Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Daniel Lee
Met onder meer: Donnie Yen, Wei Zhao en Sammo Kam-Bo Hung
Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn
Plot Jin Yi Wei
"Live by your own laws."
In veertiende-eeuws China worden straatkinderen gerekruteerd om ze op te leiden tot moordenaars. Ze brengen ze kunde bij met verschillende wapens zodat het experts worden in martelen en moorden. Deze groep, ook wel de Jinyiwei genoemd, is een machtig wapen van de keizer. Wanneer de boosaardige eunuch Jia steeds meer de macht overneemt, krijgt van deze eenheid Qing Long de opdracht om een lijst te stelen met namen van de mensen die de keizer nog steunen. Tijdens deze missie wordt Qing Long echter verraden.
Qinglong
Jia Jingzhong
Fa Huang
Qiao Hua
martial art fan
Ga hem binnenkort bekijken. Donnie heb ik altijd graag zien spelen en deze ziet er best goed uit. Een beetje terug in de stijl zoals we het hem al eerder hebben zien doen.
Smi
Niet verkeerd hoor!
Vond 'm uiteindelijk wel goed. 't Kost even om op toeren te komen maar 't is een redelijk vermakelijke hero-film.
balosa
ik vond hem ook wel aardig, jammer dat er iets teveel touwtjes werk inzit
Heerlijke glorie van weleer gerevived.
Het jaar '93 is er weer. Monochrome kleuren, lekker vlot camerawerk en creatieve gevechtsorchestraties. En natuurlijk een rookscherm om het geheel wat meer flair te geven.
Halverwege houdt het verhaal een beetje op en nemen de gevechten de overhand. Positief, want de build-up naar het finale gevecht is perfect en dat gevecht stelt ook absoluut niet teleur.
Yen flikt het toch weer. Heerlijke martial arts gebeuren dat weer wat power in de martial arts brengt.
4.5* en een uitgebreide review.
Lennert
Ah, dat klinkt zeer enthousiasmerend! Ik hoop dat ze door het verhaal zichzelf niet teveel verliezen in flauwe Hong Kong humor?
Amper. Zitten misschien twee of drie komische momentjes in, maar verder is het een redelijk serieus gebeuren.
19dexter69
Prima film,
puntje van kritiek, ietsie pietsie teveel zweefmomentjes
maar ik blijf een Donnie fan!
Yesterday
Dit is wederom weer een gruwelijke film met Donnie Yen. Voor de die-hard martial arts fan is het zeker weer verwennen. Verhaallijn is wel magertjes, maar veelvuldig gecompenseerd door actie en hero-gevoel.
Voor degene die het gemist hebben: Prins Quig is Sammo Hung.
En Kate Tsui die Tuo Tuo speelt is een aankomende talent. Zij zal je vaker gaan zien in HK productie films.
maxcomthrilla
Deze film leunt vooral op zijn geweldige gevechten!!!!! Het gemak waarmee de hoofdrolspelers door de lucht vliegen en vanuit allerlei mogelijke standen het gevecht met elkaar aangaan is ongekend mooi in beeld gebracht. Tel daarbij op, de dynamische cameravoering, die zich niet alleen liet gelden tijdens de gevechten, maar tevens bij het in beeld brengen van landschappen die men aandeed. Ik kon goed een patroon ontrafelen uit het camerawerk, dat het landschap in beeld bracht: bewegen, stilhouden, opnieuw versnellen en op weg richting de hoofdrolspelers. Fraai, met veel oog voor sfeer! Het verhaal deed mij niet zo gek veel, maar dat is een bijzaak in zo `n film als deze. Een 4*
tal1b
Yes, DY in een film waar de vonken ervan af vliegen
vooral het gevecht in 't bos (na 30 min speeltijd) vond ik fenominaal.
dit is een goedmakertje, na 't wat mindere vervolg van yip man
BEST FIGHT SCENE - "14 Blades" - Teahouse battle between Green Dragon (Donnie Yen) and the Judge of the Sky Eagles (Chun Wu).
RickZ
ik vond hem ook wel aardig, jammer dat er iets teveel touwtjes werk inzit
inderdaad, leuke scenes maar behoorlijk veel onwerkelijke effecten zodat het toch wat minder echt overkomt allemaal.
Erg mooi gemaakte gevechten en goed gebruik van geluid.
Acteren is ook goed en verhaal is ook erg leuk.
3,5 ster
dragonmaster
schitterend actie-spektakel. prachtige, kleurrijke beelden en mooie choreografie. muziek is ook goed gekozen en de actie-scenes zijn veelvuldig aanwezig en van een hoog nivo. zojuist gekeken en me prima vermaakt.
sofripa
De choreografie van de vechtscenes was weer verpletterend. Tsui als bad girl was zelfs beangstigend. Maar niet een donkere steeg in wandelen als zij daar ook is. Kom je geheid als gehakt uit. Verders: prachtige decors en landschappen, beetje wazig verhaal, maar dat alles in een prima tempo. Hollywood, watch and learn. 4 sterren
b00ts
Verdient eigenlijk een onvoldoende. Alleen al vanwege het gooien met die kippenbotjes, en daarna, veel erger nog, de vecht-scene in het bos na ongeveer een half uur. Dat paard dat daar staat is nog net niet van hout. Erg storend dat daar niet meer aandacht aan is besteed.
