• 9.373.722 stemmen

Speelduur: 163 minuten / 177 minuten

Geregisseerd door: Jon Avnet

Met onder meer: Leelee Sobieski, Hank Azaria en Jon Voight

Plot Uprising

"They did the one thing the Nazis never expected. They fought back."

18 Januari, 1943. Nazi-soldaten overrompelen het getto van Warschau voor een opdracht die ze al talloze malen hebben uitgevoerd: joden verzamelen om ze op het transport naar het dodenkamp van Treblinka te zetten. Maar dit keer gaat het niet als gepland. Gewapende mannen en vrouwen van de Jewish Fighting Organization mengen zich tussen de massa gedeporteerden. Als het signaal klinkt, storten ze zich in een laatste wanhoopspoging op hun belagers.

Tosia Altmann

Ziviah Lubetkin

Mira Fruchner

Devorah Baron

avatar van stinissen

Het 2de dvdtje meer extra`s is beter met de orginele beelden.

avatar van andolini

andolini

Interessante (weinig films over Joden die terugvochten) en aangrijpende film. 1 Minpuntje, het 'Joodse accent'. Als de film dan in het Engels moet (ipv Pools/Hebreeuws) kunnen ze dan ajb die accenten achterwege laten, ik begrijp echt wel wie de Joden en wie de Duitsers zijn. Toch 3,5*.

avatar van Pierre1

Pierre1

Goede en aangrijpende WOII film. Mooie setting ook. 4*

eerdekes

waarom is deze film zo onbekend

damn

dit is één van de beste films die ik ooit heb gezien !!

eerdekes

Ook op de merken, hank azaria, had ook zo'n klein rolletje in de film heat !!

Tog maar opmerkelijk wat n topcast die film heat had. en ook jon voight van heat doet mee

maar hank azaria en david schwimmer acteren schitterend naar mijn normen !!

ook diegene die dei chaufeur speelt van donald sutherland in die film, is verschrikkelijk goed.

Dit filmpje beschikte over gigantisch weinig geld, en dan komt er zo'n meesterwerk opdagen,

knap !!

***** sterren

avatar van Stevo

Stevo

Erg indrukwekkende film. Vooral als je je bedenkt dat het waargebeurd is. Een (leuke) link ligt er tussen Uprising en een andere topfilm, The Pianist. Als de pianist ondergedoken zit buiten het joodse ghetto in Warschau, kan hij vanuit zijn raam de Uprising in het ghetto volgen. Allebei de films moet je echt gezien hebben. En inderdaad is het vreemd dat de film zo onbekend is.

eerdekes

zat mr. spilman toen naar de dvd uprising te kijken ofzo

avatar van jassonn

jassonn

Mooie film.Vond alleen het de gesproken taal (engels met een of ander accent) niet mooi.3,5*

mister blonde

aardige film, die echter in de schaduw blijft staan van Schindler's list en the Pianist.

de opstand (waar de film tenslotte om gaat) is behoorlijk ongeloofwaardig. normaal gesproken zouden die Duitsers die paar Joden zo moeten oprollen. Dat wil je niet als kijker, maar dat zou wel een stuk geloofwaardiger zijn. de karakters zijn aardig uitgewerkt, maar het lukte me niet om emotioneel betrokken te raken bij de personages. Toch zijn er nog wel een aantal scènes die bijblijven.

de accenten zijn erg irritant en onnodig. de casting was wisselend van zeer matig tot goed. nou vooruit... de film verdient wel 3 sterren.

avatar van Sander D.

Sander D.

Kwam wat langzaam op gang, maar werd na 30 minuten een stuk beter. Goed spel van de cast, en de visuele effecten zijn prachtig.

3 *

eerdekes

Deze film hoeft niet onder te doen voor 'the pianist of schindler's list.

Hij is niet beter hé, dat zeg ik niet.

Maar het verschil is niet groot.

Vind ik

avatar van Robby

Robby

Zeer prachtige film en geloofwaardig gebracht. Inderdaad, de accenten zijn voor niets nodig. Het is Allo Allo niet.

De Pianist zag inderdaad het getto naar de verdoemenis geschoten worden. Dus op dat moment waren zijn medegettogenoten aan het vechten terwijl hij ondergedoken zat.

Verder zijn de extra's op disc 2 meer dan de moeite waard. Het geeft een beeld weer hoe de joden verzet boden op hun manier en wat men ervan trachtte te maken. De interviews met de werkelijk overlevenden zijn ook schrijnend.

