Genre: Romantiek / Drama
Geregisseerd door: Philip Seymour Hoffman
Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Amy Ryan en John Ortiz
Plot Jack Goes Boating
Midden in de winter in het hartje van New York. Jack is een limousinechauffeur, adoreert reggae muziek en zijn kapsel vertoont enkele kenmerken van dreadlocks. Jack gaat veel om met zijn beste vriend en collega Clyde en zijn vrouw Lucy. Deze twee proberen Jack te koppelen aan Connie, een collega van Lucy. Hierdoor leert Jack te koken, zijn carrière serieus te nemen en neemt hij zwemlessen zodat hij Connie haar romantische boottocht kan geven. Echter hoe meer affectie er ontstaat tussen Connie en Jack, hoe slechter de relatie tussen Clyde en Lucy begint te worden.
Connie
Ungainly Swimmer
MTA Worker
Drunk Man on Subway
Leland Palmer
Regiedebuut van Hoffman, één van m'n favoriete acteurs. Ben benieuwd.
Kevin13
Lijkt me wel leuk, en Philip Seymour Hoffman is nog een goed acteur.
Mijn favoriete acteur gaat regisseren!
Hij heeft al jaren ervaring opgedaan met toneelregie, ik heb hoge verwachtingen!
Jammer dat we nog zo lang moeten wachten.
stephan73
Als ik me niet vergis gaat dit (out of competition) draaien op Sundance!
Leland Palmer
Jammer dat we nog zo lang moeten wachten.
Norma
Ah kijk dat scheelt alweer
De setting "Midden in de winter in het hartje van New York" spreekt me ook wel aan...ik ben heel benieuwd naar deze film!
ralfsjam
Heerlijke rustige film met altijd leuk spelende makke beer Hoffman, en de altijd prachtige Ryan.
Leuk verhaal, leuke humor, goed drama en genoeg ongemakkelijk momenten. en vooral het laatste is geweldig gedaan. Klein filmpje die je wel aan deze club mensen kon overlaten om er iets groots van te maken.
FL88
Veelbelovend regiedebuut van Philip Seymour Hoffman.
Het is zo'n filmpje waar Hoffman al een miljoen keer in lijkt gespeeld te hebben, maar waarvan ik nooit genoeg kan krijgen. Hoewel de impact van zijn films wel eens groter is geweest, moet ik bekennen weer enorm onder de indruk te zijn van Hoffman's acteerprestatie. Ook de rest van de cast voldoet uitstekend, waardoor ondanks het rustige tempo de tijd voorbij vliegt.
Benieuwd naar Hoffman's volgende project als regisseur.
Dick Head
Ik voelde me heel raar somber door deze film.
Het was meer een zware drama met onderliggende humor en romantiek,
dan alleen humor en romantiek.
Hoewel de ongemakkelijke en rare momenten wel grappig waren, werd ik er te somber van.
Een moedeloze film maar toch een wel oké.
4Runner
Je moet er wel even voor gaan zitten hoor, gaat allemaal rustig aan je voorbij, vind net als Dick dat het meer een Drama-Romantiek is dan een komedie maar ok.
MLO
Pretentieuze onzin. Hoffman irriteert zowel als regisseur als acteur. Laat hij zich gewoon bij het acteren houden - liefst in een ondersteunende rol. Hij kan geen film dragen.
Film gaat te traag en dwingt kijkers "filmisch" om ontbrekende stukken zelf in te vullen - terwijl dit de "flow" van het verhaal juist tegenwerkt.
Enige lichtpuntje was Amy Adams (deze tilt de film nog naar een 1,5, waar 0,5 anders het maximale was).
MLO
Ik bedoelde hier uiteraard Amy Ryan !
gauke
Er zijn betere films met Philip Seymour Hoffman en zijn regiedebuut vind ik geen succes. De invulling van de spelers aan hun rollen doet globaal aan en de film te toneelmatig, soms the kluchtig. Er was geen minuut dat ik betrokken was eerder gefrustreerd.
Middelmatig regiedebuut van Hoffman, over een viertal beschadigde mensen die de draad van hun leven weer op willen pakken. Er wordt degelijk gespeeld en de ongemakkelijke conversaties zijn overtuigend, maar de personages blijven wat aan de vage en ongeloofwaardige kant. Ook werkt de emotionele climax niet echt goed. Gebaseerd op een toneelstuk, en dat zie je. Het komt allemaal niet echt tot leven.
SaNDuTjE
Seymour Hoffman is toch wel één van de acteur die ik hoog in aanzien heb, omdat hij met z'n acteren op vrijwel iedere film zijn positieve stempel weet te drukken.
Nu heeft hij besloten om naast acteren ook zelf een film te regisseren en ik kan vooralsnog niet zeggen dat dit een goede keus is geweest.
