• 9.370.370 stemmen

Geregisseerd door: Shôhei Imamura

Met onder meer: Osamu Takizawa, Shinichi Yanagisawa en Hiroyuki Nagato

Gesproken taal: Japans

Plot Nusumareta Yokujô

Osamu heeft een universitaire opleiding afgerond, maar werkt als regisseur bij een volks Kabuki-gezelschap. Zijn vriend drukt hem op het hart carrière bij de televisie te maken, maar Osamu voelt een afkeer van het moderne, naoorlogse Japan. Het kluchtige gezelschap kan in Osaka niet overleven en besluit het op het platteland te proberen. Het gezelschap heeft vrij snel succes, maar is niet geïnteresseerd in de artistieke aspiraties van Osamu die dan ook steeds twijfelt of hij hen niet toch moet verlaten. Zijn situatie wordt bemoeilijkt doordat hij verliefd is op een getrouwde vrouw en doordat een jonger meisje verliefd is op hem.

Taminosuke Yamamura

Chidori Yamamura

Chigusa Yamamura

avatar van stephan73

stephan73

Komt samen met Pigs + Battleships op Blu-Ray via Masters of Cinema!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Had ik helemaal gemist dat deze als bonus bij de Eureka! release zat van "Pigs and Battleships". FatMike maakte me er vanmorgen op attent. Zo weten Criterion/Eclipse en Eureka! dus wel hoe ze er voor kunnen zorgen dat de argeloze consument die dus tóch beide op DVD 'moet' aanschaffen...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De talenten van Imamura manifesteren zich nauwelijks in deze film die wat voortkabbelt en wel een aardig tijds- en sfeerbeeld geeft, maar inhoudelijk weinig om het lijf heeft en vooral dramatisch echt te wensen overlaat.

avatar van starbright boy

Best gezellig, maar de latere Imamura is inderdaad tamelijk ver weg in deze film over de impact die de komst van een volkstheatergroepje op een Japans dorpje heeft. Dik aangezet, tamelijk plat soms, amusant en bij vlagen komisch. Maar als ik dit onwetend had gezien had ik niet de indruk gehad naar een film te kijken van een regisseur die later nog veel bijzonders zou maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een vroege film van regisseur Shōhei Imamura. Van de films, die ik van Imamura gezien heb, is dit veruit de minste. Vrijwel de hele cast maakt zich al dan niet met opzet schuldig aan overacting, waardoor de film er nogal knullig uitziet. Een regelrechte tegenvaller.

avatar van mister blonde

mister blonde

Nou wat een tamme reacties. Ik vond het een zeer aardige Japanse la Strada variant. Mooi geschoten en leuk geacteerd.