Dat deze film niet in de bioscopen is geraakt weet ik ook niet. David Schwimmer is niet direcht mijn favoriete acteur, maar hij speelde zijn rol zeer goed. Ik moest op geen moment denken aan irritante Ross uit Friends (t zal misschien komen door de haarspoeling).

Met de extra's op de DVD 5 sterren waard.

eerdekes

Het is een tv-film, daarom dat hij niet in de bioscoop kwam.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Steengoede getto - film die ditmaal het verzet en de opstand van de joden in beeld zet. zoals bij the pianist worden de gruwelen van de toestand daar uitgebeeld door scenes met mensontwaardige daden en acties van de sadistische duitsers. Het is allemaal waargebeurd. De cast is indrukwekkend en voortreffelijk. Azaria toont zich een groot acteur in deze film , Schwimmer veegt zijn Ross- personage moeiteloos weg , Sobieski en Sutherland zijn van grote klasse. Voight zet overtuigend een nazi neer. Misschien tikkeltje onrealistisch maar deze opstand van de joden wordt met spanning en gruwel in beeld gezet.

8/10

avatar van dope

dope

• 20060 stemmen

andolini schreef:

Volledig mee eens. Toen ik David Schwimmer voor het eerst hoorde praten, moest ik lachen, terwijl dat niet de bedoeling van deze film zal zijn geweest. Verder is het een indrukwekkende film!

avatar van frodette

frodette

Het is verschrikkelijk wat ze die mensen aandeden

maar wel een mooie film

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Behoorlijk goede film wel met 1 groot minpunt. Er ontstond bij mij geen enkele emotionele binding met de hoofdpersonen waardoor een hoop scènes aan kracht verloren. Iets wat in The Pianist wel heel sterk werkte. 3.5* voor Uprising.

Desondanks blijft het een zeer boeiend thema. Zo ongelooflijk wreed wat er die 5 jaren gebeurt is, echt niet normaal. Juist dat het allemaal echt gebeurt is maakt films over de 2e wereldoorlog zo realistich en indrukwekkend. Diep en diepriest wat er allemaal gebeurd is.

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

avatar van joeri15

joeri15

idd wel aangrijpende film!! Echt een aanrader als je van oorlogsfilms houdt... 4*

avatar van RRT

RRT

lazaroni_86 schreef:

Hitler had geen zoon.

avatar van Purmerend

Purmerend

Joden stonden voor alle slechte dingen, zoals ze in de film vertelden over ratten en de vreselijkste ziektes. Het is echt iedere keer weer, als ik die beelden zie zo onwerkelijk.

Ook van mij 4*

avatar van Pacino88

Pacino88

Afgelopen week deze op tv gezien.Zeer indrukwekkende WO 2 film.Het is dus een tv film,jammer,want anders had hij vast meer bekendheid gekregen,want dat is hij zeker waard.Zeer goed om eens de joodse verzetters te zien.Top acteurs en een boeiend verhaal maken dit een uitstekende aanrader.Nadeel is misschien de lengte,en het laatste deel gaat de film toch meer over op een actiefilm,maar dat maakt de film niet veel slechter.

avatar van 606

hele goede film maar helaas heb ik het laatste stuk niet gezien kan iemand mij dat vertellen mail naar [email protected]

alvast bedankt vond het shit band was vol

wel 5 stemmen

avatar van luuk1988

luuk1988

Ja ik vind het maar stom dat deze film zo onbekend is.. (net zo als edges of the lord)

hij is heel strak 4*

avatar van Timmy757

Timmy757

luuk1988 schreef:

Ja ik vind het maar stom dat deze film zo onbekend is..

Komt omdat het een tv film is.

mister blonde

en omdat ie veel beter had gekund.

avatar van De Knip

De Knip

lazaroni_86 schreef:

Waarom had hitler uigenlijk zoon haat voor de joden

Waarom iemand dit opschrijft... Ik vind het triest, hoor! Dat zou je onderhand wel eens moeten weten, knul.

De film zelf: goed en eens vanuit een ander perspectief.

Joods accent wen je best wel aan in de film. Al doet vooral Schwimmer hiervoor een beetje teveel zijn best om geloofwaardig over te komen.

****

De Knip schreef:

avatar van De Knip

De Knip

Kos,

Het is schrijftaal van een klein kind en dan op een serieus onderwerp ingaan. Dat stond mij niet echt aan.

mister blonde

kleine kinderen mogen niet op een serieus onderwerp ingaan? hij stelt echt niet zo'n vreemde vraag, hoor.