• 9.370.161 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Rod Amateau

Met onder meer: John Ireland, Wayne Morris en Lawrence Tierney

Plot The Bushwhackers

"REVENGE - Frightening in it's Naked Fury!"

Jefferson ‘Jeff’ Waring, een voormalige militair van de Zuidelijken, arriveert na de Burgeroorlog in een onafhankelijk Missouri. Jeff heeft zich voorgenomen zich nooit meer met een wapen te vertonen. Jeff stelt vast dat de despotische rancher Artemus Taylor, zijn zelfstandige en gemene dochter Norah en zijn handlangers Sam Tobin en Cree de plaatselijke kolonisten verjagen. Vanwege de komst van een spoorlijn zou Taylor veel geld voor de grond van de kolonisten kunnen krijgen van de spoorwegmaatschappij. Jeff krijgt in zijn strijd tegen de Taylors steun van Cathy Sharpe, de aantrekkelijke schooljuffrouw en dochter van de plaatselijke krantenuitgever.

Jefferson Waring

Peter Sharpe

Henchman #2

avatar van madmax1

madmax1

Waarschijnlijk een foutje in de beschrijving,Jef heeft zich voor genomen zich nooit meer zonder een wapen te vertonen,

Moet zijn met wapen, want in de hele film draagt hij geen wapen, een goed door dacht verhaal en een spannende western , beeld is net als vroeger in de cinema, of er iemand aan de lens draait ,voor de sherpte instelling, in het begin erg wazig ,en dan hersteld hij zich, allemaal een beetje onbekende sterren, maar mijn vriend J,Elan laat zich ook weer van zijn beste kant zien, bij een knok partij in de saloon ,strakke western.

madmax1 schreef:

Moet zijn met wapen, want in de hele film draagt hij geen wapen.

Bedankt voor het melden! Ik heb het even aangepast.

Een volgende keer kun je het zelf ook aanpassen via de Corrigeren-tab.

avatar van madmax1

madmax1

Ey snelle henkie, ik til er niet zo zwaar aan, ik heb op de site niet de nodige ervaring,voor me dit te permiteren,waardeer wel dat de berichten vrij snel worden gelezen.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Ondanks de zeer te wensen overlatende beeldkwaliteit heb ik deze vroege fifties western vannacht met genoegen bekeken.

Dat hij mij ondanks het late ( ofwel vroege) uur wakker wist te houden zegt wel iets.

Een kleine western met prima cast, waarin nogal wat bekende gezichten te zien zijn.

Ireland is geknipt voor de rol van de aanvankelijk passieve oorlogs-en wapens moe-zijnde ex-soldaat van het zuidelijke leger.

Dorothy Malone speelt pittig, zoals meestal.

Bijzonder goed in de rol van marshal, die zijn taak met tegenzin vervult, is Wayne Morris.

Die heb ik zelden beter dan hier gezien.

Lon Chaney Jr. (rancher "tycoon" Artemus Taylor) zet zijn rol jammergenoeg te dik aan.

Veel brallerige praatjes.

Zijn (film) dochter Myrna Dell doet het heel wat beter als kille en bloeddorstige furie.

Jack Elam mocht weer eens de smeerlap spelen, verder commentaar overbodig.

Het verhaal verloopt vlot en voldoende boeiend.

Hoe gezegd, geen grootse western, maar ik had 'm niet willen missen.