menu

Pik Lik Foh (1995)

Alternatieve titel: Thunderbolt

mijn stem
2,70 (198)
198 stemmen

Hongkong
Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Gordon Chan
met Jackie Chan, Michael Wong en Anita Yuen

De automonteur Chan Foh To (Jackie Chan) uit Hongkong verkoopt onder andere sportauto's. Als een huurmoordenaar - die tevens autocoureur is - de stad op stelten zet, helpt Chan de politie. Alleen hij kan hem te pakken krijgen door wilde achtervolgingen door de straten van Hongkong. De moordenaar komt echter vrij door een juridische vormfout. Hij gijzelt de zusjes van Chan om hem te dwingen in Japan tegen hem te racen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=427b_KvhtzY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
TimD
Die naam... hahaha

5,0
Het is wel een leuke film
Leuk om een keer te zien
4*

avatar van Fangs
3,5
Fangs (crew)
Vermakelijke Jackie Chan-film met allerlei soorten actie: typische Jackie Chan martial arts met duizelingwekkende stunts, schietpartijen en race-actie. Helaas zijn sommige racescènes zo overduidelijk versneld dat het gewoon te nep lijkt. Jammer, maar de rest van de film is erg afwisselend en vermakelijk. Het verhaal en het acteerwerk stellen natuurlijk niet zo veel voor... > 3.5*

avatar van Onslaught
Vermakelijke actie film met voldoende afwisseling tussen zowel gun shooting, martial arts en auto races.

Natuurlijk komt deze film niet in aanmerking om veel prijzen in de wacht te slepen en zullen fans van het genre het misschien niet helemaal snappen of waarderen.

Ik vind de film zeker niet slecht, wel zijn er betere Jackie Chan films als ik de echte fans mag geloven. Zelf heb ik er nog niet zoveel gezien, maar hou zeker wel van het genre.

Ook erg leuk in deze film was inderdaad de casino scene zoals ik vele al hoor zeggen. Ik vind het erg leuk om Japan als locatie in films te zien. Dit omdat ik zelf in Japan ben geweest en er dus veel in herken en de herinneringen weer bij me naar boven komen.

Ook erg cool dat de Yakuza een kleine rol in de film heeft. Ik vind deze organisatie erg fascinerend en hun zijn gewoon niet te vergelijken met andere organisaties in hun branche.. heheh.

Al met al zou ik deze film dus wel weg willen sturen met een 3.0.

avatar van Roodkapje
3,0
Een van de beste jackie chan films. Een leuke mix van martial arts, actie en streetracing. De actie was zalig maar het acteren... help. De acteurs zeiden gewoon een tekstje op.

avatar van italian
1,5
Deze film gaat werkelijk nergens over !
Verhaal is matig en stoere gevechtsscenes worden afgewisseld met beelden van de familie die gezellig aan het barbecueën is die er de vaart helemaal uithalen.
Dramatische scenes zijn in deze film dan ook gewoon oninteressant en worden helemaal niet meer kijkbaar wanneer ze er nog zo'n cheesy deuntje eronder zetten
nog nooit heb ik me zo moeten irriteren aan muziek !
Acteerprestaties zijn ook barslecht en overacting lijkt wel de regel. Verder een van de slechtste bad guys die ik ooit gezien heb.
Dit was ook mijn eerste film waar er gedurende lange tijd Chinees gepraat werd. Wel, dat heeft er mijn kijkervaring niet echt beter op gemaakt. Die snelle gesprekken waarbij de laatste lettergrepen een minuut duren zijn echt niets voor mij.
Ik zal eens wat 'rustigere' Aziatische films proberen
(Hopelijk wordt Dolls geen teleurstelling !)
Het enige maar dan ook het enige dat aan deze film goed is zijn de actiescenes.
Weer spectaculaire stunten van Chan en die zijn dan wel goed in beeld gebracht wat je niet kan zeggen van andere scenes in de film...
ik kan hier niet anders dan een 1,5 geven.

