Shorts (2009)
Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: William H. Macy en Jon Cryer
Plot Shorts
"Not So TALL Tales From The Director Of 'Spy Kids'"
Toe Thompson is een jongetje die graag vrienden wil maken, totdat er een mysterieuze, gekleurde steen uit de lucht komt vallen, op zijn hoofd nog wel. De steen zorgt ervoor dat het leven van Toe er vanaf dat moment heel anders uit gaat zien, aangezien het alle wensen vervult...
Toby Thompson
Laser Short
Mom Thompson
Dad Thompson
Flipman
Hier ben ik wel benieuwd naar! Ik heb eigenlijk nog geen van de kinder/familiefilms van Rodriquez gezien, maar dit verhaal spreekt me aan.
film88888
Zo te zien gaat Tarantino zijn nieuwste film veel beter zijn......
Apster
Waarom maakt die Rodriguez steeds van die onnozele kinderfilms?
Martijnnn
Waarom maakt die Rodriguez steeds van die onnozele kinderfilms?
Onder anderen voor zijn zoontje. En hij zal er vast ook wel lol in hebben...
AGoos
de eerste twee spy kidsen waren ook best wel leuk, toch? deel drie en sharkboy and lavagirl waren daarentegen behoorlijk slecht... ben toch wel weer benieuwd naar deze..
timburton
Zo te zien gaat Tarantino zijn nieuwste film veel beter zijn......
Is niet te vergelijken. Er zijn als het ware twee soorten Rodriguez-en: die van de groffe Tarantino-achtige films, en die van de kinderfilms.
feanaro surion
Heb van deze kinderfilms alleen Spy Kids gezien maar zie daar toch wel veel gelijkenissen met zijn "volwassenen" films..
Donkerwoud
Er zal wel een markt voor zijn. Spy Kids was best te genieten, alleen jammer dat er ook een 2 en een 3 moesten komen. Deze Shorts kan best weer een lekker luchtige wegkijker worden, al kijk ik er niet zo naar uit. Wat dat betreft heb ik liever een nieuwe Sin City.
m1701
pfff niet zo'n hele bijzonder film
eerder saai
voor kinderen miss. wel leuk
Spy kids is vele malen beter!!!
martien76
Zeer leuke film voor de kinderen,
Is ook een echte kinder film dus volwassen mensen onder ons laat de kindere punten geven.
m1701
Van onse kids 4,5
hoezo? is dit een speciale website voor kinderen?
Martijnnn
Ik vind dat je in je oordeel mee mag nemen dat de film bedoeld is voor kinderen. Dat alleen de kinderen punten mogen geven is natuurlijk wat overdreven.
martien76
Mijn mening maar een kinderfilm kan het beste beoordeeld worden door kinderen,
dus als volwassenen deze gaan kijken jah kom je natuurlijk uit op een andere rating.
Dus vandaar me opmerking
MerLiNiuM
Van onse kids 4,5
als volwassenen vondt ik het ook een vermakkelijke film waarbij ik toch moest lache.
Minority_Check
ik vond de verhaal van de kinderen die de steen eerst hadden gevonden de beste
dat was de enige deel wat ik echt grappig vond
(ik vond de spy kids delen veel beter, maar dit was toch neit slecht voor één keertje
Opzettelijk fragmentarische, drukke en lawaaiierige kinderfilm, vlot gemonteerd en enthousiast vertolkt. Het kind in mij kon er niet zo heel veel mee, maar af en toe moest ik toch wel lachen en ik heb me niet verveeld. Qua verhaal en special effects stelt het niet erg veel voor, de Spy Kids-films zijn wat dat betreft beter geslaagd, maar de boodschap is positief en het plezier straalt van de film af.
nickje76
Wij houden over het algemeen wel van kinderfilms. Hoe meer fantasie hoe beter....
Maar deze is echt saai!
puckb96
Was wel geinig. Hoewel ik deze niet beter vond dan Spy Kids.
DVD-T
Robert Rodriguez trakteert ons op een van de leukste kinderfilms die ik in de laatste jaren heb gezien. Toch wel een heel raar oeuvre die vooral bestaat uit erg geweldadige films en kinderfilms. De regisseur heeft al eens aangegeven dat hij dit soort films vooral voor zijn kinderen maakt, en hij het ook gewoon leuk vind om ze te maken.
Net als in de Spy Kids films druipt het plezier er vanaf. Alles lijkt ongeforceerd in beeld gebracht. Wat een fantasie heeft Rodriguez toch, die in Shorts toch wel weer met een aantal bizarre en erg leuke vondsten komt. We zien oa. een snotmonster, lopende krokodillen en nog meer van dat soort ongein. Onderwerp is prima geschikt voor een kinderfilm, waar ik mij als volwassene ook prima mee kan vermaken. Dat is goed gelukt. Erg kleurrijk en vooral erg druk. Drukte is echter nergens echt storend en past perfect bij het tempo van de film. Aan het einde draaft Rodriguez echter wel wat te ver door, en wordt het helaas een beetje een zootje ongeregeld. Jammer dat hij het zo moest laten eindigen. Maar voor de rest een erg leuke film, met ook genoeg leuks voor de oudere generatie.
lucdec
pfff niet zo'n hele bijzonder film
eerder saai
voor kinderen miss. wel leuk
Spy kids is vele malen beter!!!
Ik vind shorts vele malen beter dan spy kids
Decec
Tjonge wat een redelijke/slappe film....
Echt voor kinderen, niet volwassen...
Wat een flauw allemaal....
Niet bijzonders, geen aanrader!
Elineloves
Redelijk filmpje. Ik behoor niet echt tot de doelgroep, dat merkte ik vaak genoeg, maar storend was het niet.
Kat Dennings was leuk. Mooi, apart meisje om te zien en haar spel is ook goed. De jonge cast speelt vol energie en overtuiging, maar op momenten was het me een tikkeltje te druk.
Krokodillen, slangen, niets is te gek. In het verhaal zelf zit niet echt veel vaart, de humor is te kinderlijk om grappig te zijn maar door de korte speelduur kijkt het redelijk vlot weg.
Best aardig.
DeCol
Ik ben niet zo fan van zulke kinderfilms, maar deze viel me reuze mee. Het was dan ook toeval dat ik deze keek. Natuurlijk is het flauw en vrij kinderachtig, maar toch heb ik stiekem een aantal keren moeten lachen. Rodriquez komt met allerlei rare bevindingen en dat is toch wel origineel en leuk. Toen er bijvoorbeeld iemand in een knakworst veranderde, zo simpel, maar toch weer leuk.
Aapje81
Degelijke kinderfilm met een aantal leuke momenten maar over het geheel genomen boeit de film toch te weinig. Het manneke dat de hoofdrol had overtuigde voor geen meter en het enige dat dan overblijft zijn een paar leuke bijrollen en De wandelende krokodillen. .
Matig
Shadowed
Op conceptueel vlak best aardig en de regie van Robert Rodriguez beweegt energiek met de scènes mee, maar de inhoudelijke uitwerking is dermate simplistisch dat je de moraal amper serieus kan nemen. Spijtig genoeg is daar binnen Shorts nogal wat van, dus een positieve kijkervaring was dit beslist niet voor mij. De kindacteurs doen het gelukkig redelijk, maar de volwassenen staan er ongemakkelijk bij en worden gedegradeerd naar karikaturale bijrollen. Als kers op de taart doet Rodriguez wederom geen enkele moeite om zijn grootschalige computereffecten op een uitgedachte manier te presenteren, waardoor de film al snel de indruk wekt dat het werd gemaakt om snel bij te verdienen en meteen naar het volgende project te stappen.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules