• 8.712.387 stemmen

Releasedatum: 28 maart 1985

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The River

"He might be able to hold back the river. But could he hold back the greed of man?"

Een innig samenlevende boerenfamilie probeert het leven op hun boerderij in goede banen te leiden. Ze staan echter behoorlijk onder druk door de continu overstromende rivier die langs hun erf loopt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Tom Garvey

Howard Simpson

Hal Richardson

Dave Birkin

dttom

Komt toch ook binnenkort op tv? Hij lijkt mij erg slecht.

avatar van neo

neo

hij is al op tv geweest dttom.ik vond de film wel aardig.scott glenn heeft een goeie rol als de bad guy en mel gibson is ok.

dttom

Hmm ach ja jammer dan maar. Of is hij de moeite waard?

avatar van neo

neo

hij is zeker wel de moeite waard

dttom

Hmmm ach ja ik doe nooit graag moeite komt vast ooit nog wel een keer op tv

avatar van ...!!john!!...

...!!john!!...

het is best een goede film

avatar van Malick

Malick

Tussen de Mad Max reeks door maakte Mel Gibson ook nog andere ondergewaardeerde films eentje daarvan is deze. Dit keer staat hij aan het hoofd van een boerenfamilie. En probeert hij het leven op zijn boerderij in goede banen te leiden. Door de jaarlijkse overstromingen van de rivier die langs hun erf lopen staat hij onder grote druk om zijn land te verkopen. Je merkt dat de grote thema van de film het economische lot van de boeren is. De bankiers en tussenhandelaren worden als menselijke uitbuiters neergezet alleen jammer dat melodramatische weddingen vrijwel achter elke hoek zich verscholen. Sissy Spacek, Mel Gibson en Scott Glenn zetten allemaal een degelijke rol neer alleen jammer dat het verhaal en de wendingen niet mee zaten.

avatar van Bla

Bla

• 1938 stemmen

Zeer redelijke film, las zelfs dat deze 4 oscarnominaties heeft.

avatar van otherfool

otherfool

Sociaal drama op z'n Hollywoods. De verhaallijn heeft wel iets schrijnends maar weet toch niet echt te boeien (zeker niet voor de volledige 2 uur), en het melodramatische sausje inclusief over the top muziek (nota bene oscar genomineerd) is too much. Glenn gloreert als bad guy in een verder middelmatige film, die er wel mooi uitziet maar blijft steken in goede bedoelingen.

2,5*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Zaten hier en daar mooie stukjes tussen, maar over het algemeen vond ik 'm zeer saai.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film om naar te kijken, heeft mij geen moment verveeld.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Onderhoudend. Tamelijk traag en voorspelbaar maar de dialoog houdt de prent met het nodige gezwoeg nog net overeind. Hier en daar wat aardig geschoten plaatjes en ook het sfeertje is redelijk getroffen. De cast acteert degelijkheid troef, wat mijn totaal op een krappe 2,5* brengt.

avatar van scorsese

Aardige film over een boerengezin die in de schulden raakt door overstromingen op hun land. Onderhoudend over de gehele lengte, het ziet er goed uit en de cast doet het prima. Het had hier en daar zeker wat subtieler aangepakt mogen worden en het hoofdpersonage is soms wat ongeloofwaardig (te koppig).