avatar van g_unitboy
1,5
goede film met veel actie en een goede jackie chan krijgt van mij 3.5 sterren

avatar van sinterklaas
1,5
TimD schreef:
Die naam... hahaha


Pikslik fo

avatar van stephan73
3,0
Titel aangepast aan IMDB, maar hij wordt er niet minder raar door!

plorp
Die knalpartij in de politiebureu was echt een superscene. Voor de rest is er geen hol aan 2,5

avatar van Legan
2,0
Een enigszins teleurstellende film. Grootste min, en tegelijkertijd superhilarisch, is toch wel de blonde Seagal (Thorsten Nickel) als de bad guy Cougar. Zelden iemand zo slecht zien acteren. Het verhaal is natuurlijk onzinnig en ongeloofwaardig, maar fungeert als een soort opvulsel tussen de belangrijke scènes. De film begint uitstekend met de race waarin Cougar wordt gepakt dankzij Chan. Daarna zakt het in om ineens keihard terug te komen met een uitstekende uitbraak uit de politiebureauscène. Zonder twijfel het beste wat de film te bieden heeft. Dan neemt de film weer een aantal stapjes terug om ineens met een aardige hijskraanscène te komen. Op zich best vermakelijk, maar op dat moment wordt de cinematografie erg onrustig, waardoor je niet kan genieten. En helaas komt dat onrustige montage meerdere keren terug. Verder is het ook jammer van de versnelde beelden, o.a. bij de hijskraanscène, maar vooral tijdens de laatste race. Het ziet er gewoon te nep uit en duurt ook veels te lang. Het verhaal op zich is dun (alsmede de acteerprestaties), maar nergens is dat storend. Alleen jammer dat de actie niet up to par is.

4,0
heel goede film. Ik heb deze vroeger vaak gezien en ik vind deze nu nog goed. Het is al een jackie chan film die zijn altijd wel goed en dan racen ze der nog in.

avatar van movie acteurs
3,5
Aardig filmpje met een paar lekkere actiescene's. Zoals bij het politie bureau en in een zaak waar je video games kon spelen (of zoiets ). Ook de race op het einde was wel leuk. 3,5 voor een aardige film met Chan.

melchior7
Best wel aardig hoor..
De meeste scenes zijn perfectio. bijv. in die gamehal of de race op het einde.. (net zoals wat movie acteurs zei )


Dus.. naja.. een 3,5

avatar van Ace Hanlon
sinterklaas schreef:
(quote)


Pikslik fo


De meeste kinderen, die nog niet over de grens kunnen kijken, vinden veel namen, die in Nederlandse oren wat vreemd klinken, om te lachen.
We nemen ze dat niet kwalijk. Zodra ze wat volwassener worden draait het wel bij.

avatar van Miami Heat
Ace Hanlon schreef:
(quote)


De meeste kinderen, die nog niet over de grens kunnen kijken, vinden veel namen, die in Nederlandse oren wat vreemd klinken, om te lachen.
We nemen ze dat niet kwalijk. Zodra ze wat volwassener worden draait het wel bij.


Onzin. Ik ben 25 en zojuist bij het lezen van de titel moest ik toch ook wel even lachen

avatar van Metalfist
2,5
Jackie Chan en de race

Langzaamaan komen we bij de bekendere Jackie Chan films maar ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van deze Thunderbolt gehoord had. De poster en korte inhoud deden vermoeden dat het hier om een actiefilm ging gaan met een mengeling van Nascar en The Fast and the Furious. Een interessante combinatie als je het mij vraagt maar Thunderbolt is toch niet de film geworden die ik had gehoopt.

Dat ligt misschien ook wel een beetje aan mij want ik ben niet zo'n enorme fan van dit soort Formule 1 gedoe. Althans, toch niet helemaal want de jaren '60 waar er zich enorm veel crashes gebeurden spreken wel tot de verbeelding maar de races van tegenwoordig zijn bijlange na niet meer zo spannend. Interessant is trouwens de Grand Prix: Killer Years documentaire maar ik ben aan het afdwalen, laat ons het dus maar houden op wat ramptoerisme van mijn kant. Gelukkig kom je nog wel redelijk goed aan je trekken en zijn de race scènes nog geslaagd (weliswaar versneld) in beeld gebracht met veel crashes. Ook de vechtscènes worden mooi in beeld gebracht maar dat is natuurlijk niet zo moeilijk als je Sammo Hung ter beschikking hebt. Wanneer er even een pauze wordt genomen van al het racegeweld valt de film door de mand vanwege een oninteressant subplot tussen Jackie Chan en één of andere journaliste.

