Genre: Drama / Thriller
Speelduur:
240 minuten (miniserie, 2 delen)
Canada
Geregisseerd door: Nick Copus
Met onder meer: Bruce Greenwood, James Purefoy, Christopher Plummer
6,7 (521)
Plot The Summit
De ogen van de wereld zijn gericht op de nakende top van de G8 in Canada. De voorbereidingen zijn in volle gang. De organisatoren willen op alles voorbereid zijn, maar een oefening rond een bioterroristische aanslag loopt slecht af. De deelnemers sterven als vliegen, de organisatie kiest voor een doofpotoperatie. Zullen ze dat kunnen volhouden als de internationale gasten beginnen aan te komen?
Wannes84
Is ondertussen verkrijgbaar in de catalogus 'miniserie' van Bridge home pictures.
Heb hem op de gok gekocht in de Standaard Boekhandel. Ben benieuwd...
el padrino
kan alleen maar zeggen, mooie mini serie. goede rol christopher plummer
goed in mekaar gezet. 4,5
Waku
Spannende rampenthriller.
Alles is aanwezig voor een lange filmavond.
Corruptie, politieke smeerboel, misdaad,drama en flink wat spanning.
Verpakt in een goed verhaal met uitstekend acteerwerk.
aanradertje!
badfans69
Waku heeft het juist verwoord, alle elementen zitten erin.
Goed te volgen, niet te veel verschillende verhaal lijnen.
Samen met 'Guns' 1 van de beste mini series van 2008
Cosworth
Wat een baggerserie,steeds lijkt het iets te worden maar nee,veel gelul,weinig spektakel,soms te nep voor woorden zelfs met krat bier op,bah...240 minuten gewacht op het einde.
Raffael77
Helemaal gelijk. Ik heb wel de film al na 15 min. uitgezet.
Waar ik mij direct aan stoorde was het slechte camera werk en acteer prestaties.
balosa
ik vond er ook niet veel aan, er gebeurde veel te weinig en het was niet echt interessant genoeg om er 100% je aandacht bij te houden, met spijt heb ik hem afgekeken
flyer
Superspannend, boeiend en zeer goed mogelijk dat dit werkelijk gebeurd.
wolfsheim
Superspannend, boeiend en zeer goed mogelijk dat dit werkelijk gebeurd.
ja nu met de grieppandemie 2009.
Amerikaanse militaire studie ‘voorzag’ grieppandemie in 2009 | Griep - griep.blog.nl
Tarkus
Prima film, spannend van begin tot einde.
Ook puike vertolkingen van o.a. James Purefoy, Bruce Greenwood, Rachelle Lefevre en Mía Maestro.
3 uur, maar zeker niet te lang, heb boeiend zitten kijken.
mnrk
Prima film, spannend van begin tot einde.
3 uur, maar zeker niet te lang, heb boeiend zitten kijken.
Ik sluit me helemaal aan bij Tarkus zijn mening....
Weertenaar
Ondanks de overdaad aan moraal redelijk geslaagd: 3.00 (3.10)
Geen onaardig uitgewerkte complottheorie over bioterreur dat politieke ambities onderdrukt. Copus koos van een miniserie om alle verhaallijnen, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en nimmer van moraal zijn verstoken, uitgebreid neer zetten, wat hem grotendeels is gelukt. Een inzinking is niet te bespeuren, sterker nog, de tijd snelt voorbij door de overwegend boeiende thematiek, dat op frisse wijze wordt neergezet. Er is zichtbaar de tijd genomen voor iedere scene, personages zijn uitstekend gecast, kosten noch moeite zijn bespaard in de zoektocht naar opnamelocaties en cinematografische kwaliteit en last but not least, regisseur Copus weet zich prima staande te houden met de overwegend overzichtelijke regie. Kom ik toch nog even terug op het grootste punt van kritiek, de grote mate van moraal. In de geest van het verhaal een haast noodzakelijk kwaad, maar ik kon me toch niet helemaal losmaken van de dubbele lading die Copus neerzet met een moordcommando (die op zijn beurt ook weer zijn pionnetjes inzet) die direct onder leiding van een minister opereert om een voortvluchtige 'terroriste' te beteugelen. Desondanks één van de betere miniseries.
Tarkus
Prima film, spannend van begin tot einde.
3 uur, maar zeker niet te lang, heb geboeid zitten kijken.
Opnieuw bekeken en weer gene seconde verveeld.
Ik heb de film inmiddels kunnen kopen voor een prikje, want hij verdient wel een plaatsje in m'n collectie, vooral ook omdat er een van mijn favoriete acteurs in mee doet, James Purefoy, die ik vooral zeer goed vind in TV-reeksen zoals 'Rome' en de nieuwe reeks 'The Following'.
Noot voor Moviemeter: de film duurt 170 minuten en geen 240 zoals hier op de site staat vermeld !!!

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'