• 9.369.514 stemmen

Hai Kikku Gâru! (2009)

Actie | 81 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: High-Kick Girl! / High Kick Girl!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Fuyuhiko Nishi

Met onder meer: Rina Takeda, Tatsuya Naka en Sayaka Akimoto

Gesproken taal: Japans

Plot Hai Kikku Gâru!

"More than just a cute high school girl. She is a master of karate!"

De 17-jarige Kei sluit zich aan bij een karate dojo. Ze is zeer getalenteerd en atletisch en is al snel een stuk beter dan de jongens die er les volgen. Ondanks dat weigert Matsumara, haar leraar, om haar de zwarte band te geven. Het is duidelijk dat Kei zich enkel interesseert voor het vechten. Matsumara wil dat Kei beseft dat Karate meer is dan alleen maar vechten. Kei wordt echter ongeduldig omdat ze weet dat ze de capaciteiten heeft om de felbegeerde zwarte band te krijgen. Haar wrok tegenover haar leraar groeit. Op advies van haar vriend sluit ze zich aan bij een rivaliserende groep vechters. De leider van de groep is echter van plan om Matsumara aan te vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Nomak

Nomak

Het acteerdebuut van de 17-jarige Rina Takeda, een Japans karatekampioene.

Trailer

avatar van Prudh

Prudh

Die fonetische titel alleen al... De plot hangt verder ook van tienerfilmclichés aan elkaar. Die schoolmeisjesoutfit op de poster is dan nog het enige dat tot mijn verbeelding spreekt

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heerlijk.

De Engelse stemmen klinken wat gaar, maar dat is dan ook een van de weinige minpunten die ik kan noemen.

Een goede (lees: fijne), vlotte introductie gooit je er meteen in. Het verhaal is simpel, maar een geweldig verhaal erin proppen in zo'n korte tijd met evenveel actie-vermaak als hier word geboden is ook lastig (en ook niet nodig imho). Daarentegen wordt het wat luchtig gehouden en is het wel ontzettend entertainend en bied het meer dan voldoende actie-vermaak. De meeste gevechten waren strak (enkelen misten wat aan uitwerking).

Het vaak herhalen en slow-mo heb ik me niet al te veel aan ge-ergerd, vond het soms zelfs best fijn. Alleen wat minder kon ook..

Ook een paar grappige 'stootjes' draaien best leuk uit, omdat ze goed samengaan en niks afdoen van de harde actie.

Rina Takeda kan zeker goed vechten, en kan ook nog eens aardig acteren. De rest is waarschijnlijk puur op skills gekozen.

Muziekkeuze ook wel fijn, sommige lekker duister.

Einde is best oke en geeft ons nog een moraal-lesje. Het eindgevecht had ik wat meer moeite mee. Ondanks dat de actie ook daar geweldig was, zag ik liever la dame meer in actie dan haar meester.

Dit soort films zijn sowieso wel wat voor mij. Daarnaast vind ik het altijd wel fijn om een dame te zien ass-kicken. Gooi daar nog een paar geweldige moves bij, en je hoort mij niet klagen..

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Pfff, wat een ontzettend slechte film zeg. Slechtste martial arts film die ik in jaren gezien heb. Elke waardeloze move moest nog eens een keertje in slow motion herhaald worden, geluidseffecten waren waardeloos, continue die eindeloze shots vanuit de lucht, verhaal was slechter dan slecht en over het acteerwerk zullen we het maar helemaal niet gaan hebben. Een wanproduct! 0.5*

avatar van Amel M.

Amel M.

Wanneer deze film scenes herhaald in slow-mo is het overbodig en irritant. Los daarvan zag de choreografie er goed uit, af en toe had ik wel het gevoel dat die klappen echt raak en pijnlijk waren, erg vermakelijk.

avatar van Film Pegasus

De film is vooral een voorstelling van de karate-kwaliteiten van Rina Takeda. Een echt verhaal (voor zover dat nodig is in dit genre) is er niet. Ik verwachte eerder zo'n lekker wraakverhaal met overdreven scènes. Het is anders uitgedraaid, maar omdat de karate zo echt in beeld gebracht is, blijft het toch nog de moeite. Zeker geen topper, daarvoor is het te lowbudget. Maar wie van karate houdt, kan hier toch van genieten.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Matig. Ben om te beginnen niet echt een kenner van karate dus kan allereerst niet beamen of het inderdaad klopt of de moves juist in beeld zijn gebracht. Wat ik persoonlijk wel vind is dat de actiescene's waar deze film om draait (het verhaal moet het het sowieso niet van hebben) allerminst spectaculair zijn. Het constante herhalen van een move of het afspelen in slow motion werkt constant op de zenuwen.

avatar van daxclusive

daxclusive

De moves zijn perfect in beeld gebracht. Ik doe zelf al jaren aan karate en kan beamen dat de kata's allemaal correct zijn en kloppen, hetzelfde als alle andere vecht technieken. De film was oke qua acteerwerk, ik heb gelezen dat deel 2 beter is. 3.0*

avatar van EW101

EW101

Wel een geinige film met sympathieke(Tatsuya Naka )en soms aparte personages. Ook fijn om af en toe eens een film te zien die puur zich focust op de gevechten zelf zonder te strooien met speciale effecten en dergelijke. Het ziet er zonder effecten ook absoluut overtuigend en soms zelfs pijnlijk uit.
De film duurde gelukkig niet al te lang ook. Daarbij denk ik dat de film qua beeldmateriaal in feite iets korter duurde. Er zaten nogal wat herhalingen in en slowmotions. (bij elkaar een paar minuten, gok ik zo) Best zonde ,want dat haalt toch wel de vaart uit de gevechten, die soms best snel zijn. Dan mag de film ook best wat tempo hebben.
Het verhaal is wat je ervan kan verwachten. Toch vermaakt het. De vijanden zijn leuk en divers en je merkt toch dat het de hoofdpersonages het wat moeite kost om het einde van de film te halen.
De gevechten waren ook goed in beeld gebracht. Zit geen snel knipwerk in(editting); iets wat een actiefilm vaak fout doet-de actie slecht in beeld brengen. Maar dat zat dus wel goed hier.