• 9.379.846 stemmen

Geregisseerd door: Xiaolu Guo

Met onder meer: Wei Yibo en Geoffrey Hutchings

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot She, a Chinese

De Chinese Mei is haar saaie leven in haar kleine dorp zat. Maar wanneer ze naar de buurstad Chongqing trekt, blijkt het leven daar niet veel makkelijker te zijn. Bij haar baantje in een kapperssalon ontmoet ze de huurmoordenaar Spikey en wordt verliefd op hem. Voor deze bruut is Mei slechts een van de velen. Op een avond komt hij doordrenkt met bloed thuis en sterft aan haar voeten. Met zijn geld, trekt ze naar Londen waar ze een kans heeft om met de 70-jarige Mr. Hunt te trouwen. In zijn rustige huis, begint een nieuw leven. Zal ze tevreden zijn met deze monotone routine?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Knisper

Knisper

Winnaar van de Gouden Luipaard (voor beste film) in Locarno.

avatar van dimi303

dimi303

Met Lu Huang terug in de hoofdrol zoals in het mooie Mang Shan ( Blind Mountain ). Ik ben benieuwd.

avatar van Friac

Friac

Verwonderlijk dat deze film het Gouden Luipaard in Locarno won (al weet ik eerlijk gezegd niet wat de waarde/relevantie van deze prijs is), want zelf vond ik het één van de mindere films die ik zag op het filmfestival van Gent. Overigens woonde ik een voorstelling bij waarbij de regisseur en hoofdactrice aanwezig waren; het feit dat er na afloop van de film niet eens een beleefdheidsapplaus gegeven werd, wil toch al wat zeggen over de waardering van het publiek geloof ik.

De film wist me niet aan te grijpen, terwijl je voelde dat de makers erg hard hun best deden om de kijkers te laten meeleven met het hoofdpersonage. She, a Chinese kabbelt gewoon tamelijk saai verder, zonder dat je echt benieuwd bent wat er gaat volgen. De soundtrack was bovendien vrij storend (ik was dan ook erg verbaasd toen ik zag dat deze voor een deel van de hand van John Parrish was, een muzikant waarvan ik nochtans al veel goede dingen heb gehoord). Flauwtjes, voor mij haalt hij nog net geen 3*