• 9.370.976 stemmen

The Old Fashioned Way (1934)

Komedie | 70 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: William Beaudine

Met onder meer: W.C. Fields, Joe Morrison en Baby LeRoy

Plot The Old Fashioned Way

Het reizende theatergezelschap van de The Great McGonigle verblijven in een pension, in voorbereiding van opvoering van een stuk genaamd 'The Drunkard.' McGonigle heeft z'n handen vol aan de fratsen van de leden van het gezelschap.

The Great McGonigle / Squire Cribbs in 'The Drunkard'

Marmaduke Gump

Mrs. Wendelschaffer

Dick Bronson

Bartley Neuville / Edward Middleton (Drunkard) in 'The Drunkard'

Girl in Audience (onvermeld)

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Fields houdt zich redelijk in, maar zijn jongleeract (hij begon zijn vaudevillecarriere als professioneel jongleur) aan het eind van de film is een treat!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Poisonthewell schreef:

Fields is inderdaad aan de makke kant. Anders had hij dat kind aan tafel wel verslonden. Dit is echt niet Fields op zijn best, maar zeker vermakelijk en heb mij er vanavond prima mee vermaakt en haal hem over een aantal jaren zeker weer eens uit mijn collectie om te herzien. Mijn versie is prima van beeld en geluid en was voorzien van nederlandse ondertiteling. 3.0 van mij

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Eerste film met WC Fields die ik pleeg te bekijken. Hij heeft hier een nogal geaffecteerde theatrale stijl, komt excentriek over. Mij bevalt dat wel. Soms lompe humor, aan een vrij laag tempo, en soms schudt hij bliksemsnel een onverwacht leuke gag uit de mouw. Het middenstuk met het theater on stage was me wat minder interessant maar geeft wel weer hoe het amusement er in die tijd uitzag. Helemaal super vond ik de act van WC Fields op het einde waarin hij zijn jongleer- en handige kunsten minutenlang demonstreert. Het moment waarop duidelijk wordt dat hij - behalve een wat excentrieke en wat alcoholistische uitstraling - een man is die zijn talenten gevormd heeft in vaudevilletheater, net zoals Charlie Chaplin en Buster Keaton. Leuke eerste kennismaking met het heerschap genaamd WC Fields.