• 9.370.274 stemmen

It Could Happen to You (1994)

Drama / Komedie | 100 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Andrew Bergman

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Fonda en Rosie Perez

Releasedatum: 17 augustus 1995

Plot It Could Happen to You

"A cop. A waitress. A lottery ticket."

Charlie Lang is politieagent in New York. Hij leidt een rustig en bescheiden leven en heeft alles om gelukkig te zijn. Zijn vrouw Muriel denkt hier anders over. In de hoop ooit te ontsnappen uit haar troosteloze bestaan, speelt ze mee met de lotto. Op een dag ontbijt Charlie met een collega in een snackbar. Wanneer hij wil betalen heeft hij niet genoeg geld bij zich om Yvonne, de serveerster, een fooi te geven. Hij vindt in zijn jas het lottobiljet van zijn vrouw dat hij nog moest laten valideren en belooft Yvonne de helft van de eventuele winst. Diezelfde avond na de lottotrekking blijkt het betreffende biljetje vier miljoen dollar waard te zijn...

avatar van dttom

dttom

Beetje standaard filmpje.

avatar van Blindfold

Blindfold

Was dit trouwens ook niet een keer echt gebeurd?

avatar van IamBernie

IamBernie

Dat lijkt me erg sterk, maargoed ik vond 'm in ieder geval erg leuk.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik vond de vrouw van Nicolas Cag, Murial totaal miscasted (of slecht geacteerd, ben er nog niet helemaal uit)! Je zou toch nooit geloven dat 2 van zulke karakters met elkaar trouwen. Ik vond het echt jammer van de film, al dat overacting van Murial (weet zo gauw niet de naam van de actrice). En nou heb ik het al niet zo met Cage, deze keer had ik er minder last van door die ellendige Murial.

Al met al was het verhaal wel aardig, toch nog.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Linda, je haalt de woorden uit mijn mond!

Vond het ook al zo ongeloofwaardig, die twee totaal verschillende typetjes.

avatar van Jildou

Jildou

Muriel Lang werd gespeeld door Rosie Perez.

Ik vond het wel een aardige film en ja.. Perez was vreeeeselijk!!

Ik hoop voor de crew dat het niet de bedoeling was dat ze zo zou acteren en dat ze gewoon niet beter kon..

Ik geef de film verder 3 sterren.

avatar van renske

renske

Grappige overdreven (ironische?) sprookjesvorm (Rosie Perez à la boze stiefmoeder, Nicolas Cage als prins en Fonda als saaie prinses) waarin het verhaaltje gegoten is. Het slaat allemaal helemaal nergens op maar het wordt overtuigend gebracht en ik vond het wel vermakelijk, hoewel ik ook niet goed kon begrijpen wat Cage ooit in Perez had gezien.

avatar van speedy23

speedy23

Deze film loopt van stapel als een idiote Frank Capra-kuitenflikker met brave smeris Nicolas Cage die kelnerin Fonda bij wijze van fooi de helft van een loterijbiljet geeft. Jawel, de rest van het verhaal, geschreven door de tv-veterane Jane Anderson, laat zich raden...

avatar van Purmerend

Purmerend

Een lekkere feelgood movie.

avatar van morpheus

morpheus

echt een ultiem en mierzoete feelgood sprookje, die precies teweeg bracht bij mij waarvoor die bedoeld is. Cage en Fonda zijn enrom lovable dan wel iets overdreven in hun personages. perez vond ik idd miscast (zeker vanuit haar beginsituatie in de film)

Ik vond deze film zeker de moeite waard om hem een keer te zien. Echter de herhalingswaarde is niet hoog.

