• 9.372.770 stemmen

Johnny Cash at Folsom Prison (2008)

Documentaire | 87 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Johnny Cash in Folsom Prison

Geregisseerd door: Bestor Cram

Met onder meer: Johnny Cash, John Carter Cash en Rosanne Cash

Plot Johnny Cash at Folsom Prison

"Out of Darkness, Comes Light"

Op 13 januari 1968 nam Johnny Cash zijn legendarische live-album op in Folsom State Prison in Californië. Veertig jaar later heeft het album nog niets aan kracht verloren. Zijn kinderen, oud-collega's, maar ook enkele ex-gevangenen en bewakers reflecteren op het verlangen van de zanger een bijdrage te leveren aan het hervormen van het Amerikaanse gevangenissysteem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MarkFish

MarkFish

Weet iemand of dit een interessante/goede docu is?

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Johnny Cash is zoiezo een interesant persoon...

maar het is mooi dat deze docu op tv komt want ik wist het bestaan er niet van!

avatar van moustafa

moustafa

doorlinken naar imdb.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Ok dan, deze gaat gekeken worden in huize Dijk!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Helaas, DEZE documentaire wordt NIET uitgezonden!!!!

Er komt een documentaire van één uur (exclusief reclame) over het ONTSTAAN van dit live album!!

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Ook leuk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ace Hanlon schreef:

Helaas, DEZE documentaire wordt NIET uitgezonden!!!!

hoe bedoel je?? het staat ook in de tv gids...

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Banjo schreef:

hoe bedoel je?? het staat ook in de tv gids...

53 minuten is duidelijk heel wat minder dan de hierboven staande 87 minuten.

avatar van starbright boy

Volgens mij was het een ingekorte versie van deze documentaire, Documentaires worden helaas vaak ingekort uitgezonden op de Nederlandse TV. Vaak zijn eigenlijk rond de 90 minuten en wordt het een klein uur om in het programmaschema te passen. Gebeurt bijna wekelijks.

avatar van Legan

Legan

Op zich best een aardige docu. Er komen mensen aan het woord die erbij waren of er zijdelings mee te maken hadden. Ook visueel gezien aardig met mooie foto's en authentiek archiefmateriaal. Ook aardig was dat als de liedjes gezongen werden, men er visueel bijpassende beelden had uitgezocht, precies toegespitsts op dat betreffende liedje en wat er op dat moment werd gezongen. Allemaal best aardig (vierde keer), maar toch slagen ze er niet in je interesse vast te houden. Alleen de muziek lukt dat wel en daarvoor kan ik ook gewoon de cd opzetten.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Ace Hanlon schreef:

Dat verklaart de hoge score. Ik vond die documentaire die er voor in de plaats kwam heel erg matig.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

Ik heb de lange versie gezien.

Waarschijnlijk was de korte versie beter geweest. Nu zaten er erg storende geanimeerde muziekclips doorheen gemonteerd.

Een typische Amerikaanse documentaire.

Inplaats van een paar diepgaande interviews, komen een stuk of 15 mensen aan het woord met een oppervlakkig verhaal.

De archiefbeelden zijn leuk, maar daarvoor hoef je het niet te doen.

Erg lange docu, weinig inhoud.

De film 'Walk the line' is boeiender voor fans.

avatar van Ithildin

Ithildin

Mee eens, heb de korte versie gezien, en ook daarin zitten die vervelende, geanimeerde clips.

Inhoudelijk is het flut en de editor heeft zich duidelijk uit zitten leven op After Effects, waardoor nogal druk een hele stroom nietszeggende foto's de revue passeert.

avatar van Zinema

The Glen Sherley Story.

Zo had de film namelijk ook kunnen heten. Dit komt omdat de tweede helft van de docu nogal van toon verandert.

Niet dat het vervelend is o.i.d., maar echt de diepte ingaan over Cash blijft moeilijk. Dat kun je ook zien aan de verschrikkelijke bio 'Walk The Line'.

Gelukkig hebben we hier dan echt te maken met The Man en niet de stem van Phoenix. Toch had ik graag iets meer info gehad over de vele fouten van Cash waardoor hij zich zo kon identificeren met de gasten in Folsom.

Op naar 'America' dan maar.

Goed.

avatar van Darbie

Darbie

Vanavond op Duitsland 3 (WDR).

23 u 15 - 0 u 40.

(Zal wel half in het duits zijn..ik weet het... maar omdat ie zoweinig wordt uitgezonden.)

avatar van Darbie

Darbie

Het commentaar bij mijn opname was helaas 'nachgesprochen' , maar voor de rest vond ik het een boeiende documentaire met prima muziek.