• 9.370.399 stemmen

Geregisseerd door: Jean-Claude Brisseau

Met onder meer: Carole Brana, Arnaud Binard en Nadia Chibani

Gesproken taal: Frans

Plot À l'Aventure

Een mooie jonge vrouw besluit haar leven om te gooien, na enkele filosofische gesprekjes met een taxichauffeur. Ze raakt haar vriend kwijt, pikt een psychiater op in de kroeg en belandt in een steeds verdergaand seksueel experiment, op zoek naar het ultieme orgasme.

avatar van neo

neo

Naar zeggen niet de eerste film van Brisseau over de seksuele ontdekkingstocht van de vrouw. Het is te geforceerd filosofisch om echt te kunnen raken. Maar toch zitten er enkele fascinerende scènes bij. Met name het einde van de zoektocht en de haast ongrijpbare, mysterieuze muziek van componist Jean Musy zijn onvergetelijk.

avatar van Kibabu

Kibabu

En vergeet niet de wellicht onbedoelde humoristische momenten. Heb diverse keren smakelijk moeten lachen. Geen geweldige film maar het blijft prettige kost voor de ogen, die films van Brisseau. Natuurlijk is de film niet geweldig en wat vergezocht en niet soepel. Desalniettemin aardig dus.

avatar van Bélon

Bélon

neo schreef:

Ik kon in de mysterieuze muziek vooral een rip-off van The Godfather ontdekken.

Deze film is een soort "pretentieuze Franse art house cinema" parodie van zichzelf. Inclusief siliconen borsten. Dit lijkt leuker dan het is, de tweede helft is uitermate vervelend.

avatar van gauke

gauke

Soft-porn film met veel vrouwelijk bloot en waarschijnlijk daardoor een niet zo overtuigende cast. De langdradigheid druipt van het scherm.

avatar van Sol-

Sol-

Net als Secret Things is de eerste helft aardig te pruimen, maar is de tweede helft zeer langdradig. Ik was teleurgesteld en had mij meer voorgesteld van het seksueel experiment.

Wel weet hij uiterst goodlooking ladies van stal te halen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Hoogdravende, pretentieuze flauwekul, dat kant noch wal raakt én -zoals het een Brisseau betaamt- veel bloot (waarschijnlijk om de kas te spekken). Dat van het universum en zo, dat wist ik al. Dat van dat Vlaamse nonnenklooster in de 14e (?) eeuw, dat kon ik niet volgen.

Mislukt als filosofische film en mislukt als softporno. Niet om aan te zien dus. Dat voor dit soort films een markt bestaat overstijgt mijn begripsvermogen.

Waarom maakt Brisseau niet gewoon rechttoe-rechtaan pornofilms? Al dat gedoe om het een schijnbaar intellectueel sausje te geven. Zijn Choses Secrètes is in ieder geval een stuk beter, want daar zit tenminste nog een beetje een verhaal in. Dat ontbreekt hier ten ene male.

avatar van Onslaught

Onslaught

Saaie film...

Saaie dialogen en de soft-erotische scènes maken maar een heel klein deel uit van deze film.

avatar van Film Pegasus

Een film die blijkbaar toch de intentie heeft om meer te willen zijn dan een softporno. De seksuele zoektocht van een vrouw die na een stukgelopen relatie heel onzeker is. Helaas vervalt de film al snel in een filosofische praatbak en staan helaas de seksscènes (erotiek is het niet echt) een beetje als een tang op een varken. Het is allemaal wat geforceerd. De muziek doet nog wat z'n best om sfeer te creëren, maar is uiteindelijk niet meer dan muzak. Hier had ik toch iets meer van verwacht...