• 9.373.198 stemmen

Geregisseerd door: Hiroshi Teshigahara

Met onder meer: Shintarô Katsu, Etsuko Ichihara en Osamu Ôkawa

Gesproken taal: Japans

Plot Moetsukita Chizu

Een privé-detective wordt door een vrouw ingehuurd om haar vermiste man terug te vinden. De detective raakt in een existentiële crisis doordat het hem maar niet lukt om aanwijzingen te vinden die het oplossen van de zaak bespoedigen. Hij gaat zich meer en meer identificeren met de man die hij aan het zoeken is.

Hee! Een mooier plaatje!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ja, ik vond die zonnebril wel stoer

Leland Palmer schreef:

Ja, ik vond die zonnebril wel stoer

Inderdaad. Èn daarnaast nog een duidelijke foto van mijn held Shintarô Katsu!

Nu de film nog proberen te zien...

Baggerman

Lijkt te beginnen als een ordinair detective-verhaaltje, maar ontaart uiteindelijk tòch in een echte Teshigahara-film! Niet zo goed als de andere drie die ik eerder zag, maar zeker de moeite waard.

Sowieso leuk om Katsu weer eens te zien in een andere rol als Zatoichi, maar tot mijn verbazing zit ook Kiyoshi Atsumi (Tora-san) in deze film. Beiden zijn goed gecast in hun rollen.

De film blinkt uit in bijzondere camerashots en standpunten, welke je soms het gevoel geven 'mee te gluren' met het verhaal, dat op een gegeven moment bevreemdend en wat surrealistisch wordt. Raar dat deze film gewoonweg (nog) niet is te verkrijgen op dvd.