joolstein
Hier word ik erg blij van wat een gave film. Heerlijke actie. Fantastisch die gevechten met die kist waar de14 zwaarden in zitten. En dan de rol van die Tuo Tuo wie wil er niet vermoord worden tussen haar dijen. Dit soort films kunnen er voor mij niet genoeg worden gemaakt
dave
Zeer gestileerde film, waarin het eenkleurige uiterlijk de sleutelrol speelde. Erg leuk in HD natuurlijk. Het verhaaltje plus interactie tussen beide hoofdpersonages was helaas naast overdadig sentimenteel ook te clichématig, met het verschrikkelijke eindbeeld als kers op de rijsttaart. Een oosterse held die zichzelf nogal serieus neemt raakt haast onvermijdelijk opgezadeld met een eigenwijze vrouw. Zo simplistisch kwam het alleszins over. De complottheorieën waren verder niet bijster interessant en de ontmoetingen met boefjes van allerhande herkomsten voelden onnodig aan. Buiten het feit dat je naar een mooie serie beelden zit te kijken, heb je enkel de vlotte gevechten die je af en toe tot likkebaarden verleiden. Lang niet elke zwaardslag of sprong komt even geloofwaardig over, maar het merendeel voelt gelukkig uitermate ritmisch en vloeiend aan.
3,00
bobbydigital01
wederom weer een topfilm met donnie yen
FillumGek
14 Blades is een beetje zoals Su Qi-er dat ik pas geleden gezien heb. Het ziet er allemaal leuk een aardig uit, maar in zowel verhaal, karakters als gevechten geen uitblinker.
In het verhaal ben ik zelfs nooit helemaal ingekomen. Het kwam op me over als een warboel. Diverse namen en termen die ik maar moeilijk kon onthouden en de verschillende kampen die ik niet goed uit elkaar wist te houden. Voor wie Yen nu eigenlijk een opdracht moest uitvoeren is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Misschien omdat het ook niet zo interessant was allemaal.
Qua karakters was er ook niks speciaals te bespeuren. Donnie Yen speelt zoals altijd een stoere gast die weet van wanten. Wei Zhao is een mooie meid, lekker naturel en een grote teleurstelling is toch wel Sammo Hung. Hij heeft slechts een paar minuten screentijd en mist ook nog eens zijn benen. Geen spetterende actie van hem dus.
Wanneer je Donnie Yen zegt, zeg je fantastische choreografie. Ook hier lopen de gevechten op de grond en door de lucht naadloos in elkaar over en schudt Yen weer wat knappe moves uit de mouwen. Toch zie ik hem liever als monk traditionele kung fu uitoefenen dan dat hij in de weer is met diverse wapens in een wuxia-film.
Film had eigenlijk na anderhalf uur moeten stoppen, want nu is het een iets te lange zit. Aardige gevechten, maar Yen heeft betere films op zijn naam staan.
King Leon
Warrig verhaal, dun plot, niet echt heel diep uitgewerkte karakters, maar wat een mooi camerawerk, kleur en compositie. Maakt het kijken waard en maakt het net voldoende.
3 sterren.
Dreiecke
It is fortunate to have hope...
Een zeer gestileerde film. Visueel adembenemend! Elk gevecht is een prachtige martial-arts dans en alles ziet er enorm fraai uit. Qua kleurstellingen is het bv erg mooi, metaaltinten en een één-- of tweekleurig palet van voornamelijk bruin/blauw. Contrasten zijn haarscherp en achtergronden zijn echt prachtig.
Vooral het laatste kwartier vond ik verschrikkelijk mooi, ook qua vertelling.
De muziek/score is voortdurend nadrukkelijk aanwezig en vormt een onafscheidelijk en doorlopend geheel met de beelden. Indrukwekkend.
Ook een humoristische touch wordt niet vergeten, naast emotie, romantiek en een heroïsch verhaal vol actie en avonturen. Karakteristieke personages (en helden).
Het verhaal draait om een keizerlijk zegel, het symbool van opperste macht, wat door corruptie verdween en weer teruggebracht dient te worden.
Het is dat het verhaal vrij straight blijft, anders dan bv een sprookje of fantasy als 'Wu Ji'.
Dit weerhoudt mij toch net van het geven van 4.5*.
Decec
Uitstekend actie/thriller film...
Prima verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Prachtig effect, uitstekend camerawerk...
Uitstekend vechtscene/zwaard....
Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Prachtig mooi HD kwaliteit...
Martial Arts is mijn goede genre...
nakada
Gekeken terwijl ik eigenlijk te moe was. Ik vond het in het begin moeilijk te volgen en verloor zo nu en dan mijn interesse. Maar dat wijt ik compleet aan de vermoeidheid. Ik ga deze zeker nog een keer kijken maar hij heeft al een 3,5 binnen. Het zag er allemaal weer prachtig uit met enkele mooie vechtscenes.
orbit
- 12092 berichten
Aardige traditionele chopchop film met enkele mooie gevechten en mooie decors, maar dit is wel beter en spannender gedaan.

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia