White Lightnin' (2009)
Geregisseerd door: Dominic Murphy
Met onder meer: Edward Hogg, Carrie Fisher en Muse Watson
Releasedatum: 15 oktober 2009
Plot White Lightnin'
Jesco White's vader is één van de beste countrydansers van de Verenigde Staten. Jesco zelf gebruikt al vanaf zijn zesde drugs, waar vooral het snuiven van benzine zijn voorkeur heeft. In zijn tienerjaren zit hij meer in de jeugddetentie dan erbuiten, maar wanneer Jesco in de twintig is lijkt ook hij het rechte pad te hebben gekozen, omdat hij nu ook danst net als zijn vader vroeger. Maar voor Jesco blijft het enorm lastig om uit de wereld van drank en drugs te blijven en al snel zit hij opnieuw in een vicieuze cirkel waar het onmogelijk lijkt om uit te geraken.
Jesco White
Edgar
Vernon
Reilly
Teenage Clerk
Fantastische film. Een helletocht regelrecht richting de ondergang, waar het hoofdpersonage de ene gruweldaad na de andere verricht, maar continue de sympathie blijft behouden.
Leuk om Star Wars' Carrie Fisher na al die jaren weer eens te zien, als liefje van de hoofdpersoon.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Ware woorden van gotti. Wát een film... soms werd het allemaal zo intens dat ik de neiging had de zaal uit te lopen, omdat ik het simpelweg niet kon relativeren. Diep onder de indruk. 4,0*
Derekbou
Weet iemand of er voor deze film nog een DVD release gepland staat?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Ik ook... 14,99 is geen slechte prijs. Prachtige zaak trouwens.
Waku
Rauwe grauwe film over Jesco White. een man wiens leven eigenlijk bestaat uit drugs gebruik en de na weeen van de moord op zijn vader. "Whie Lightnin" volgt Jesco vanaf zijn kinderjaren die hij eigenlijk practisch doorbracht in opvoedingskampen vanwege zijn lijm en petroleum snuiven.
Door het drugsgebruik is hij volledig de weg kwijt.
En volledig ontoerekeningsvatbaar.
Een gevaar voor de mensen in zijn omgeving.
De film is hard en somber.
Zelfs de kleuren die worden gebruikt ( practisch zwart wit) en de bijbehorende soundtrack.
- 1908 stemmen
Aparte film waar ik eerst wel even aan moest wennen, maar uiteindelijk zat ik er helemaal in tot het einde en heb ik genoten
Ik moest voornamelijk even wennen aan de manier van filmen en de sobere kleuren.
Je krijgt het levensverhaal van Jesco te zien van jongs af aan, in het begin levert dat best wel leuke humor op (vooral in combinatie met dat redneck-achtige toontje, "Hey Y'all!
) maar ik had niet het gevoel dat ik naar een drama zat te kijken. Maar dat drama bleek zich later wel te ontpoppen... en op een originele wijze.
Ondanks de dingen die Jesco deed bleef ik aan één kant ook nog een beetje sympathie voor zijn daden hebben, hij was soms best zielig en de mensen die hij iets aandeed waren zelf ook geen lieverdjes. Alleen sloeg hij natuurlijk wel door tot in het extreme qua reactie. Dat levert ook best een aantal "harde" scenes op waarbij mijn gezicht wel even vertrok. Het einde vond ik ook geniaal. Die bijbelspreuken tussendoor gaven de film ook iets duisters, vooral achteraf bleken die spreuken ook prima thuis te horen in het verhaal.
Mooie, rauwe film met een vleugje leuke humor en met een aantal harde momenten. 4,0* heb ik er wel voor over
markel66
Ja, goede film. is gebaseerd op een deels waargebeurd verhaal ??
Op Wiki lees je dat hij nog leeft en er wordt niet gesproken over moorden, ik ga ff verder spitten ik ben nl wel nieuwsgierig wat er nou waar is van de film
christophel
hele aparte film, kan hem nergens mee vergelijken.
Even niet gekeken, in het "gekkenhuis'', dat er een gestoorde vent in de zaal gewoon gaat zitten poepen...
***3.5
- 1908 stemmen
Wat ie er vervolgens mee deed was nog indrukwekkender
jipt
Erg rauwe film dit, zitten een aantal symbolisch goede stukjes in en het kleurgebruik vond ik erg fijn om naar te kijken. Acteer werk was dik in orde, alleen op het einde vond ik dat die oude man in het hutje erg slecht acteerde, kwam totaal niet overtuigend over.
Verder natuurlijk erg indrukwekkend en spraakmakend, ik denk na Irrèversible één van de meest harde films die ik heb gezien (van de niet-horrorfilms). Verder was het verhaal wel oké. Snap niet helemaal hoe de hoofdpersoon nou wist hoe de moordenaars van zijn vader er uit zagen. Het martelen was ook erg hard, einde was ook wel mooi en natuurlijk erg symbolisch.
Wa The Fu
ijzersterke film
geweldig camerawerk
mooie voice over
ja wat moet ik zeggen ........een van de betere films in jaren
fonzie96
die terugblikken waren af en toe irritant,verder opzich wel ok,naar het zieke toe......een beetje vreemd maar wel lekker
balosa
niet echt mijn ding deze film, het leven van Jesco boeide me totaal niet en sympathie had ik al helemaal niet voor hem, vandaar de lage(re) score
Tomsheep
Wat een heerlijke `feelgood`movie.
Zalig zweertje !
Deze film gaat door merg en been ! Gewoon heel knap gemaakt.
Ik was even 90 minuten van de wereld, dus een dikke 5 sterren.
Kaiser
Heerlijke film en heerlijke muziek, vooral dat nr no more hotdogs van hasil adkins als hij weer helemaal gek wordt.
Voor de geinteresseerden de docu Jesco White Dancing Outlaw
Dancing Outlaw (1991) (TV) - imdb.com
Gemaakt in 1991 dus ver voor de film en ik weet dan ook weinig van wat hij de laatste jaren heeft uitgevoerd, behalve dan dat hij nog wel eens met Hank Williams III op t podium staat. Je zult zien hoe goed de film is als je de docu hebt gezien. De sfeer, locatie en karakters komen in de film uitstekend over. Ik heb hem gedwoload van isohunt en daar staat de dvd met leuke extra's op.
Wa The Fu
een onvoldoende snap ik niet je bent de enige
een onvoldoende snap ik niet je bent de enige
In dat opzicht is hij wel origineel toch?
Wat is er mis mee? mensen mogen een film toch anders ervaren? Ik zie het nut er niet van in om er altijd op in te hakken. De meest populaire films worden door sommigen als slecht ervaren, so be it! Een ieder ervaart een film anders.
Ik ken ook genoeg films die in mijn ogen zwaar zijn overgewaardeerd, moet kunnen toch? Dan maar afwijkend...Fuck It! Een film krijgt uiteindelijk toch altijd de score die hij verdiend. De massa bepaalt, zo is het altijd geweest en het is verspilde moeite om je daar druk over te maken. Respecteer andere meningen en ga niet lopen ant-fucken
Sterk drama.
White's continue gevecht met de drugs en zijn innerlijke demonen is een aanrader. De film zit in een fijne visuele jas en is voorzien van een schitterende soundtrack. Ook de acteerprestaties zijn sterk te noemen.
Duister, edoch prettig wegkijkend.
Zeer goed.
RedSquare
Alle voorgaande positieve commentaren zijn waar.
Toch had ik af en toe het gevoel dat er veel weggelaten is om de vaart er in te houden. Ook de finale was wat abrupt.
Jammer want zo'n vreemde, originele, donkere film zie je niet vaak.
Heerlijke muziek ook trouwens.
Zeker een aanrader.
M Wallace
God nondeju!
Wat een sterke trip was dit...
4 sterren maar ik moet hem nog herzien... kan zomaar nog een halfje erbij of eraf...
Regine83
Nee ook niet echt mijn ding, die rare stukken tussendoor, was blij dat die afgelopen was, maar goed iedereen zn eigen ding toch!
NakedHero
Zware films om te kijken is geen probleem, maar deze vond ik gewoon akelig. Heb hem dus maar halverwege afgezet..
Ik zeg dus niet dat ik hem slecht vind......
totkijkdanmaar
Allemachtig, wat een grauwheid en misere en ellende. En het wordt nog erger doordat het Amerikaans is: bijvoorbeeld de Britten kunnen ook van die enkelereisnaardehelfilms brengen, maar op een of andere manier is het dan vaak wat beter verteerbaar. Deze bleef echt in m'n strot hangen. Het is een prachtige film, en cinematografisch, met dat zwart/wit, is -ie wel bijzonder, maar ik werd er helemaal naar van. Laten we zeggen, goeie film, maar niks voor mij. Ik stem dan maar ook niet.
Leo1954
- 2073 berichten
Wat een enorm krachtige film is dit, ben er nog helemaal van onder de indruk. Een trip vol met verschrikkingen, één met de muziek, een geweldige ervaring.
Tarkus
Het begon allemaal wat raar in deze film, maar naarmate het verhaal vordert wordt je meegesleept in een toch wel bizar verhaal.
Het kon me toch allemaal wel bekoren, al heb ik het wel een beetje moeilijk om het te geloven dat dit gebaseerd zou zijn op een echt levensverhaal... maar ik sluit het natuurlijk ook niet uit.
Prachtige rol van Edward Hogg (voor mij een nobele onbekende), maar ook Carrie Fisher (weet U nog, Prinses Leia uit "Star Wars") is subliem.
En ook een uitstekende muziek die deze film begeleid.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Forgiveness of Blood
Drama, 2011

The Living
Drama / Thriller, 2014
tap dancingburgerwachtalcoholismeagentappalachiaonafhankelijke filmpsychiatric hospitalracismedrugsalcoholischbible quotesadistic violence brutal violence