• 9.372.531 stemmen

The Cold Light of Day (1996)

Drama / Thriller | 107 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: In the Cold Light of Day

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Nederland / Duitsland

Geregisseerd door: Rudolf van den Berg

Met onder meer: Richard E. Grant, Lynsey Baxter en Perdita Weeks

Releasedatum: 18 januari 1996

Plot The Cold Light of Day

"To get inside a killer's head, a cop must pick the next victim... before the killer does."

Een politieagent neemt ontslag om zich volledig te kunnen richten op het vinden van een kindermoordenaar. Om de moordenaar in de val te lokken begint hij een vriendschap met een alleenstaande moeder en haar dochtertje.

Milena Tatour, Anna's mother

Ludek Dittmayer

Jan Pastorek

avatar van Zinema

Slap script.

Deze thriller van Van den Berg kent wel enige spanning, maar doordat het script niet heel sterk en nogal voorspelbaar is, is het kippenvel minder aanwezig dan nodig.

Aan Grant of het kleine meisje ligt het niet zozeer, al komen de Nederlanders er wel wat bekaaid van af. Met uitzondering van het bijrolletje van De Groot die wel gelijk overtuigt. Hoffman wordt gehinderd door dubs en is, evenals Thoolen, slechts kort aanwezig.

Toch kent de film een paar aardige shots en is de psycho voldoende griezelig. Ook hangt er een aardige sfeer. Het verhaal zou met 'The Pledge' een iets betere uitvoering kennen.

Redelijk.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Bij een herkijkbeurt is deze me beter bekomen ook al was het een Duits gedubde versie. Ik vond Perdita Weeks die het kleine meisje speelde heel goed acteren alsook de kindermoordenaar.

Ja, het was voorspelbaar en toch een stuk anders dan "The Pledge". Ik moet zeggen dat het einde in deze film voor mij bevredigender overkwam dan "The Pledge". The Pledge is ook een goede film, maar het duurt allemaal een beetje te lang voor ie op gang komt. Cold Light of Day is meer to the point en geeft ook een beter beeld van de vreemde hersenkronkels van de moordenaar.