De film beschrijf het (liefdes)leven van Jack en zijn vriend collega Clyde. Jack is zijn hele leven al vrijgezel en wordt in contact gebracht met de labiele Connie. Tegelijkertijd worstelt Clyde met het overspelige verleden van zijn vriendin en de oplopende spanningen in hun relatie hierdoor.
Alle ingrediënten lijken aanwezig (goede cast, redelijk verhaal en deprimerende setting) maar weten samen geen geheel te vormen. Het oogt in negatieve zin ongemakkelijk en het verhaal gaat van links naar rechts zonder echt een rode draad aan te houden. De film wil de personages met te veel problemen opzadelen waardoor het ongeloofwaardig wordt. In tegenstelling tot de genre-omschrijving hier van 'Romantiek/Komedie' is de film beter te omschrijven als een drama en mist het de broodnodige zwarte humor waarvoor Seymour Hoffman de aangewezen persoon zou zijn.
Erg deprimerende film die meer probeert te zijn dan die in werkelijkheid is.
borasi
"I am for you"
Cute... PSH weet me altijd te raken, nu ook als regisseur.
Jammer dat wijlen Bobby Ferrel hier weer geen geld voor ziet.
Elineloves
Aardig, klein filmpje over daten, relaties, het huwelijk en het leven an sich. Philip Seymour Hoffman speelt schitterend als onzekere en ietwat vreemde man, en zijn date Connie (Amy Ryan) doet het ook prima. Soms heb je een tikkeltje plaatsvervangende schaamte, maar het is aandoenlijk om te zien hoe hij zijn best doet om haar te laten zien dat hij haar leuk vindt. Erg zichtbare chemie ook tussen de twee. Enkele mooie scènes, één ervan is de scène waarbij Jack zijn ziel bloot legt en duidelijk emotioneel wordt. Het voelt 'echt' en natuurlijk aan. Je ziet hem een groei doormaken en dat is mooi in beeld gebracht. PSH geeft zijn personage echtheid mee door hem net iets minder 'standaard' te maken. Hij hoeft niet aantrekkelijk te zijn, want je kunt nu je ogen al niet van hem af houden en hij heeft duidelijk aantrekkingskracht.
Het trage tempo is niet storend, maar wanneer het iets vlotter zou zijn, was dit nog beter geweest. Het verhaal is niet vernieuwend, maar wel op een verfrissende manier overgebracht door middel van uitstekend acteerwerk. Het is niet speciaal, maar wel een fijne kijkervaring.
Standaard regie debuut van acteur Philip Seymour Hoffman de film is zeker niet slecht maar mist tempo en is erg deprimerend.
Amy Ryan is trouwens perfect als Connie.
NotJustAnOpinion
Heel apart om te lezen dat een aantal mensen deze film deprimerend vonden, ik vind het juist een hele lievelijke film en had meer een feel good gevoel hierbij.
Het verhaal omvat weinig maar dat is juist het mooie hieraan, ik genoot vooral van de vertederende sfeer.
Deze film is zeker niet groots maar wel sterk in het klein zijn.
DeKatte
Heerlijk somber drama met een beetje humor.
Ben fan van Hoffman, en de combinatie met Amy werkt goed in deze film. 2 "wereldvreemden" , 4 "vrienden" in een zoektocht naar relaties.
Heb een lekker filmavondje gehad!
Zandkuiken
Aardig maar niet echt verrassend regiedebuut van PSH. Zoals hier al gezegd typisch zo'n filmpje waarin hij zelf al tal van keren heeft gespeeld, maar dan niet meteen het meest memorabele. Niettemin een charmante schets van 2 onzekere mensen die het proberen in de liefde. Bij momenten weet Hoffman een bijzonder sfeertje op het doek te toveren en op de soundtrack staan een paar mooie liedjes.
timmienoelie
Gezellige en rustige film die zalig was om naar te kijken en goede acteurs had. Het einde was ook zeer mooi.
Zeer geslaagd regiedebuut van Hoffman.
Komisch nootje.
Als je een van 's werelds beste acteurs bent wil je vast je horizon verbreden. Het regiedebuut van Hoffman is geslaagd, doch wordt nergens voorzien van echte hoogtepunten. Toch is het knap hoe hij de kijker langzaam deelgenoot maakt van vier interessante karakters, die het beste met elkaar voor hebben maar dit niet altijd even goed weten te brengen. Het komische nootje aan dit romantische drama is bij vlagen zeer prettig, evenals de mooie soundtrack.
Goed.
Best aardig filmpje, hoewel een beetje raar. Ik zat me regelmatig af te vragen waarom sommige personages zo deden zoals ze deden.
Maar Hoffman is altijd geniaal en ook zijn tegenspeelster die ik alleen kende uit The Wire deed het prima. En een meer dan fijne soundtrack met een Fleet Foxes evergreen als afsluiter.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Christmas, Again