Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Hae-jun Lee
Met onder meer: Jung Jae-young, Jung Ryeo-won en Yang Mi-kyung
Gesproken taal: Koreaans en Engels
Plot Kimssi Pyoryugi
"Once in a life time, There comes a moment that you live in HOPE."
Een man genaamd Kim springt in het diepe donkere water van de Han-rivier. Hij wordt wakker bedolven onder het zand. Hij beseft dat z’n zelfmoordpoging mislukt is en dat hij gewoonweg afgedreven is naar een onbekend eiland in de rivier. In één van de appartementen op de oever zit een meisje dat zich al jaren niet meer buiten waagt. Op een dag ziet ze door haar verrekijker de man op het eiland en ze raakt geïntrigeerd door hem. Dag na dag wekt zijn eenzaam maar schijnbaar tevreden leven haar nieuwsgierigheid en dwingt haar haar kamer na zoveel jaar te verlaten.
Mr. Kim
Kim Jung-Yeon
Seung-geun's mother
Seung-geun's father
Seung-geun's girlfriend
Delivery man (onvermeld)
Public Service Employee (onvermeld)
High School Kim (onvermeld)
dragonmaster
wat een wazige film zeg. heel onrealistisch allemaal wat er gebeurt.
toch blijf je kijken wat er allemaal nog komen gaat.
Raffael77
Mooiste drama van dit jaar. Althans zo denk ik erover.
Uitstekend acteer werk en mooi verhaal.
Super soundtrack.
Ik denk dat vele deze film niet begrijpen en daarom ook matige stemmen krijgt.
Ik zou alleen al voor acteer werk 3 sterren geven maar de rest is gewoon goed en soms grappig uitgewerkt.
epetter
Word uitstekend geacteerd was er heel goed over te spreken...hele mooie film.
Baggerman
Laat je niet bedriegen door de poster. Ik dacht ook: 'vast niks!' Maar: wat een leuke film en verrassing , zeg! Heerlijk absurd, grappig en bizar. Cast Away, maar dan leuk!
Soms hele flauwe grapjes, maar op één of andere manier moest ik daar dan tòch weer om lachen. Zuid-Korea maak een hoop pulp qua films, maar de romantische komedies die ze maken bevallen mij toch wel. Net als 'My Sassy Girl' is dit weer heel apart!
De film heeft een goed plot en zorgde voor flinke grijnzen op mijn bakkes af en toe. Grappig bijvoorbeeld als de hoofdpersoon zó hunkert naar zwartebonennoedels dat hij in gedachte iedere keer dat hij deze lekkernij afsloeg nagaat en becommentarieert!
De karakters van beide -op een eiland levende- hoofdpersonen zijn volkomen buitenissig, maar desalnietemin geloofwaardig. De locatie (het eiland en de troep daarop) is ook gewoon geniaal gevonden.
Een stevige aanrader voor wie voor zo tussendoor eens een luchtige grappige maar toch aparte film wil zien!
Bakharrie
Erg mooi gefilmd allemaal, mooie soundtrack, flauwe maar leuke grappen, de 2 hoofdrolspelers acteren erg goed en zijn beiden interessant Ahum.. Apart...
Een film met een leuk maar bizar verhaal.
Wat Baggerman al zei Cast Away maar dan leuk
Een man probeert zelfmoord te plegen springt van een brug af en valt op een eiland waar niemand is tot zijn verbazing kan hij niet meer van het eiland af en dat terwijl er een brug met wegdek vlak boven hem is haha. Leuke scene met het eerste zelfgemaakte zwartebonennoedels
Ik ben absoluut een voorstander van Koreaanse films
Kon me erg goed vermaken met deze film
AANRADER !
DVD-T
Tom Hanks, eat your heart out. Een erg mooie en ook erg leuke film.
Afgaande op de poster zou je denken dat dit een erg flauwe film is, niets is minder waar en Castaway on the Moon is geweldige film. De film lijkt qua setting erg veel op Zemeckis' Cast Away, maar dan met een heel andere insteek. De film begint vrijwel meteen. Na een minuut of twee verkeert de man zich al op het eiland, waar hij niet weer vanaf kan komen. In het begin denk je nog zwem dan gewoon naar de overkant maar een beetje lastig als je niet kunt zwemmen . Op alles is een antwoord gevonden in de film, dus niets wordt aan het toeval overgelaten. De man moet nu overleven en wil zelfs helemaal niet terug. Hij heeft nu zijn eigen eiland, waarin hij zichzelf probeert weer te vinden. Dit zorgt voor enkele hele leuke en erg grappige momenten.