**1/2

avatar van Mangoman

Mangoman

Leuk wegkijk filmpje, maar niet een film die blijft hangen. Ik zal hem hooguit nog een keer zien als hij op TV voorbij komt. 3*

avatar van tun

tun

wat een tenen-kromtrekkende slechte film.

pfff,ik heb intussen de planten water gegeven,een sigaretje gedraaid en heb mn mailbox af en toe gecheckt en wat mails beantwoord.

zoooo voorspebaar,geen actie,gekke overgangen,totaal geen lijn in het verhaal.

pfff,een halfje geef ik er wel voor

avatar van gotti

Capra-achtig filmpje; kortom 100% feel-good, 100% voorspelbaar en erg vermakelijk. Vooral de rol van Perez is erg vermakelijk. 3,5*

avatar van The Goss

The Goss

Leuke film om de avond mee door te komen. Voordeel van op Ned2 de film te zien is dat er geen reclames zijn. Bij deze film was ik waarschijnlijk weggezapt en bij iets anders blijven hangen en dan na 10 minuten denken van oh, ik was een film aan het kijken. Nu blijf je in de film en was hij niet onaardig.

Alleen die Perez...tjonge, jonge, jonge. In Onderweg naar slechte tijd acteren ze nog beter.

avatar van kijkert

kijkert

Blindfold schreef:

Was dit trouwens ook niet een keer echt gebeurd?

Yep.

In 1984, in Sal's Pizzeria in New York.

avatar van remorz

remorz

Lang geleden een keer gezien. Wel leuk verhaaltje, maar weinig bijzonders volgens mij. Perez was vervelend om naar te kijken, dat weet ik nog wel. 3*

avatar van xangadix

xangadix

Perez was vervelend om naar te kijken
Wat dacht je van luisteren! Die vrouw klinkt als iemand die muziek maakt met een kammetje met een vloeitje.

avatar van Jorick

Jorick

Een vermakelijke film en prima geschikt voor een avondje waarbij je min of meer zit te vervelen 2.5*

avatar van savi_7

savi_7

mooie eerlijke film,

avatar van otherfool

otherfool

De bovengemiddelde cast kan dit filmpje niet echt naar een hoog plan tillen, al is het altijd genieten van Cage. Het verhaaltje is even ongeloofwaardig als standaard als echt gebeurd. Tja.

2,5* in ieder geval.

miha

Aardig niemendalletje.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke feel good komedie.

Werd heel blij van deze film.

Natuurlijk allemaal erg ongeloofwaardig maar de film

maakt wat los.

avatar van murtcelP

murtcelP

Wel wat standaard, maar niet vervelend. 'T is echt een feel good movie, met wel wat goede momenten! ***1/2

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Jildou schreef:

Muriel Lang werd gespeeld door Rosie Perez.

Ik vond het wel een aardige film en ja.. Perez was vreeeeselijk!!

Ik geef de film verder 3 sterren.

Tjonge jonge dat pas juist bij haar rol, ze moet zo irritant spelen en het tegenovergesteld zijn als cage en de serveerster, het is zowieso geen realistisch bedoeld verhaal dus ik snap niet waarom dit ongeloofwaardig over komt.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Typisch een film die tijdens een 1ste kijkbeurt nog wel te doen is, maar daarna aan kracht afneemt. De film bouwt vooral op het grappige uitgangspunt in het verhaal. Soms is de film grappig, maar gaanderweg wordt het allemaal wel steeds zoeter, niet altijd bezwaarlijk. Zoals bij Capra films, maar hier had het wel wat scherper gemogen. 2,5*

avatar van hel1

hel1

die nicolas cage heeft mij verbaasd, wist niet dat hij zo'n duizendpoot was qua karakters. heerlijke feelgoodmovie. niets speciaals, maar leuk een keer gezien te hebben.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zelfs de mieren zullen dit te zoet vinden.

Alleen Rosie Perez is te genieten in deze moralistische film.

avatar van Skeleton

Skeleton

Een leuke film om een keer zo tussen door gezien te hebben. Met een leuk verhaal. Maar dan ook niet meer dan dat

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg voorspelbaar, maar toch wel leuk. Nicholas Cage is redelijk, maar produceert overduidelijk een paar slechte dialogen. Fonda is wel goed, maar de plank word misgeslagen bij Rosie Perez. Wat een irritant gedrocht is zij zeg. Het zal allemaal wel bij haar rol moeten passen, maar ik vond het erg ongeloofwaardig en erg slecht. De film kent een aantal leuke en grappige scenes en is bij vlagen erg vermakelijk. Leuk tussendoortje, maar niet altijd even overtuigend.