• 9.215.583 stemmen

Met onder meer: Lou Taylor Pucci, Chris Pine en Piper Perabo

Releasedatum: 24 september 2009

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Carriers

"The rules are simple. You break them, you die..."

Vier jongeren rijden door de woestijn richting de kust. Ze proberen te vluchten voor een uitgebroken virus dat de hele wereld in zijn greep heeft. Vastbesloten om aan het virus te ontsnappen reizen Danny, zijn broer Brian, en hun vriendinnen Bobby en Kate zo snel als ze kunnen richting het zuidwesten van de VS. Na vier dagen staan ze voor grote morele beslissingen. Ze ontdekken dat het virus niet de grootste vijand is, maar de duistere kant in henzelf.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Meer van verwacht. Eerste stuk is erg drama-gericht en ook later - op wat fijne actievere scènes na - moet de film het daarvan hebben. Helaas weet het drama niet echt te pakken en komen ook niet alle karakters lekker uit de verf. De aanwezigheid van Piper Perabo en Emily VanCamp maakt veel goed.

avatar van MovieMind

MovieMind

Degelijke film...

Geen topper in dit genre, maar ook zeker niet slecht.

Het verhaal is goed genoeg, alleen wat zwakjes uitgewerkt.

Voor de rest ziet het er wel redelijk verzorgd uit.

Aardig genoeg om eens te kijken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Net geen voldoende voor mij,een film die mij niet lang zal bij blijven...

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer actuele film, maar iets te mak. Er gebeurt te weinig, het tempo ligt niet hoog genoeg. De personages deden me ook maar weinig, maar wel leuk dat het antihelden zijn. De protagonisten zijn net zo slecht en menselijk als iedereen in deze post-apocalyptische dystopie.

avatar van umbra

umbra

Nog best genietbaar, vrij easy filmpje...om uit te bollen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het ziet er nog vrij aardig uit, gebeurt verder weinig in.

avatar van mark25

mark25

RickZ schreef:

RoadmovieDrama met beetje horror over besmette wereld en een klein groepje overlevers, soms traag en met te weinig actie en te weinig horror.

De mondkapjes zijn belachelijk, die houden natuurlijk geen bacterieen tegen.

Nu lopen we allemaal met mondkapjes :-P

avatar van Alathir

Alathir

Behoorlijk matig. Totaal ongeloofwaardig dat ze ongeïnfecteerd blijven terwijl ze letterlijk naast elkaar in de auto zitten. En zo'n onnozel mondkapje gaat echt niet werken. Als de infectie via contact wordt doorgegeven vergroot je net de kans van besmetting want je raakt het masker constant aan met het op en afzetten. Echt veel heeft de film dan ook niet te bieden vond ik. Een roadmovie is het maar er gebeurt eigenlijk weinig. Juist het achterlaten van je geliefde alsof het je niets kan schelen is dan weer een scène die misschien wat langer bijblijft.

avatar van frans123

frans123

Van de crew moet ik het ter zake houden. Dus ik mag niet melden dat wetenschappers al jaren roepen dat de mensheid niet ten onder gaat aan klimaatverandering, natuurrampen, meteorietinslagen, WO3, maar aan bacteriën en virussen mijn mening dus over deze film; kijkt lekker weg.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Begon allemaal nog wel aardig. Het concept is absoluut niet origineel, maar het gegeven van een allesvernietigende ziekte blijf ik altijd interessant vinden. Voornamelijk omdat je er als verteller en/of regisseur alles mee kan doen wat je wil. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of er wordt een concept van gemaakt. Carriers is alleen liever wat realistischer en kleiner, maar de Pastor-broeders persen er niettemin weinig speciaals uit.

Het gebrek aan spanning nekt dan ook bijna de volledige film. Ik denk vooral dat het komt omdat een hoop momenten al bekend zijn voor de liefhebber. Specifiek veel van de horrorscenario’s in Carriers zijn al eerder en beter gedaan en als de bijrollen beter acteren dan Pine als hoofdpersonage voel je als kijker wellicht dat er gewoon peper bij moet. Niettemin mag het gezegd worden dat er een aangenaam tempo hangt en ik kon het einde wel waarderen. Niks mis met een film die alles wat menselijker wil tonen en niet vol inzet op de spanning, maar als je dit doet door middel van cliché na cliché gaat er toch wat mis.

avatar van bjerik76

bjerik76

ging wel.

Fijn aan deze film was dat er niet massa's veel zombies in beeld komen die men moet zien te verslaan maar de nadruk meer op de onderlinge verhoudingen in het vriendenclubje word gehouden.

echt verassende wendingen zitten er ( helaas) verder niet in.

avatar van Kondoro

Kondoro

"The rules are simple. At least that's how my brother sees it. One, avoid the infected at all costs. Their breath is highly contagious. Two, disinfect anything they've touched in the last 24 hours. Three, the sick are already dead, they can't be saved. You break the rules, you die. You follow them, you live. Maybe.”