De zoektocht naar een oplossing voor problemen ivm. voedsel zijn bijvoorbeeld erg leuk om te zien het vissen met een vork die hij vervolgens in zijn eigen voet prikt . En de film staat bol van dat soort leuke momenten. Aan de andere kant hebben we een meisje wat al een aantal jaren niet van haar eigen kamer is geweest, en de communicatie met moeders via sms gaat. Zij komt er op een dag achter, doormiddel van een prachtige scène dat er een man op het eiland zit. Na een tijdje volgen er echte gesprekken tussen hen, en lijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan dat ze denken. Ze leven als het ware hetzelfde. Ze hebben hun eigen eilandje.
Naast vele absurde en grappige momenten zitten er ook veel karakter gedreven stukjes in. De drama komt fantastisch uit de verf en wordt heel genuanceerd gebracht. Dit zorgt voor vele kippenvel momenten en momenten waar je serieus even stil van wordt. Erg mooi gedaan. Eigenlijk kent Kimssi Pyoryugi alleen maar magische momenten. Alle twee de verhalen zijn prachtig en erg aandoenlijk. De wat vreemde relatie blijft mooi om te volgen, en wordt op geen enkel moment saai. Elk moment brengt weer wat nieuws. Je zou denken dat een verhaal als dit geen dikke twee uur kan blijven boeien, maar dat doet de film wel. Na een tijdje voel je echt thuis op het eiland en wordt het erg meeslepend. Vooral het moment waarop hij eindelijk zijn kom bonen noedels heeft kunnen bereiden is fantastisch uitgespeeld. Mooi acteerwerk ook daarin. Echt een kippenvel moment.
De film vliegt voorbij, en davert af op een van de mooiste eindes die ik heb mogen zien in een film. Gewoon een einde wat heel sympathiek gebracht is en waaruit je veel voldoening kan halen. Ik kreeg daar serieus echt een brok van in m'n keel. Prachtig uitgespeeld over de hele film. Het acteerwerk in die scène is van een uitzonderlijk hoog niveau. Dan is het echt afgelopen en laat het je met een fantastisch feel-good gevoel achter.
Zoals gezegd is het acteerwerk heel goed. Dit zie je niet zozeer in de grote momenten, maar erg veel in de kleine dingen in de film die er toe doen. De drama wordt fantastisch afgewisseld met de grappige momenten en komt daarmee fantastisch uit de verf.
Erg mooi gefilmd allemaal. Kleurrijk en met een goede edting met leuke effecten. Soms was de muziek niet helemaal goed maar vaak ook erg mooi. Dat is ook het enige minpunt wat ik in de film kon vinden, want voor de rest is deze Castaway een schitterende film.
Twee uur lang heb ik geboeid zitten kijken naar twee mensen die zichzelf terug proberen te vinden in twee uitzonderlijke situaties. Wow wat een film. Meeslepend en grappig. Meteen doorgebroken in mijn top 10.
gastank888
Verassend goede film. De postermaker zou inderdaad ontslagen moeten worden, het geeft niet goed weer wat de inhoud van de film is. Goed geacteerd, soms wat over de top zoals wel vaker in aziatische films, maar dit keer goed te pruimen door het sterke verhaal. Ik zie dit wel een Amerikaanse re-make krijgen.
Best leuke film.
Innovatief, dat zeker. Soms ook best mooi gefilmd. Best wat geniale momenten, deed me in dat opzicht een beetje aan Shinboru denken. Die dingen moet je gewoon zelf gaan zien, ik ga er verder niks over vertellen.
Het verhaal is van beide kanten leuk om te volgen, toch jammer dat de film wat langdradig wordt, ondanks alle leuke momenten. De 90 min versie had zeker een halve ster meer gekregen.
Goldenskull
Vanwege deze film vandaag ingrediënten gekocht voor zwarte bonen noodles. Moest er steeds maar weer aan denken
Leland Palmer
Leuk concept, leuke uitwerking. Heb me érg vermaakt - vooral het eerste (dikke) uur is geweldig. Wat een idee om iemand op zo'n eilandje vast te laten zitten. Prima mix tussen drama en komedie.
