Vreemd Bloed (2010)
Met onder meer: Jelle de Jong, Wim Opbrouck, Heike Wisse
6,6 (136)
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Vreemd Bloed
Jere wordt geboren op kerstavond 1960, voorbestemd om slager te worden. Zijn vader is slager, zijn grootvader was slager en aan zijn broers Cor, Bolle en Arie wordt van kinds af aan het slagersvak bijgebracht. Maar Jere is anders; hij lacht en hij zingt graag. Moemoe, zijn grootmoeder, besluit Kind, zoals ze hem noemt, in bescherming te nemen tegen zijn vastomlijnde toekomst en de akelige trekken van de andere mannen in de familie.
the big lebowski
Heb het uiteindelijke resultaat nog niet gezien, maar het beloofd een bloedige film te worden.
Niet alleen omdat het over een slagersbedrijf gaat...
Een surrealistische film als deze, moet je van houden.
In elk geval kunnen we met Ton Peters hele mooie beelden verwachten!
Ben benieuwd!
Ze zijn nu iig nog aan het draaien:
Samen met fotograaf Bob Bronshoff in Buitenbeemster op de set geweest van Vreemd bloed van Johan Timmers, voor rubriek Werk in uitvoering...
Halcyon
Concept lijkt een beetje op de film Johan.
MO6
Ik heb ben figurant geweest ik de film .
En op een draaidag heb ik een stuk gezien dat ze aan het vechten waren.
In de slacht ruimte en ik vind het een spannende film het is echt te gek om in die film te spelen SUPPER gewoon!!!!!
ThE-ShoX
Net bij de sneak gezien, echt wat een ramp. Heb in tijden niet zo'n slechte film gezien.
Quido
Aardige familieschets, maar helaas ook niet meer dan dat. Blijft allemaal wat aan de oppervlakte, met af en toe een mooie of treffende (absurdistische) scène, maar echt indruk maken doet het zelden en duurt hier en daar net wat te lang (ondanks de krappe 90 minuten die de film duurt). Viviane de Muynck als Moemoe is wel schitterend.
robertus65
De film volgt het leven hoe een jongen zich steeds meer afzet tegen zijn vader, het wordt ouderwets op z'n boerenplattelands opgelost, dat is dan ook alleen de moeite waard.
Quentin
Visueel fantastisch, maar zowel verhaal als dialogen komen nooit tot leven. Het spel is bijzonder statisch en afstandelijk geregisseerd.
henkula
volgens mij was eea niet helemaal koosjer! mooie beelden maar het verhaal bracht niet veel nieuws.
Queen-Bee
Deed me een beetje denken aan 'De Helaasheid der dingen'. Prachtig verhaal en mooi spel.
sinterklaas
Nou je het zegt, inderdaad.
Was voor mij ook weer een zeer geslaagde Nederlandse film. Erg rauw en uitzichtloos ook. Het jaren 60 sfeertje is ook mooi opgebouwt en we volgen "Kind" die leeft in een desolaat slagersgezin. En inderdaad, zoals de Helaasheid der Dingen word "Kind" moet hij het beroep opvolgen wat zijn vader ook doet: Slager. De vader sleept er ook iedereen in mee. Verder ga ik er ook niks over vertellen maar dat het indruk op me heeft gewekt is wel zeker. Dit is ook het voorbeeld hoe het niet moet in een gezin. Ook zitten er naast HDD-elementjes ook hier en daar wat Warmerdam elementjes in. Vreemd Bloed word ook surreeel en absurd op den duur. Ook die feest-scene was erg bijblijvend en dat einde natuurlijk.
Wat mij betreft is dit wel gelukt. Mooie film.
david bohm
Mooie beelden plus een paar intrigerende scenes maken het voor mij nog geen onderhoudende film. Zo naar het einde toe, rondom het feest, neemt de spanningsboog een aangename vorm aan om richting het einde weer te ontspannen. Het geluid vind ik vrij slecht, acteurs zijn soms moeilijk te verstaan.
Jessen0wnt
Vreemd bloed
Mooie kleine productie die wisselt qua niveau. Al met al redelijk drama, soms wat theatraal, soms wat arthouse en soms wat realistisch. Alsof de film zich niet helemaal in een bepaald soort stijl durft te vertonen. Beetje onzeker, maar nergens echt vervellend.
Film kent af en toe wat mooie plaatjes en soms wat minder. Ik kon helaas soms niet alles verstaan van de film omdat ze af en toe wat binnensmonds praatte, geeft wel dan weer een plus kant voor de film om het wel zo ingetogen te laten lijken. Verhaal is een combinatie van velen, maar kan bestempeld worden als een simpel coming-of-age riedeltje.
Niks verkeerd. 3 sterren
Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, aardig om een keertje gezien te hebben.
Dreiecke
Ik wilde deze graag zien, maar het valt mij niet mee naar die slachttaferelen en het gesol met en gehak in dieren te kijken. Jammer.
Robi
Leuke bizarre en absurdistische film over een slagersfamilie. Het verhaal is misschien wat gekunsteld, maar het kijkt wel leuk weg.
Robi
Ja, het is waarschijnlijk ook een prima film om die mensen te overtuigen die toch al overwegen om vegetariër te worden.
Heftige drama, waar je toch wel geboeid blijft kijken, die vader wilde het slagers leven bij zijn zoon erin rammen, maar hij snapt niet wat er niet in zit komt er ook niet uit. Jere is de gewoonste samen met moeder en oma. De rest is ja, zoals ze werken grof.
3,5 ster
Decec
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Wat een strenge vader...
Volgens mij is geen waargebeurd verhaal...
Prima acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Tarkus
Goed dramatisch verhaal met een Nederlands-Belgische cast.
Vooral de Belgische acteur Wim Opbrouck doet het uitstekend in zijn hoofdrol als de norse slager.
Het verhaal kon me wel bekoren als is het geen echt boeiende film.
Maar wel eens de moeite waard om te bekijken.
Banjo
- 2032 berichten
Die film is overduidelijk een stuk krachtiger!
En memorabeler, wat deze film eigenlijk niet is .
Ik was hem weer snel vergeten..
3 sterren voor het sterke begin en de slager.
93.9
Laat ik eens de ‘3-tje’ - regen/ gematigd positief- reacties doorbreken en zeggen dat dit een uitstekende film is.
Ontroerende scenes, grof, bruut, plat, mooi. Alles zat er in.
Must-see!
EWJ80
Deze film vind ik wel aangrijpend
tussen film vind ik heel goed geacteren door acteurs & actrices
verhaal is goed geschreven , daar kon de acteurs & actrices heel goed werk leven
ook gezien in 2015 op my prime

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+