Mei Loi Ging Chaat (2010)
Genre: Sciencefiction
Alternatieve titel: Future X-Cops
Hongkong / Taiwan
Geregisseerd door: Jing Wong
Met onder meer: Andy Lau en Barbie Hsu
Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Kantonees
Plot Mei Loi Ging Chaat
Een politieagent (Andy Lau) uit het jaar 2085 komt per ongeluk aan in het jaar 2010. Hij ontmoet een vrouwelijke agente (Barbie Hsu) en samen vormen ze een team tegen een internationaal misdaad syndicaat.
Kidd Zhou/Zhou Zhihao
Misfortune
Kalong/Kalon
Feina/Fiona
Rare man, die Jing Wong.
HK heeft zoals de meeste filmindustrieën wel z'n eigenaardigheden, JWong is daar zeker eentje van. De man maakt eigenlijk altijd wel pulp (paar kleine uitzonderingen daargelaten), maar weet toch al bijna 100 films lang de grootste sterren voor z'n films te strikken. Dit maal speelt Andy Lau gewoon weer lekker de hoofdrol.
De CG is echt barslecht, de film een soort van samenslaagsel van Terminator en Iron Man, maar het resultaat is wel een vermakelijk breitje onzin dat makkelijk de volle 90 minuten weet te vermaken.
JWong lijkt zich nergens voor te schamen, wat een paar mindere scenes oplevert, maar ook hopen lol. De gevechten zijn lollig, zeker in het begin in die arena. Een hoop plastiek-uitziend metaal en foute lasereffectjes die elkaar te lijf gaan.
Denk niet dat dit aanslaat buiten het hoekje Hong Kong fans, daarvoor is het allemaal niet goed genoeg, maar fans kunnen hier makkelijk een anderhalf uutje plezier uit puren.
Leuke fotocameo van Jet Lit trouwens
martien76
Zeker een mooie film,
zeker als je van Sfi houd.
Ik heb er van genoten dus een 4
RickZ
Kinderlijke SF-actiefilm met matige Special Effects en een slap verhaaltje.
Goodfella1812
Leuke film, inderdaad wel nogal kinderachtig. Door de zeer matige special effects net geen voldoende 2.5*
Voor kinderen van een jaar of acht misschien nog wel te doen...
speedy23
Voor kinderen van een jaar of acht misschien nog wel te doen...
Dank U.
Ha ha ha ha
Ik heb er daarstraks naar gekeken, en je hebt verdorie groot gelijk, het is als volwassene niet om aan te zien. Ik denk zelfs dat je er bij veel 12-jarigen geen goed woord over te zeggen krijgt.
Tonypulp
Nadat ik de trailer heb opgezocht moet ik zeggen dat het er erg vermakelijk uitziet. Heerlijke meuk met slappe special effects, hopelijk met een flinke scheut aan (al dan wel niet slechte) actie en foute humor + veel belachelijke ideeën en ik ben om
het is als volwassene niet om aan te zien.

Lekker melig en onzinnig, ideaal vermaak.
Dan hebben wij dezelfde kijk op deze film.
speedy23
Dan hebben wij dezelfde kijk op deze film.
Zoals nogal dikwijls het geval is.
dragonmaster
bud-film. leuk als je 11 bent. zwaar foute special effects en belabberd verhaal.
stuifje
Erg kinderachtig, CG is zeer slecht, lachwekkend zelfs.
Zoals al eerder genoemd, misschien leuk voor kids van een jaar of 8.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Kingudamu