Volgens mij moet dit één van de weinige films zijn waar Jackie Chan gebruik maakt van een stunt dubbel. Het was niet dat de stunts te moeilijk waren of dat hij schrik had gekregen, verre van zelfs, maar wegens een ongeluk tijdens Rumble in the Bronx een jaar geleden had hij nog altijd last van zijn enkel en werd er dus gebruik gemaakt van een aantal stuntmannen. En dat is er vreemd genoeg wel aan te merken doordat de vechtstijl anders aanvoelt. Er zijn gewoon erg veel spring en shot scènes waar de focus echt op het voetenwerk ligt. Als acteur zelf blijft Chan af en toe redelijk beperkt (ik vind hem in drama nooit echt goed overkomen) maar ik blijf hem toch enorm graag bezig zien dus over het algemeen zit dat hier wel goed.. Wie ik niet graag bezig zie is Thorsten Nickel. Nu is dit maar mijn eerste film maar wat is die slecht! De kans ik klein dat ik hem nog eens ergens in zie, het is nu ook niet dat hij zo'n enorm uitgebreid oeuvre heeft, maar voor mij mag hij stoppen met acteren. Hetzelfde geldt voor Anita Yuen die hier de journaliste Amy speelt. Zelden zo'n zootje ongeregeld bij elkaar gezien. Vrij slechte Engelse dub ook trouwens maar dat gebeurt wel meer en daar kun je een Hongkong film moeilijk op afrekenen.

Neen, dit was niet echt mijn ding. Vroeger was er zo'n tekenfilmserie over Nascar races en dat was echt de moeite, al hetgeen dat ik later heb gezien kon daar nooit aan tippen en ook deze Thunderbolt is minderwaardig. Jackie Chan red de film nog grotendeels maar kan natuurlijk ook geen wonderen verrichten. Gelukkig zijn de vechtscènes nog vermakelijk.

2.5*

avatar van Tarkus
3,0
Een al wat oudere, en vooral onbekendere film van Jackie Chan.
Maar het is een typische Chan film, veel knokpartijen en actie, zijn handelsmerk dus.
Maar het blijft wel leuk al is het einde natuurlijk wel voorspelbaar.
Dat het zich afspeelt in de racewereld is natuurlijk voor de fans van de sport, zoals ik, leuk, maar ondanks de vele spectaculaire crashes is het zeer onrealistisch.

avatar van boemboem27
3,5
Hele goede Jacky Chan film,heeft alles aktie komedie spanning
material arts a la Jacky.
hele grote aanrader...toppertje voor de liefhebber

avatar van filmsz
3,0
Miami Heat schreef:
(quote)


Onzin. Ik ben 25 en zojuist bij het lezen van de titel moest ik toch ook wel even lachen


Misschien draait mr. hanlon zelf nog bij, zodra die echt oud wordt.

avatar van jippie2010
1,5
De film is net zo lachwekkend als de titel... en dan niet op een positieve manier... *1,5

avatar van Onderhond
2,5
Middelmaat.

Had ooit al eens het einde van deze film gezien, maar in een periode waar ik nog weinig met Chan films had (en Gordon Chan waarschijnlijk niet eens bij naam kende). Dus maar eens volledig gezien, het resultaat is wisselend.

De film is echt een mix van verschillende subgenres, verweven door een matig verhaaltje tot één film. De street races in een populair subgenre in HK, de heroic bloodshed van het politiebureau doet wat aan Woo denken, de hijskraanscene is echt vintage Chan (één énorme setting die er volledig aangaat), de casinoscene is een typische acrobatische vechtscene en afsluiten doet de film met een parcoursrace. Da's toch echt een gevalletje niet kunnen kiezen.