Helaas duurt de film net wat te lang, vooral naar het einde toe wordt het soms nogal langdradig, maar voor de rest heb ik hier weinig op aan te merken. Oké, het verhaaltje wordt ( / lijkt) soms niet altijd even geloofwaardig gebracht, maar dat stoorde niet. De film zit echt bomvol geweldig grappige scénes, vondsten / ideëen en mooi geschoten plaatjes en kent een bijzonder leuk hoofdpersonage.
Daarnaast kent de film ook nogal wat gevoelige momenten - zo'n moment dat die gast z'n noodles eet bijvoorbeeld. Beetje lastig te plaatsen, aan de ene kant grappig, aan de andere kant nogal aandoenlijk. Maar het werkt. Voor de rest genoeg kleine grapjes, zoals de scéne dat Kim zichzelf in z'n poot steekt met die vork. Heerlijk.
Volleybal Wilson lijkt vervangen te zijn door een vogelverschrikker; geinig.
De scénes met dat meisje zijn best aardig, de muziek is sterk, visueel is de film sowieso fraai vormgegeven en het verhaal + de chemie (op afstand) tussen beide is gewoon leuk gebracht. Naar het einde toe duurt het soms wat lang, maar over het geheel gezien heb ik me érg vermaakt.
Baggerman
Hee! Eindelijk een alternatief voor die afschuwelijke andere poster!
Een soort alternatieve versie van Castaway dit, maar dan wel heel anders. Maar de film is wel leuk, dat moet gezegd worden.
Het hoofdpersonage oogt op sommige momenten nogal onnozel, maar weet wel sympathiek over te komen. Het eerste gedeelte van de film, waarin hij het eiland als het ware ontdekt en zelf allerlei ideeën verzint om zijn leven op het eiland zo aangenaam mogelijk te maken is verfrissend gemaakt en mooi gefilmd. Ook het meisje is een nogal apart persoon, die handelt volgens vaste patronen, die nogal dwangmatig overkomen. Ook haar leven is apart, maar ook best interessant.
De film in zijn geheel is lekker luchtig en zou ik meer een drama/komedie noemen dan puur drama. Er zitten behoorlijk wat slapstickmomenten in de film en door de leuke hoofdrolspeler, werkt dat gedeelte van de film ook uitstekend. Het drama in de film vind ik echter niet altijd even goed werken. Ik weet niet goed waarom. Ik denk misschien dat het komt door de soms overdreven humor. Het valt me op dat meer Koreaanse films aan dit euvel leiden. Memories of a Murder had hier bijvoorbeeld ook al last van. Het moment dat hij echter zijn noodles zit te eten is dan weer wel sterk en een van de hoogtepunten van deze originele film.
Een vermakelijke film van begin tot einde, maar er had zelfs nog iets meer in gezeten.
gauke
Volleybal Wilson lijkt vervangen te zijn door een vogelverschrikker; geinig.
Recensie to the point!!!!
MarcusViridis
Leuke romantische komedie in een vage setting. Ondanks de speelduur blijven er veel vragen onbeantwoord, maar dat is misschien ook wel het leuke. Waar wel meer aandacht besteed had kunnen worden: wat is de reden dat het meisje zich al jaren opsluit, waarom communiceert ze zo moeilijk met haar ouders en wat bedoelt ze precies met 'nieuw leven maken'. Zou dat haar werk zijn, of verdiend papa alle kost?
Apart verhaal, zo'n castaway midden in een grote stad. Doet me een beetje denken aan Beavis & Butthead die een keertje 'vast' zaten op een eilandje in een vijvertje.
ikkie01
De vergelijking met tom hanks snap ik niet. ok ze zitten beide op een eiland maar verder gaat het echt mank.
Het meisje is briljant. alle moeite om een fles met een boodschap af te leveren en er staat alleen hoi op oid.
Echt een geweldige film, niet te serieus nemen gewoon van genieten
Goldenskull
Cast Away (2000) zeker niet gezien?
senseoaddict
Erg bijzondere film. Ontroerend, grappig en mooi. Ik was ook even misleid door de cover van de film maar ben aangenaam verrast.
Goed acteerwerk.
Querelle
Leuk! maar net iets te braaf en te sentimenteel voor mijn smaak.
appleman
Leuke film hoor, terwijl ik helemaal niet van Aziatische films hou. Het begin is welliswaar een typisch staaltje van Aziatisch "overacteren" (beetje vergelijkbaar met de onze), maar als je het even uitzit wordt het waarachtig nog heel aardig.
Pierre1965
Artistiek filmpje.
Filmpje klinkt wat klein, wat simpel.
