• 9.382.103 stemmen

Geregisseerd door: Malgorzata Szumowska

Met onder meer: Julia Jentsch, Peter Gantzler en Maciej Stuhr

Gesproken taal: Engels, Pools en Duits

Plot 33 Sceny z Zycia

Julia heeft alles waarvan een mens kan dromen: een prachtig, gezellig huis, een liefhebbende echtgenoot en een geslaagde carrière als kunstfotografe. Wanneer haar moeder echter kanker krijgt, stort plotseling haar wereld in. In de maanden die volgen, worstelt ze met de ziekte van haar moeder, met het volhouden van haar carrière en met de afwezigheid van haar man, die ook een succesvolle loopbaan heeft. De ziekte en het overlijden van Julia's moeder gaan heel anders en zijn van dichtbij bezien veel absurder dan je zou verwachten. En of dat nog niet genoeg is, kan haar vader de dood van zijn vrouw niet aan en gaat aan de drank. Julia zoekt troost in de armen van een onverwachte figuur...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Kibabu

Kibabu

Aardig maar nergens aangrijpend of verpletterend. Het meisje gaat van het een naar het ander maar daar blijft het bij.gedurende haar wisselende emoties.

avatar van Malick

Malick

Op de één of andere manier kan ik gewoonweg niet meevoelen met de wat beter gestelde families in films. Ook de kunstenaarsfamilie uit ''33 Scenes from Life'' deed me niet veel. Het draait allemaal rondom Julia. Ze heeft alles in het leven wat ze wil. Alleen wil haar carrière als kunstfotografe niet helemaal van de grond komen. Voor de rest heeft ze een liefhebbende vriend en ouders die er elk moment op de dag voor haar zijn. Maar de eerste scheurtjes in de familie komen tevoorschijn wanneer moederlief erachter komt dat ze kanker heeft. Het proces verloopt dan heel snel want binnen een half jaar sterft ze in het ziekenhuis. Tot daar vond ik het een mooi en intiem portret van hoe iemands leven drastisch kan veranderen. Maar naar de dood van de moeder lijkt alles te veranderen en neemt niet alleen Julia absurde en vreemde wendingen maar ook de film. Hoe verwerk je het verlies van een dierbare? Nou, ik kon me opeens totaal niet meer vinden in het rouwproces van de familie en in het bijzonder van Julia. Ik kon het vooral niet vinden in de zwarte humor en dat Julia opeens troost ging zoeken in een vaag en ouderlijk figuur. Een beetje het principe van ‘’Caos Calmo’’, waar de expliciete seksscène ook totaal ongewenst was, kregen we er hier ook één voorgezet. Misschien begrijp ik het rouwproces gewoon niet van mensen die hoger op de ladder staan. Ze kunnen toch doen wat ze willen. Het geld raakt toch niet op. Oftewel een film die mooi begint, maar wanneer er cruciale vragen beantwoord moeten worden faalt de film behoorlijk.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Saaie film, acteerwerk was ok.

2.5