De afzonderlijke actiescenes zijn best fijn, al is de finale jammer genoeg niet echt al te indrukwekkend. De versnelde races zijn wat flauw en het duurt ook allemaal veel te lang. De voorafgaande scenes zijn een stuk vlotter en leuker. Visueel verder ook redelijk doorsnee, al moet ik zeggen dat de street races aan het begin van de film wel sfeervol waren (een scene die ik ooit op een andere moment ook al eens gezien had).

Het levert een wat matige en doorsnee Chan film op, met speciale vermelding voor één van de slechtste acteerrollen ooit (Nickel) en de hijskraanscene die tot één van de betere Chan-scenes behoort (al heeft hij ze dan niet zelf geregisseerd en blijft z'n eigen inbreng in die scene redelijk beperkt).

2.5*

avatar van sinterklaas
1,5
Pik Lik For 19,95?

avatar van Film Pegasus
4,0
Film Pegasus (moderator)
Met Thunderbolt verwachtte ik mij aan een parodie van Thunderball. Maar het is toch anders uitgedraaid. Een film uit de gloriejaren van Chan, vlak na Rumble in the Bronx. Daar raakte hij gewond en moest hij per uitzondering beroep doen op een stand-in bij enkele scènes. De film mist wel de gekende humor, maar heeft toch enkele leuke gevechten. Bovendien is dit één van de wat donkere Jackie Chan films die door de toevoeging van de straatraces en schietpartijen veel kan goedmaken wat Chan met z'n gezondheidsproblemen niet optimaal kan brengen. Maar zelfs dan is hij in vorm en is dit zeker niet de slechtste Chan-film die de recensies hier doen uitschijnen. Zeker geen memorabele Chan, maar zeker van genoten.

Dick2008
Leuke film dit hoor. Alleen alle actiescènes duren te lang. Het heeft toch wel wat weg van die musicals, daarin gaan ze zingen en dansen en hier krijg je actie en gevechten. Met choreografieën, van eerst doen we dit vervolgens gaan we daarheen. Zodat alles zo goed mogelijk kan worden geregistreerd door het opnameteam. Maar vaak vind ik die ook teveel van het goede. Terwijl het echte verhaal maar bijzaak is.

Jackie Chan zelf is vrij serieus maar alle toestanden eromheen zijn luchtig van aard. Zo worden de schurken veel te goedaardig neergezet ook al doen ze vervolgens kwaadaardige dingen. Ik zou bijna zeggen dat je het samen met kinderen kunt bekijken. Het enige nadeel kan zijn, dat ze allerlei dingen gaan naspelen met alle gevolgen van dien. Er vallen doden maar ja verder wordt er niet veel op in gegaan. Het tempo is ernaar dat daar geen tijd voor is.
Het is allemaal afwisselend, wel een klein beetje chaotisch, met van hak op tak. Van drukke actie zitten ze opeens in een rustig moment. Maar zien ze toch kans om allerlei grapjes erin te verwerken. En met gesnauw en slapstick. Die vaak nog werken ook.
Leuke rol ook van Anita Yuen. Het is wel wat raar dat ze zeker wel twee keer Jackie zegt, terwijl Chan in de film Foh heet. (Of is dat verkeerd vertaald.)

Ietwat te lange film en met eigenlijk een simpel verhaal. Een zware crimineel die alleen maar met Foh wil racen en daartoe tot alles in staat is. De container en de casino-scène hebben ze toch wel grappig verzonnen. En zijn alle actiescènes ook kundig gedaan en in beeld gebracht ook al had ik het bij al die scènes het op gegeven moment ook wel weer gehad. En zou je afzonderlijk nog eens kunnen bekijken.
Maar vanwege het popcorn-cola-gehalte is het als geheel toch zeer goed te bekijken. 4.0

avatar van DiamondsRealDeal
De titel klopt niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:03 uur

geplaatst: vandaag om 11:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.