• 9.374.079 stemmen

Genre: Western / Romantiek

Geregisseerd door: Phil Karlson

Met onder meer: Preston Foster, Mary Stuart en William Bishop

Plot Thunderhoof

Scotty Mason, een rancher uit Texas, gaat in het Mexicaanse woestijngebied op zoek naar het wilde paard Thunderhoof. Scotty neemt zijn jonge vrouw Margarita en zijn ingehuurde voorman The Kid, wiens leven hij een paar jaar eerder gered heeft, mee.The Kid wordt al verliefd op Magarita, nog voordat ze de grens van Texas hebben overschreden. Hij besteedt meer tijd aan beramen over hoe zich te ontdoen van Scotty, dan het zoeken naar het paard. Het duurt niet lang, voordat Scotty en The Kid in een bergpas met elkaar op de vuist gaan. Maar dan ziet Scotty ineens Thunderhoof en beiden proberen het paard te vangen. Tijdens het vangen breekt Scotty zijn been, maar het trio probeert desondanks met Thunderhoof Texas te bereiken. Tijdens een verblindende zandstorm krijgen The Kid en Scotty weer ruzie, waarbij Scotty in een diep ravijn gegooid wordt door The Kid.

Scotty Mason

Thunderhoof (as Thunderhoof)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

2 dec. 2014: DVD-R release: link.

avatar van mr rumson

mr rumson

Een B western met minimaal gebruik .
Zo zien we in deze western maar 3 personen en een handjevol paarden .
Ook zien we geen gezellig western stadje maar enkel een verlaten hut.
Voor een western zijn zelfs de gevechten minimaal zo word er nauwelijks een schot gelost.
Wel zijn er veel buiten opnames die er goed uit zien .
Maar er zijn ook studio opnames die zich s A'vonds rond het kampvuur afspelen .
Bij een van die studio opnames zit een slordig foutje in .
En dat is wanneer Mary Stuart weg gaat om op zoek te gaan naar William Bishop.
Op dat moment zien we Preston Foster tegen een grootte rotsblok aan leunen waarbij je duidelijk kunt zien dat de rots op en neer schommelt.

Dit lijkt mij niet de bedoeling te zijn geweest .
De film zelf vond ik niet altijd even boeiend ondanks dat er vanaf het begin tot het einde een spanning heerst tussen de personages .
Maar zo nu en dan heb ik ook van de film kunnen genieten wat vooral te danken is aan het wilde paard.
Kortom voor mij een toch iets wat te langdradige western .
Maar leuk genoeg om een keer gezien te hebben .
Voor paardenliefhebbers is deze western zeker de moeite waard om te kijken .

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

mr rumson schreef:

Bij een van die studio opnames zit een slordig foutje in .
En dat is wanneer Mary Stuart weg gaat om op zoek te gaan naar William Bishop.

Dit lijkt mij niet de bedoeling te zijn geweest .

Je zou ook kunnen zeggen dat Foster gewoon een krachtig personage speelt, en een sterke rol neerzet.