• 9.376.903 stemmen

Jackboots on Whitehall (2010)

Animatie / Oorlog | 91 minuten

Genre: Animatie / Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Edward McHenry en Rory McHenry

Met onder meer: Ewan McGregor, Rosamund Pike en Richard E. Grant

Plot Jackboots on Whitehall

"The smallest epic film you'll ever see!"

Kent, 1940. 'Jackboots on Whitehall' volgt een groep dorpsbewoners uit een rustig gedeelte van de Zuid-Engelse kust, die bang zijn voor het gevaar dat er bij hen in de buurt dreigt. Chris, een jonge landbouwarbeider, droomt er van om het leger te dienen op zoek naar spanning in zijn leven in plaats van te blijven leven in het langzame afgemeten dorpsleven. Zijn wil krijgt een weg, wanneer drie Nazi kopstukken, Göring, Goebbels en Himmler een plan creëren om Engeland binnen te vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris (stemrol)

Daisy (stemrol)

The Vicar (stemrol)

Churchill (stemrol)

Goebbels (stemrol)

Hitler (stemrol)

Captain English / Monty (stemrol)

BBC Newsreader/ Gaston (stemrol)

Red Leader (stemrol)

Tom (stemrol)

avatar van Justinw

Justinw

Word een topfilm hopelijk, mijn favoriete genre oorlog en een van mijn favo acteurs Ewan McGregor. gaat in mijn lijstje voor 2010.

Er word gezegt dat dit het britse ''Team America'' word!

Info over de film!

Bezoek aan de set!

avatar van Justinw

Justinw

De film heeft al gedraaid op het Edinburgh Festival deze zomer. En zal 8 Oktober in The UK gaan draaiden. Hopelijk hierna zo snel mogelijk in Nederland.

Hier alvast een Trailer.

Ziet er erg leuk uit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wát een humor, echt mijn ding!

avatar van Prudh

Prudh

Fuck wat een flauwe boel. Heb de trailer niet eens uit kunnen kijken.

avatar van chantal29

chantal29

super gaaf

avatar van gjnt

gjnt

Geweldige droge humor. Fantastisch zoals de stereotype poppen worden neergezet. Vond het goed gemaakt. Leuk om een keer gezien te hebben, maar je moet dit wel met een knipoog bekijken.

avatar van Fortune

Fortune

Ah van de makers van Team Amerika!

avatar van RickZ

RickZ

Prima vervolg op de poppen-stijl van Team America, maar nu zijn de Engelsen en Duitsers het onderwerp. Iets minder hilarisch maar deze film bevat weer prima grappen en standjes, leuk verhaal en Himler, Göring Goebbels en Hitler worden te kijk gezet.

avatar van mrwhite

mrwhite

Deze moet ik zeker zien.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Een satire op een alternatief verloop van WO II waarin de Nazi's (i.h.b. Goebbels & Goring, Himmler) een fantastisch plan hebben ( ) om Engeland binnen te vallen. In dit verhaal worden een aantal oorlogsfilms / avonturen films geparodieerd o.a. vergelijkingen met Apocalypse Now & Braveheart. Tussen alle gevechten door wordt ontpopt zich ook nog een ware romance .

Het is voor het eerst dat ik een film in deze 'poppenstijl' zie, maar ik vind het niet onaardig. Iedereen is lekker overdreven en stereotiep weggezet, dus het was goed te volgen wie wie was.
Lachwekkende scenes, o.a. waarin Himmler, Goebbels & Goring een feestje houden en dan het moment waarin Hitler binnenvalt in een soort van Gerard Joling jurk, hahaha. Of het moment dat Chris met zijn Schotse leger ineens als redder in nood verschijnt en dat alles omdat zijn handen zo groot zijn, hilarisch .

Verder was het verhaal vrij simpel, maar goed daar moet je deze film ook niet voor kijken en de voice-acting was in orde. Ik hoef dit niet wekelijks, laat staan dagelijks te zien, maar voor nu:

avatar van barcam

barcam

Als je Team Amerika goed vond zal je dit ook zeker in orde vinden.

Alternatief verloop van Wo II is zeer goed gevonden.

Poppen zijn zeer goed geslaagd en verhaaltje is lekker over de top met veel ontploffingen en ketchup.

Hitler en de nazis worden op een leuke manier te kijk gezet.

Aanrader.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Helaas... hij heeft me geen moment echt weten te boeien... het ging me allemaal veel te traag en t was me wat te langdradig. Ik heb veel meer genoten van Team America... en daar kon dit toch echt niet aan tippen.

avatar van Biosguru

Biosguru

Duidelijk een love it or hate it film. Ik was na een paar minuten al aan het vechten om de concentratie erbij te houden. En ik ben zelfs een stop motion fan.