• 9.176.627 stemmen

Hexe Lilli, der Drache und das Magische Buch (2009)

Familie / Fantasy | 88 minuten

Genre: Familie / Fantasy

Alternatieve titels: Lilly the Witch: The Dragon and the Magic Book / Heksje Lilly: De Draak en het Magische Boek

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Stefan Ruzowitzky

Met onder meer: Alina Freund, Ingo Naujoks en Anja Kling

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 20 augustus 2009

Plot Hexe Lilli, der Drache und das Magische Buch

Lilli is een doodnormaal 10-jarig meisje. Dit verandert wanneer er zomaar uit het niets een magisch boek in haar kamer verschijnt, samen met zijn begeleider Hector (een onhandig draakje). Surulunda, een geheime tovenares uit de magische wereld, heeft Lilli gekozen als haar opvolgster en Hector gestuurd om alles uit te leggen aan Lilli. Lilli moet namelijk binnen 99 uur bewijzen dat ze een waardige opvolger is. Het magische boek brengt verschillende spannende avonturen met zich mee, maar ook een gevaarlijk avontuur met de boosaardige tovenaar Hieronymus, die de wereld over wil nemen. Lilli zal de confrontatie met hem aan moeten gaan.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Herisson

Herisson

Morgen met de kids even kijken in de bios. Trailer ziet er leuk uit in ieder geval.

avatar van neo

neo

Een verfilming van een boek van de Hexe Lilli reeks, geschreven door de Duitse schrijver Knister. Zeg maar gerust de vrouwelijk voorloper van Potter, want het eerst deel verscheen enkele jaren eerder dan Sorcerer's Stone.

Deze eerste boekverfilming is leuk, heel erg leuk. De film kent geen overdaad aan overduidelijk computer genereerde effecten, wat een positief effect heeft op de kijkervaring. Er is wel het digitale draakje Hector, maar die past prima in de film en is gelukkig niet zo'n drukpratende grappenmaker van een hoge irritatiefactor. De speelse, fantasievolle sfeer is behoorlijke genietbaar en de kinderlijke karakters (inclusief een stuntelende boef) storen niet. Ook de humor was een ware voltreffer. Geheel tegen mijn verwachting in een film die continu een glimlach op mijn gezicht toverde.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

AArdig kinderfilmpje, doet wat Pippi langkousachtig aan qua sfeer. Verhaaltje vrij standaard maar dat mag bij dit soort films.

avatar van queenie

queenie

Erg leuke film, grappig geflimd met die draak. Leuk voor jong en oud.

avatar van XBMC

XBMC

Verhaallijn en animatie zit mooi in elkaar.

Mijn zoon van 9 vondt het een hele leuke film.

Kende "Heksje Lilli" van de boeken op school.

Hij was echt enthousiast.

Hij geeft het een 8 (wat ik hier dus vertaal naar een 4)

Deze score is dus vanuit de kinderoogjes / beleving.

avatar van qwertzu

qwertzu

Een erg leuke verfilming, mijn zoon (nu 7 maar 6 toen hij de film kreeg) vind de film helemaal super maar wel erg spannend!

Hij kent de boeken en heeft deze film al heeeel vaak opnieuw gekeken!

avatar van feetjemaryam

feetjemaryam

VRESELIJK!

avatar van tattoobob

tattoobob

Die nagesynchroniseerde duitse films.......ik irriteer me er alleen maar aan.

Het animatie draakje in de film vind ik er ook slecht uitzien.

Ik weet het,het is een film voor de kids...maar ik moest verplicht meekijken

Een film die ik moet mijn zoon niet vaker zal kijken door de irritatie factoren

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Zag enkele weken terug de twee Duitse jeugdfilms van Wicki de Viking. Daar kwam Fassbinder-oud gediende Günther Kaufman (met zichtbaar plezier) in opdraven als de kwade roverkoning. Leuke films trouwens. Ook Heksje Lilly is weer een Duitse jeugdfilm, maar deze vond ik nogal rommelig en vlak. Enige overeenkomst met Wicki is dat hier ook een Fassbinder-oud gediende een rol heeft, al is die wel veel kleiner: Irm Hermann speelt de makelaar. Toch grappig om die 'sterren' van toen nu 30-40 jaar later nog af en toe te zien.