Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Andrew Bergman
Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Fonda en Rosie Perez
Releasedatum: 17 augustus 1995
Plot It Could Happen to You
"A cop. A waitress. A lottery ticket."
Charlie Lang is politieagent in New York. Hij leidt een rustig en bescheiden leven en heeft alles om gelukkig te zijn. Zijn vrouw Muriel denkt hier anders over. In de hoop ooit te ontsnappen uit haar troosteloze bestaan, speelt ze mee met de lotto. Op een dag ontbijt Charlie met een collega in een snackbar. Wanneer hij wil betalen heeft hij niet genoeg geld bij zich om Yvonne, de serveerster, een fooi te geven. Hij vindt in zijn jas het lottobiljet van zijn vrouw dat hij nog moest laten valideren en belooft Yvonne de helft van de eventuele winst. Diezelfde avond na de lottotrekking blijkt het betreffende biljetje vier miljoen dollar waard te zijn...
Charlie Lang
Eddie Biasi
Sal Bontempo
Walter Zakuto
IamBernie
Dat lijkt me erg sterk, maargoed ik vond 'm in ieder geval erg leuk.
lindastuurman
Ik vond de vrouw van Nicolas Cag, Murial totaal miscasted (of slecht geacteerd, ben er nog niet helemaal uit)! Je zou toch nooit geloven dat 2 van zulke karakters met elkaar trouwen. Ik vond het echt jammer van de film, al dat overacting van Murial (weet zo gauw niet de naam van de actrice). En nou heb ik het al niet zo met Cage, deze keer had ik er minder last van door die ellendige Murial.
Al met al was het verhaal wel aardig, toch nog.
narva77 (crew films)
Linda, je haalt de woorden uit mijn mond!
Vond het ook al zo ongeloofwaardig, die twee totaal verschillende typetjes.
Jildou
Muriel Lang werd gespeeld door Rosie Perez.
Ik vond het wel een aardige film en ja.. Perez was vreeeeselijk!!
Ik hoop voor de crew dat het niet de bedoeling was dat ze zo zou acteren en dat ze gewoon niet beter kon..
Ik geef de film verder 3 sterren.
renske
Grappige overdreven (ironische?) sprookjesvorm (Rosie Perez à la boze stiefmoeder, Nicolas Cage als prins en Fonda als saaie prinses) waarin het verhaaltje gegoten is. Het slaat allemaal helemaal nergens op maar het wordt overtuigend gebracht en ik vond het wel vermakelijk, hoewel ik ook niet goed kon begrijpen wat Cage ooit in Perez had gezien.
speedy23
Deze film loopt van stapel als een idiote Frank Capra-kuitenflikker met brave smeris Nicolas Cage die kelnerin Fonda bij wijze van fooi de helft van een loterijbiljet geeft. Jawel, de rest van het verhaal, geschreven door de tv-veterane Jane Anderson, laat zich raden...
morpheus
echt een ultiem en mierzoete feelgood sprookje, die precies teweeg bracht bij mij waarvoor die bedoeld is. Cage en Fonda zijn enrom lovable dan wel iets overdreven in hun personages. perez vond ik idd miscast (zeker vanuit haar beginsituatie in de film)
Ik vond deze film zeker de moeite waard om hem een keer te zien. Echter de herhalingswaarde is niet hoog.
**1/2
Mangoman
Leuk wegkijk filmpje, maar niet een film die blijft hangen. Ik zal hem hooguit nog een keer zien als hij op TV voorbij komt. 3*
tun
wat een tenen-kromtrekkende slechte film.
pfff,ik heb intussen de planten water gegeven,een sigaretje gedraaid en heb mn mailbox af en toe gecheckt en wat mails beantwoord.
zoooo voorspebaar,geen actie,gekke overgangen,totaal geen lijn in het verhaal.
pfff,een halfje geef ik er wel voor
Capra-achtig filmpje; kortom 100% feel-good, 100% voorspelbaar en erg vermakelijk. Vooral de rol van Perez is erg vermakelijk. 3,5*
The Goss
Leuke film om de avond mee door te komen. Voordeel van op Ned2 de film te zien is dat er geen reclames zijn. Bij deze film was ik waarschijnlijk weggezapt en bij iets anders blijven hangen en dan na 10 minuten denken van oh, ik was een film aan het kijken. Nu blijf je in de film en was hij niet onaardig.
