• 9.374.652 stemmen

Releasedatum: 1 oktober 2009

• Film1 Bekijk via Film1
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Happy End

Na Leedvermaak en Qui Vive is de oude Simon op sterven na dood en treedt er een nieuwe generatie op de voorgrond van de veelgeplaagde Joodse familie die de sporen van de Tweede Wereldoorlog maar niet uit hun onderlinge relaties verbannen krijgt. De familie is bijeen gekomen, omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Zijn overleden vrouw Ada is - voor de anderen onzichtbaar - aanwezig, wanneer er aan haar gedacht wordt. Simon denkt bijna voortdurend aan haar, zowel in de werkelijkheid als in zijn 'dagmerries'.

avatar van Decec

Decec

Een matige dramafilm...

Matige verhaal... kreeg slaap van...

Slechte acteerwerk...

Redelijk breedbeeld (geen HD)....

Redelijk achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Geen moeite waard...

Jammer voor de Nederlandse film...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet mijn film. Ik kende de eerdere delen ook niet, maar kwam hier toevallig bij en toch maar gekeken. Omdat ik de personages allemaal niet kende kon het me allemaal ook maar weinig interesseren en de film werd ook nergens echt boeiend. Het geheel voelde ook eerder aan als een soap met gewoon wat losse scènes achter elkaar geplakt en dat morgen gewoon weer verder gaat. Het acteerwerk was dan wel prima, maar dat was dan ook het enige. Ook audiovisueel is er helemaal niets bij. 1,0*.