondering!!!
De film laat zien hoe zwaar het ontwikkelingswerk kan zijn.
De film had vaak emotionele en meeslepende momenten.
Cast, camerawerk en settings waren ruim voldoende!!!
Een goede drama met een mooi verhaal , die je gerust op de bovenste plank van Hollandse bodem mag zetten!!!!
4,0 sterren!!
Waku
De film laat zien hoe zwaar het ontwikkelingswerk kan zijn.
De film had vaak emotionele en meeslepende momenten.
Cast, camerawerk en settings waren ruim voldoende!!!
4,0 sterren!!
Ik heb hier weinig aan toe te voegen.
Behalve dat de acteer prestaties van zowel Anniek Pheifer als Tygo Gernandt
boven verwachting zijn. Zowel in het spaans als imet nederlandse tekst zetten zij hun rollen uitmuntend neer.
Ook wat mij betreft een dikke 4*

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten