• 9.369.500 stemmen

Lo Monaca... per tre Carogne e Sette Peccatrici (1972)

Actie / Thriller | 92 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: The Big Bust Out / Crucified Girls of San Ramon / Die Rache der Geschändeten Frauen / De Non en de 7 Zondaressen

Oorsprong: Italië / West-Duitsland

Geregisseerd door: Ernst R. von Theumer

Met onder meer: Tony Kendall, Monica Teuber en Vonetta McGee

Gesproken taal: Italiaans

Plot Lo Monaca... per tre Carogne e Sette Peccatrici

"Soft skin bursting through hard prison walls!"

Zuster Maria moet zeven vrouwen bewaken in een Noord-Afrikaanse gevangenis. De vrouwen hebben misdaden gepleegd gaande van valsmunterij tot moord. Samen beraden ze een ontsnappingsplan waarbij alle zusters moeten strippen en hun habijten afgeven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Na het zien van de vermakelijke Nunsploitation film "Immagini di un Convento (1979)", wilde ik nog een jaren 70 (vanwege de "70s challenge") Nunsploitation film zien en toen kwam ik uit op deze onbekende film die maar drie stemmen en één recensie (wel een uitgebreide) heeft en dat helaas van iemand die sinds 2015 niet meer actief is op MovieMeter. Hoewel deze film te boek staat als een Nunsploitation film (vanwege het meespelen van een non), is dit ook een "Women In Prison" film (vanwege de opening) en vooral toch een Actie film. Er valt zeker ook naaktheid (vooral borstjes) te zien, maar het is toch vooral de actie (vechten en geschiet) die domineert in deze film.

In dit verhaal draait het om de non Maria (Monica Teuber), die zich ergens in Arabisch land ontfermt over gedetineerden in een vrouwengevangenis. De mensonterende wijze waarop de vrouwen behandeld worden kan ze niet verkroppen. De non weet te regelen dat zeven gedetineerdenvrouwen aan het werk mogen binnen haar kloostermuren. Maar die gelegenheid wordt door de vrouwen aangegrepen om te ontsnappen en Maria besluit om mee te gaan. De vrouwen belanden echter prompt in de handen van handelaar Bob Shaw (William Berger), welke handelt in slavinnen en een ongure sjeik, te weten El Kadir (Gordon Mitchell), is de afnemer. Jeff Robinson (Tony Kendall) die de vrouwen moet afleveren in opdracht van Bob Shaw is echter een rechtschapen kerel en besluit de vrouwen te helpen aan hun vrijheid.

Zoals "pippo il buffone" hierboven al aangaf, bestaan er verschillende versies van deze film en ik heb daarvan de 71 minuten durende versie gezien. Er bestaat ook een 90 minuten durende versie van en die is o.a. te vinden op YouTube. Ik ben overigens blij dat ik de 71 minuten durende versie heb gezien, want 71 minuten is meer dan genoeg voor deze film en het is ook niet zo dat er in de 90 minuten durende versie meer naaktheid of misschien zelfs porno te zien is. Die versie is gewoon wat langdradiger en bevat meer nietszeggende scènes. De 71 minuten durende versie heeft tenminste een hoog tempo waarin veel gebeurt en waardoor hij lekker wegkijkt.

Hoewel dit zeker geen hoogstaande film is en ik de naaktheid ook wat vond tegenvallen (is ook wat te braafjes), heb ik me er toch redelijk mee vermaakt. De film begint als een "Women In Prison" film en daarin valt o.a. een gevecht, een zoektocht in holtes, mishandeling (met name Gail) door de vrouwelijke bewakers en wat naaktheid (inclusief een hele korte lesbische scène) te zien van o.a. de vrouwen Lolita (Christiane Thorn), Gail (Margaret Rose Keil) en Claire (Linda Fox), de laatste zie je dan ook volledig naakt. De zeven vrouwen worden ook allemaal één voor één voorgesteld en daarbij krijg je o.a. te horen waarvoor ze vastzitten (o.a. voor moord, vervalsing, diefstal , drugs en zakkenrollen). Het zijn zeker geen lieverdjes en ze zitten ook niet onschuldig vast.

