• 9.372.320 stemmen

Ride beyond Vengeance (1966)

Western | 101 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: Night of the Tiger

Geregisseerd door: Bernard McEveety

Met onder meer: Chuck Connors, Michael Rennie en Kathryn Hays

Plot Ride beyond Vengeance

"No one will forget that night of vengeance when the tiger came back to stalk his prey!"

Jonas Trapp wordt verliefd op de mooie Jessie, een welgesteld meisje. Hijzelf is van eenvoudige komaf. Tegen de wil van haar snobistische tante trouwt Jessie met hem en later wendt ze voor zwanger te zijn om de steun van haar tante terug te winnen. Maar Jonas krijgt er genoeg van om te teren op de centen van de familie van zijn vrouw en verlaat haar om buffeljager te worden. Elf jaar later maakt hij zich op om terug te keren met zijn zelf opgebouwde fortuin, maar hij wordt beroofd door drie mannen en laten hem voor dood achter. Hij wordt gered en verpleegd door een landbouwer. Jonas wordt verteerd door wraakgevoelens en door een speling van het lot blijken de drie rovers dichtbij zijn voormalige thuisbasis te verblijven. Zijn zorgen worden echter vergroot als blijkt dat Jessie nu is verloofd... met één van zijn berovers.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jonas Trapp

The Census Taker

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Verrassend ruige western, zeker voor die tijd.

Het gaat er vaak heftig aan toe, zelfs met brandijzers, en niet voor de koeien deze keer...

Connors ziet er als voormalige buffeljager smeriger uit dan de vuilste spaghettiwestern acteur.

De knokpartij aan het eind mag wat mij betreft de westerngeschiedenis in als beste aller tijden.

Uitgevoerd door Connors en Claude Akins (die ze ook lelijker hebben gemaakt dan gewoonlijk)

Als er een stuntman aan te pas is gekomen dan hooguit voor een kort fragment.

Hell's Bells wat een gevecht !

Hoe de producent zoveel bekende acteurs en actrices bij elkaar heeft gekregen voor een toch kleine productie is een raadsel.

Of ze veel ervoor hebben gevangen betwijfel ik, maar ze gaan allemaal voor de volle 100 procent met acteren.

Een aangename verrassing, 3,5* waard.