• 9.371.024 stemmen

Geregisseerd door: Ala Eddine Slim

Met onder meer: Jawher Soudani, Fathi Akkari en Jihed Fourti

Gesproken taal:

Plot Akher Wahed Fina

N komt uit de woestijn om via Noord-Afrika de illegale overtocht naar Europa te maken. Alleen in Tunesie, besluit hij de tocht over de verlaten zee te maken. Hij steelt een boot en begint aan zijn reis, maar de boot zinkt al snel. Dan begint N aan een speciale en unieke reis: hij ontdekt een vreemde en eindeloze ruimte, maakt intense en voorbijgaande ontmoetingen mee en ontmoet een andere, veranderde gestalte van zichzelf.

avatar van Malick

Malick

Over een paar maanden te zien op het IFFR. Ben benieuwd hoeveel mensen het Weerasethakul-einde halen. Verwacht een gigantische uitloop en ergens onderaan de publieksprijs.

avatar van Richardus

Richardus

Een doodstille film zonder enig kader. Dat zet aan het denken en zeker het einde versterkt die suggestie van een film met allegorisch karakter. Ik heb zo m'n ideeën, al tast ik nog even in het duister omtrent de lichtbol.
Het komt allemaal soms een beetje onbeholpen over, en de cinematografie had mooier gekund om de stilte te compenseren. Maar met de suggestieve laag is dit toch een heel redelijke poging tot iets mooi surrealistisch.

avatar van tbouwh

tbouwh

Die paar regels tekst zeggen toch heel veel, helemaal in verhouding tot het einde. Ben benieuwd wat ik zonder dat intermezzo van die enkele suggestieve elementen gebrouwen zou hebben.

I sailed into the light experience, a moment of attainment and harmony