Het "Women In Prison" gedeelte duurt echter niet lang, want al na circa 8 minuten mogen de zeven vrouwen mee met non Maria naar het klooster, om daar te werken. Tijdens dat werken worden ze bewaakt door Arabische bewakers, die regelmatig wellustig naar de vrouwen kijken. Zo flirt Lolita tijdens het werken in de tuin met zo'n bewaker (die in haar openstaande outfit kijkt terwijl ze aan het werk is) en laat ze haar borstjes aan hem zien en als Gail bezig is op de trap (die ze aan het schoonmaken is) in het klooster en er een Arabische bewaker naar haar witte slip staart (ze staat namelijk voorover gebukt), zegt ze tegen hem:

"Hey. Making you horny, is it ?"

Ze laat dan haar borstjes (dan zien we voor het eerst beide borstjes van Margaret Rose Keil) aan hem zien en zegt ze nog wat tegen hem, waarop hij haar slaat. Gail staat echter haar mannetje en schopt hem van de trap af, waarna de vrouwen afrekenen met de andere bewakers en hun wapens afpakken. Ze trekken dan de kleding van nonnen aan (die ze afpakken van de nonnen) en vluchten dan samen met non Maria. Eenmaal buiten nemen ze contact op met de zekere Nadia (Vonetta McGee), die een vriendin van één van de vrouwen is, en deze geeft aan dat ze van haar vriend Bob Shaw mogen langskomen. Als ze bij hun aankomen zie je de vrouwen plezier hebben in een zwembad en zie je ze ook allemaal naakt (m.u.v. non Maria, die je nooit naakt zult zien). Lang kunnen ze niet van hun vrijheid en plezier genieten, want handelaar Bob Shaw heeft de vrouwen namelijk verkocht aan de ongure sjeik El Kadir en de vrouwen worden ook gevangen genomen (en dat inclusief Nadia) en afgevoerd per vrachtwagen naar een boot.

Degene die de vrouwen per boot moet afleveren bij sjeik El Kadir is Jeff Robinson en als hij ziet dat de handelswaar vrouwen zijn, wordt er tussen hem en Bob Shaw gezegd:

Jeff: Listen Bob, I don't wanna get myself involved in a slave market.
Bob: Oh, you don't want me to remind you of your debts, do you ?
Jeff: The hell with my debts, I won't run white slaves.

Daarna ontstaat er een vuistgevecht tussen Jeff en de handlangers van Bob, die overgaat tot een vuurgevecht (met veel doden) en daar raakt ook de politie bij betrokken. Daarna vertrekt Jeff met de vrouwen in de vrachtwagen en rijdt hij naar de bergen om op die manier de vrouwen over de grens te krijgen.

We zijn dan pas in de 20e minuut, waarbij er al heel veel gebeurt is. Dus saai is deze film zeker niet en het tempo is enorm hoog. Eenmaal bij de bergen aangekomen gaan ze te voet verder en wilt Bob zijn handelswaar weer terug en zit ook de politie achter hun aan. Ze komen dan aan bij een rivier waar ze even weer wat plezier hebben en waarbij non Maria ook een dutje gaat doen, maar ook dat is van korte duur omdat namelijk een stelletje Arabieren het voorzien heeft op de vrouwen en die worden ook allemaal verkracht (dat wordt wel niet expliciet in beeld gebracht en het enige wat je ziet is dat er kleren worden afgetrokken en borstjes) op non Maria na dan. Ze ligt namelijk te slapen achter een boom en één van de vrouwen beschermd haar ook door naar een andere kant te rennen. Ze redt daarmee wel non Maria, maar zelf komt ze daarbij wel om het leven en Nadia raakt vermist.

De vrouwen gaan best luchtig om met deze verkrachting en zeggen o.a. tegen non Maria als deze wakker wordt "You missed all the fun of life", "It was nice, clean fun" en "Swimming and the usual" Ze gaan dan weer te voet verder en komen dan uit in een bergdorpje, waar ze non Maria op verkenning sturen. Ze gaat alleen de stad in en maakt daar de lokale bevolking bang. Als ze bij een soort van bakkerij aankomt en een brood pakt, verschijnt er een dwerg die haar meeneemt naar een locatie en daar zien we dan Nadia naakt (we zien dan de billen van Vonetta McGee) vastgebonden aan een ketting en ook is ze mishandeld geworden. De dwerg begint dan Nadia hard te slaan met een zweep, waarbij Maria de dwerg uiteindelijk uitschakelt met een rots (ze slaat deze namelijk op zijn hoofd). Maria wordt daarna gestenigd door de andere inwoners (die in het zwart gehuld zijn) van het dorp, maar gelukkig komen Jeff en de andere vrouwen haar helpen en ontstaat er een vuurgevecht waarbij weer één van de vrouwen omkomt.