De mensen die mij volgen weten dat ik een zwak heb voor alles wat met een bepaalde infectie te maken heeft. Zombiefilms staan bij mij bovenaan het horrorsegment (en ook in mijn top 10) maar, alles omtrent dit soort post-apocalyptische survival films waardeer ik enorm. Carriers staat al jaren op mijn kijk lijst maar, nooit heeft de film echt mijn aandacht gewonnen. Nadat ik zag dat deze op Netflix staat was mijn interesse wel gewekt, al ben ik er niet echt bepaald van onder de indruk. Ik heb al best wat films over dit onderwerp gezien, en ik haak eigenlijk snel af bij films die niks laten zien en daar was helaas deze film één van. Ja, je ziet één keer een geïnfecteerd persoon en die zag er echt heel tof uit maar, daar blijft het ook wel gewoon bij.

Dan vraag je eigenlijk een mooi einddoel van een film maar, dat heeft deze film ook niet echt. Verhaal loos en doelloos, zo kan ik me dus natuurlijk nooit echt vermaken. Ik walg er langzamerhand wel wat meer van als films deze kant op gaan, terwijl het concept gewoon een vrij mooi iets weet te bieden waar ik echt mee gewerkt kan worden. Had gewoon wat meer geïnfecteerde mensen toegevoegd aan de film, en ik was al een stuk meer tevreden. Qua locatie paste het immers gewoon, en dat maakte de film nog mooier.

Dat maakt Carriers gewoon een saaie film. Er gebeurt dus te weinig, en het verhaal is ook niet bepaald boeiend voor zoverre er een verhaal in zat natuurlijk. Decor was dus opzich best geinig, en de film neigde best interessant te worden maar, dat werd helaas nergens aangepakt. Dat ene horror moment was heel tof, daar bleef het overigens ook wel bij. Had echt een groot potentieel, werd niks mee gedaan.

avatar van lang pee

lang pee

Geen Oscar winnaar, maar zeker goed genoeg.

avatar van Splinters

Splinters

Het is dat ik van het genre houd dat ik tot een krappe voldoende kom. Het had veel beter gekund, gemoeten.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een zombiefilm zonder zombies. Nouja, niets verwijst eigenlijk in de synopsis naar zombies, maar het was al bij al maar een dooie boel. De focus werd gelegd bij de overlevers en hoe zij zich gedroegen om te blijven overleven. De menselijke geest kan dan nogal wat egocentrische en meedogenloze beslissingen nemen.

Al bij al nog boeiend al kon het toch pittiger en spannender gemaakt worden. Fijn genre die apocalyptische werelden, maar er betere in het genre, ook zonder zombies.

Vervolgens is het allemaal wat doelloos en rijdt dat viertal maar wat rond. Vooral iets te weinig spanning om goed te zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Na een hele lange tijd weer eens opnieuw gekeken en ik ben blijkbaar één van de weinige die het wel een prima film vind. Chris Pine acteert hier heel goed. Ook echt een rol die hem past. En ondanks dat het de hele film bijna alleen maar om die 4 hoofdrolspelers draait, vond ik de film best wel goed te doen. Het zal ook best wel iets persoonlijks zijn want ik zie dit soort films graag. Vanaf het begin wist de film me wel te boeien. Na al die jaren nog steeds een vermakelijke film.

avatar van mrkos

mrkos

Carriers

Carriers is een post-apocalyptische thriller waarin vier jonge overlevers, twee broers en hun respectieve vrienden, door een door een dodelijk virus verwoeste wereld reizen. Ze volgen strikte regels om besmetting te voorkomen, maar naarmate hun reis vordert, worden ze geconfronteerd met morele dilemma's en het uiteenvallen van hun groep.

Carriers is geen typische post-apocalyptische thriller, maar neigt meer naar een drama. In plaats van constante actie en hordes geïnfecteerden, ligt de focus op de psychologische impact van de situatie. Dit levert interessante morele dilemma’s en een sterke groepsdynamiek op, maar betekent ook dat de film vooral uit gesprekken bestaat. Hierdoor miste ik soms wat actie, en op bepaalde momenten vond ik het zelfs wat saai. Tegelijkertijd zorgt deze ingetogen aanpak wel voor een realistische en geloofwaardige sfeer, zonder overdreven spektakel

Het acteerwerk is solide, met Chris Pine als opvallend positieve uitschieter. Visueel zag de film er prima uit en het is jammer dat de geïnfecteerden niet wat vaker in beeld kwamen, want het make-upwerk en de manier waarop ze werden neergezet waren best overtuigend. Toch geef ik de voorkeur aan een film als Train to Busan, met meer energie en visuele spanning, al kon ik de realistischere benadering voor deze keer ook wel waarderen.

2,5 sterren.