Alleen die Perez...tjonge, jonge, jonge. In Onderweg naar slechte tijd acteren ze nog beter.
kijkert
Was dit trouwens ook niet een keer echt gebeurd?
Yep.
In 1984, in Sal's Pizzeria in New York.
remorz
Lang geleden een keer gezien. Wel leuk verhaaltje, maar weinig bijzonders volgens mij. Perez was vervelend om naar te kijken, dat weet ik nog wel. 3*
xangadix
Jorick
Een vermakelijke film en prima geschikt voor een avondje waarbij je min of meer zit te vervelen
otherfool
De bovengemiddelde cast kan dit filmpje niet echt naar een hoog plan tillen, al is het altijd genieten van Cage. Het verhaaltje is even ongeloofwaardig als standaard als echt gebeurd. Tja.
2,5* in ieder geval.
Waku
Heerlijke feel good komedie.
Werd heel blij van deze film.
Natuurlijk allemaal erg ongeloofwaardig maar de film
maakt wat los.
murtcelP
Wel wat standaard, maar niet vervelend. 'T is echt een feel good movie, met wel wat goede momenten! ***1/2
Castor Troy
Muriel Lang werd gespeeld door Rosie Perez.
Ik vond het wel een aardige film en ja.. Perez was vreeeeselijk!!
Ik geef de film verder 3 sterren.
Tjonge jonge dat pas juist bij haar rol, ze moet zo irritant spelen en het tegenovergesteld zijn als cage en de serveerster, het is zowieso geen realistisch bedoeld verhaal dus ik snap niet waarom dit ongeloofwaardig over komt.
maxcomthrilla
Typisch een film die tijdens een 1ste kijkbeurt nog wel te doen is, maar daarna aan kracht afneemt. De film bouwt vooral op het grappige uitgangspunt in het verhaal. Soms is de film grappig, maar gaanderweg wordt het allemaal wel steeds zoeter, niet altijd bezwaarlijk. Zoals bij Capra films, maar hier had het wel wat scherper gemogen. 2,5*
hel1
die nicolas cage heeft mij verbaasd, wist niet dat hij zo'n duizendpoot was qua karakters. heerlijke feelgoodmovie. niets speciaals, maar leuk een keer gezien te hebben.
nightbreed
Zelfs de mieren zullen dit te zoet vinden.
Alleen Rosie Perez is te genieten in deze moralistische film.
Skeleton
Een leuke film om een keer zo tussen door gezien te hebben. Met een leuk verhaal. Maar dan ook niet meer dan dat
Leland Palmer
Erg voorspelbaar, maar toch wel leuk. Nicholas Cage is redelijk, maar produceert overduidelijk een paar slechte dialogen. Fonda is wel goed, maar de plank word misgeslagen bij Rosie Perez. Wat een irritant gedrocht is zij zeg. Het zal allemaal wel bij haar rol moeten passen, maar ik vond het erg ongeloofwaardig en erg slecht. De film kent een aantal leuke en grappige scenes en is bij vlagen erg vermakelijk. Leuk tussendoortje, maar niet altijd even overtuigend.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

Little Voice
Komedie / Drama, 1998

The Emerald Forest
Avontuur / Actie, 1985
new york cityserveersterhebzuchtagentgebaseerd op een waargebeurd verhaalfamedinernews reporternewspaper articlelottery ticketwinning lotterynew-found fameman of his word