• 9.372.602 stemmen

Geregisseerd door: Richard Loncraine

Met onder meer: Renée Zellweger en Kevin Bacon

Releasedatum: 10 september 2009

Plot My One and Only

De betoverende Anne Deveraux is in haar zoektocht naar een nieuwe vader voor haar kinderen, en vooral een -rijke- kostwinner, zo langzamerhand ten einde raad. Ze stapt met haar kinderen in de auto en reist van stad naar stad op zoek naar de juiste persoon. In Hollywood tenslotte, lijkt er licht aan het einde van de donkere tunnel te zijn gekomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dk2008

Dk2008

De film speelt zich af in 1953. Dat tijdsbeeld beviel me de hele film wel, waardoor de film er mooi uitziet. Een beetje jazzy intermezzo's er nog bij vind ik ook wel leuk. Wel een wat vreemd verhaal en een nogal ongewone, niet zo voorspelbare film waarbij het laatste halfuur toch wel verrassend nog heel leuk wordt.

De film gaat over een vrouw die weer op zoek gaat naar het geluk en haar twee zonen doen eigenlijk hetzelfde en komen dan allerlei tegenslagen op deze lange weg tegen. Haar ex-man (Kevin Bacon) is bandleider die maar één hit heeft gescoord dus ook al niet zo succesvol en zo zit de film vol met allerlei niet zulke geslaagde types. Een luchtig drama op een licht komische manier neergezet.

Ik vind Renée Zellweger niet zo goed gekozen voor haar moederrol en met haar accent. Maar het acteren zelf doet ze wel goed. De ene zoon (Logan Lerman), zet wel een goede rol neer en de andere zoon (Mark Rendall) doet het trouwens ook goed. De bijrollen zijn meestal ook wel in orde. De eerste helft van de film had ik wel wat moeite om het verhaal te volgen, want het is onduidelijk waar de film nou naar toe wil maar nu ik weet hoe het afloopt gaat dat misschien een volgende keer beter. 3.0

avatar van kels92

kels92

nogal langdradig en er kwamen weinig echt boeiende momenten in voor. Het acteerwerk was wel erg goed, vooral Logan Lerman was goed in zijn rol. Hartverscheurend, dat moment dat hij te horen krijgt dat zijn vader is overleden. 2,5

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

De goeie oude tijden van cadillacs, jazzbandjes en serveersters met koffiepotten. Vrouw en man gaan scheiden en er volgt een reis in de luxe wagen waarbij er niet door de achteruitspiegel gekeken mag worden. Er wordt geregeld gestopt om een vader te zoeken of eieren te eten met extra bacon. Kevin Bacon speelde trouwens weer oké. Doordat we continu aan het verhuizen waren begon ik soms wat vermoeid te raken en niet alle scènes waren even geloofwaardig (meisje laat haar vriend langs de weg staan nadat onze Anne kort op haar in praat en George neemt opeens de rol van zijn broer over). Desastreus is dat niet want er zaten ook sterke momenten tussen en de sfeer is prima.

avatar van Tarkus

Tarkus

Af en toe leuk, met een goede Renee Zellweger, maar in zijn geheel had ik meer van deze film verwacht.

Vond het scenario een beetje mager.

avatar van MDMovie

MDMovie

Jammer. Had er toch wat meer van verwacht, maar viel toch wat tegen.

Op een of andere manier wist de film me niet de hele tijd te boeien.

Ondanks het acteerwerk van, Renee zellweger en Logan Lerman die beide een goede rol wisten neer te zetten en het hele '50 sfeertje, wat overigens mooi is uitgewerkt, geef ik toch een 2.5.

avatar van TheDuke74

TheDuke74

Vervelende film om te kijken, we proberen hem nu uit te kijken.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en 'k had gehoopt op een romantische komedie, maar dit was toch niet echt het geval. Hij sprong nergens echt uit qua genre.

De cast deed het zeker niet slecht en verder zag de film er wel goed uit. Ook de sfeer was wel goed.

Tja, geen slechte film, maar ook geen hoogvlieger, het is zo allemaal net niet.