Ze nemen de zwaar gewonde Nadia met hun mee (die uiteindelijk wel sterft aan haar verwondingen) en vertrekken te paard, maar ze komen snel weer terecht in een andere hachelijke situatie. Ze stuiten namelijk op Arabische politie onder leiding van een kolonel (Giorgio Dolfin) en die willen de vrouwen hebben. Daarbij ontbloot ook een Arabier de donkere Claire (dan zijn weer de borstjes van Linda Fox te zien), die daarna de Arabier in elkaar slaat, en wordt daarna het politiekorps doodgeschoten door Gail met een machinegeweer op de kolonel na dan (die rent namelijk weg).

We zijn dan inmiddels in de 50e minuut aangekomen, als ze aankomen bij een kasteel in de bergen welke vlak bij de grens ligt. Ook daar is het niet veilig voor hun, want daar krijgen ze namelijk te maken met Bob Shaw, El Kadir en hun manen en worden de vrouwen vastgenomen en wordt Jeff opgesloten. De vrouwen moeten zich omkleden en wassen (dan zien we weer wat naaktheid van Christiane Thorn) en moeten dan voor plezier zorgen. Non Maria doet daar uiteraard niet aan mee en houdt ook gewoon haar nonnenoutfit aan. Dan komt er opeens een man langs met een groot machinegeweer en daarin is El Kadir geïnteresseerd. Hij wilt het machinegeweer hebben en in ruil daarvoor mag de man een vrouw uitkiezen en hij kiest dan non Maria. Omdat ze niet wil meewerken wordt ze door de zieke geilaard bewerkt met een mes.

Bob en een zekere Johnny (Chris McCollins) bevrijden dan Jeff, die hun moet helpen met het afrekenen (i.v.m. een schat in het kasteel) van El Kadir en zijn mannen. Johnny schiet dan met het grote machinegeweer de mannen van El Kadir dood en komt daarbij zelf om te leven door een granaat, Jeff schiet de geilaard dood die non Maria aan het bewerken is met een mes, Bob schiet El Kadir dood en ook één van de vrouwen komt om het leven bij het vuurgevecht. Je zou dan verwachten "Eind goed al goed", maar dat is dus niet het geval. Want Bob wilt nu ook nog afrekenen met de vrouwen (waarom is me niet duidelijk) en schiet op ze en doodt daarbij twee vrouwen (namelijk Lolita en Inga en de laatste had een oogje op Jeff). Non Maria pakt dan een machinegeweer en schiet Bob dood, die wel nog op zijn beurt Maria weet te raken en deze gaat daarbij ook dood. In het laatste shot van de film zie je dan nog vier houten kruizen staan in de woestijn (hoe we zijn overgegaan van bergen naar woestijn is me een raadsel), waarna Jeff, Gail en Claire wegrijden te paard. De film is daarna ook afgelopen.

De dames zien er, over het algemeen, leuk uit (met name Margaret Rose Keil en Nuccia Cardinali) en de heren in de cast leveren vermakelijke acteerprestaties. Ook de locaties (zeker het berggebied) waar gefilmd is geworden mocht er wezen en het deed me denken aan de Tatooine-sequenties in Star Wars. Goed en vrouwvriendelijk is het natuurlijk allemaal niet (er wordt aardig wat aangerand, een dwerg ranselt een blote vrouw af met een zweep en een non wordt gestenigd en bewerkt met een mes), maar dat zorgt niet voor een demper op de sfeer. Het verhaal is dom, onlogisch en incoherent. Maar ja, je kan niet alles hebben, hè. Ik heb me in ieder geval redelijk vermaakt met deze 71 minuten durende versie.

P.S. Monica Teuber (die de non speelde), ging verder met het produceren van "Women In Prison" films zoals "Chained Heat (1983)" en "Red Heat (1985)" en dat is niet de film met Arnold Schwarzenegger en James Belushi, maar met Linda Blair en Sylvia Kristel.