Ik gebruik de benaming omdat de film niet echt serieus overkomt
Is ook niet de bedoeling geweest denk ik van de maker.
Maar toch slaagt hij met dit werk, omdat er anderzijds toch ook weer veel gevoel in het verhaal zit.
Bovendien gevuld met een juiste dosis humor.
Er worden enkele facetten geleend uit de Castaway waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt.
Maar hetgeen geleend wordt uit Castaway wordt zeer orgineel in deze film terug gegeven.
Ik kan het waarderen, het voelt niet als ordinair jatwerk, en let wel Castaway staat in mijn top 10.
Er is nog zat dat deze film een eigen karakter geeft.
Met enkele leuke vondsten.
Plezierig om te kijken.
Ik kan heerlijk smullen van zo een bami-soepje.
Voortaan zal bij het eten daarvan ook weer even de gedachte terug gaan naar deze film.
Ceeda7
Ja dit is een bijzonder script, ja dit is een origineel en mooi verhaal.
Het middenstuk van deze film is om je vingers af te likken, het naar elkaar toe groeien van de hoofdpersonages en de chemie van 2 vreemden die elkaar met minimale conversatietechnieken proberen te verstaan.
Helaas is de intro en het einde van mindere kwaliteit, die regisseur laat zich vangen aan de cliché's van het westerse wereldje (intro: overdreven; soms belachelijke humor en einde: te langdradig en melig), en deze filmfragmenten staan bijzonder ver weg van het magistrale middenstuk zoas ik al zei.
Ondanks een iets te lange film, en soms irritante passage's ga ik voor 4 verdiende sterren.
Jopa
voor het eerst moeten lachen om een Aziatische film! droge humor!
Ook erg mooie beelden. Minpunten: het einde en de soundtrackk
voor mij werkte de muziek niet erg goed. Sommige scenes hadden wat mij betreft stil mogen zijn.
FillumGek
Erg leuke film die geen moment verveeld. Het Zuid-Koreaanse Cast Away, maar dan grappiger en liever.
Wanneer de suïcidale hoofdpersoon op het eiland aanspoelt, al na vijf minuten, begint de pret. Aanvankelijk wil hij er zo snel mogelijk weer weg, maar beseft dan dat het leven er eigenlijk ook best wel goed is. In de bewoonde wereld heeft hij immers zulke hoge schulden dat hij geen normaal leven meer kan leiden. De humor zit vooral in het gedrag en commentaar van de man wat me regelmatig een glimlach bezorgde. Altijd leuk om te zien hoe hij verschillende soorten afval weet om te toveren tot bruikbare voorwerpen. Er is zelfs een 'Wilson' look-a-like in de vorm van een vogelverschrikker.
Aan de andere kant staat een meisje centraal die al jaren haar kamer niet meer uit is geweest. Eveneens fascinerend om haar dagelijkse routine te zien. Op een dag ontdekt ze de man en hoewel er weinig wordt gesproken is de band tussen hen goed voelbaar. Fijne soundtrack ook.
Het einde is zoals het hoort bij een lief filmpje als dit, helemaal goed. Heb me uitstekend vermaakt.
EliasZ
Goede film van begin tot eind!
- Ondanks dat het af en toe een vrij zware film was, was het ook weer luchtig onder andere door de nodige (droge) humor
- De cast was erg goed. Niks aan te merken op de twee hoofdrolspelers.
- Leuk verhaal en origineel uitgewerkt
- Er zaten een aantal scenes bij die echt heel erg goed waren. Goede camera/geluid.
- Ondanks dit alles had ik toch wel het gevoel dat er meer in zat.
Dit soort films laten zien hoe het wel moet. Ik krijg steeds meer afkeer tegen de bekende Hollywood producties.
Dikke 3.5*!
Pierre1965
Soms zo jammer.
Lovende woorden.
Mooi geformuleerd.
En dan toch een tegenvallende score.
Integenstelling tot de onderbouwing.
EliasZ
Terwijl ik de film pas een week geleden heb gezien, kon ik niet wachten om het te herzien!
Bij de herziening bleef de film net zo leuk als de eerste keer, wat ik haast nooit heb!
Dit is nu zeker één van mijn favoriete films
Daarom kan ik niets anders doen dan mijn cijfer te verhogen naar vier sterren.
4*!

Okuribito
Drama, 2008

Jigoku de Naze Warui
Komedie / Drama, 2013
zelfmoordpogingisolatieseoul, zuid-koreaeenzaamheidcastaway isolated islandseoul, south korea